Vrouw onder invloed vlucht weg van politie en knalt tegen verkeerslicht

Een 42-jarige vrouw uit Rotselaar is zondagnacht tegen een verkeerslicht in Leuven geknald. Dat was het einde van een politie-achtervolging die begon in Lubbeek. Daar wou de vrouw een politiecontrole vermijden. Ze was onder invloed van drugs. 

Meer krantenkoppen in België

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

Folkfestival in Ruiselede is aan vijftiende editie toe: “Folkgroepen komen graag naar hier”

Op zaterdag 19 oktober brengt Folk Ruiselede opnieuw jong én geroutineerd talent naar Ruiselede, met kleinkunst-kenner Camilo Donoso, de Belgische award-winners Tom & Aurélie en de Italiaanse succesvolle folkgroep Ar an Talamh. “Folkgroepen komen graag naar Ruiselede”, vertelt voorzitter Stefaan Bekaert. “Alles wordt natuurlijk duurder, maar we slagen er steeds weer in om alle kosten te dekken.”
The post

Lees meer »

“Eigenaars willen dezelfde zorg voor hun dieren als voor zichzelf”: waarom verzekering voor huisdieren populairder wordt  

Een viervoeter thuis is leuk, maar het brengt ook heel wat kosten met zich mee. En die worden vaak onderschat. "Mensen betalen bij de dokter enkel remgeld bijvoorbeeld en dat is niet het geval bij dieren", vertelde Joke Hoeyberghs van Figo Pet, een huisdierenverzekeraar, bij ‘WinWin’ naar aanleiding van Werelddierendag gisteren. Met een verzekering kan je je indekken tegen onverwachte

Lees meer »

Conrad Janssens en Cesar Casier haalden kibbelend de finale: “We gaan heel selectief zijn met nieuwe tv-optredens”

“Ze hebben ons niet kunnen pakken, dus ergens zijn we toch de winnaars”, klinkt het teleurgesteld en tegelijk trots bij Conrad Janssens en Cesar Casier. Ondanks helikoptervluchten, slimme afleidingsmanoeuvres en uitgekiende strategieën waren de speurders hen net te slim af in ‘Celebrity Klopjacht’. Voor de twee was het hun tv-debuut als koppel. En dat bleek best confronterend, vertellen ze aan

Lees meer »

Slachtoffer buiten levensgevaar na schietpartij in Anderlecht

De man die woensdagavond werd neergeschoten in de Brusselse gemeente Anderlecht, verkeert niet meer in levensgevaar. Dat meldt het Brusselse parket. Volgens dat parket wijzen de eerste gegevens van het onderzoek op een mogelijke link met het drugsmilieu, maar verder onderzoek moet daarover meer duidelijkheid brengen.

Lees meer »

Camera’s moeten pakkans van sluikstorters verhogen in Oostende: “Overtreders zullen sneller geïdentificeerd worden”

Zes nieuwe camera’s die verplaatsbaar zijn, moeten er in de toekomst voor zorgen dat er aan de afvalstraten minder zwerfvuil wordt gedumpt in Oostende. Wie betrapt wordt op sluikstorten riskeert een boete tot 350 euro.
The post Camera’s moeten pakkans van sluikstorters verhogen in Oostende: “Overtreders zullen sneller geïdentificeerd worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jager die metaaldetectorist Ken (31) doodschoot, komt voor de rechter: “Hoe kan je een rat verwisselen met een mens?”

De Kempense jager Bernard F. moet zich donderdagochtend voor de Tongerse strafrechter verantwoorden voor het doodschieten van metaaldetectorist Ken Moons (31) op een akker in Rutten (Tongeren). De man dacht naar eigen zeggen dat hij via een nachtkijker op een knaagdier schoot, maar de familie van het slachtoffer blijft achter met veel vragen.

Lees meer »

IMOG beloont scholen voor Operatie Proper in Harelbeke: “Omdat een nette buurt belangrijk is”

Imog keurde 64 projecten goed voor Operatie Proper voor het schooljaar 2023-2024 in Harelbeke. In totaal mocht Imog 50.450 euro verdelen onder de deelnemers. De beloningen varieerden van 600 tot 900 euro per deelnemende school of groep.
The post IMOG beloont scholen voor Operatie Proper in Harelbeke: “Omdat een nette buurt belangrijk is” appeared first on KW.be.

Lees meer »