VN-weeragentschap: “Rivieren wereldwijd op laagste peil in 30 jaar”

Globaal genomen is het waterpeil van rivieren in 2023 gezakt naar het laagste niveau in dertig jaar. Dat blijkt uit een rapport van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO), het VN-agentschap voor weer, klimaat en water. De globale waterniveaus de voorbije vijf jaar zakten tot ver beneden het langetermijngemiddelde. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Pasgetrouwd koppel moet openingsdans noodgedwongen in schuilkelder verderzetten door raketaanvallen vanuit Iran

Een pasgetrouwd koppel danst samen in een kleine ondergrondse schuilkelder in Jeruzalem. Hun vrienden en familie staan rond hen en filmen het intieme moment. Het koppel en hun gasten moesten hun dansfeest noodgedwongen verplaatsen naar de kelder. Iran vuurde dinsdagavond zo’n 200 raketten af op Israël, boven Jeruzalem waren explosies te horen. De beelden worden massaal gedeeld op X.

Lees meer »

De Kasteelvink zet kampioenen in de bloemetjes

De Kasteelvink zette deze middag de kampioenen in de bloemetjes. Filip Devos werd met vink Felix zowel koning als keizer. Met vogel Tiest speelde Filip Devos ook kampioen. Annie Vandenbroucke kroonde zich met vink Francky tot koningin. Verder kregen we nog kampioen 75 % Rudi Demeulenaere met Gerard, kampioen 50 % Jean-Marc Huyghe met Ocean,
The post De Kasteelvink

Lees meer »

Terwijl Rusland verder oprukt, toont Oekraïense leger tekenen van uitputting: “Druk om te onderhandelen neemt toe”

Na meer dan 2,5 jaar van zware gevechten lijkt Rusland steeds verder op te rukken in het oosten van Oekraïne. Het Oekraïense leger heeft het moeilijk, met vermoeide militairen en onervaren rekruten die geregeld deserteren. Intussen blijft president Volodimir Zelenski zijn partners oproepen om wapens te leveren en Oekraïne niet te vergeten. "De druk op Oekraïne om te onderhandelen, neemt

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Geen ellenlange solo voor Van der Poel: Nederlander gegrepen door groep met Stuyven

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gingen zonet enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

DE INSIDER. Onze vrouw in de VS ging net als 2 miljoen Amerikanen stemmen ronselen: “Bij die ene vrouw voelde ik dat ik moest blijven luisteren”

Met ongeveer twee miljoen zijn ze, de vrijwilligers die in de VS worden ingeschakeld om stemmen te ronselen. Deur aan deur, of via het zogenoemde phone banking: vanuit een call center de kiezers proberen overtuigen. Onze vrouw ging undercover en deed mee: “Sommigen werden uitgescholden. Ook bij mij werd de telefoon vaak toegesmeten. Maar bij die ene vrouw niet.”

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

‘EHBG’-stickers voor Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidszorg

Van 1 tot 10 oktober vindt de jaarlijkse tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid plaats, dit jaar met het thema ‘omgaan met moeilijke perioden’. Stad Oostende grijpt deze tien dagen aan om mentaal welzijn in de kijker te plaatsen en slaat daarvoor de handen in elkaar met diverse partners. De stad lanceert daarbij een ‘EHBG’-sticker, die op verschillende plaatsen zal aanwijzen

Lees meer »

Geen Sinutab of Fucidine meer zonder voorschrift: FAGG scherpt regels aan

Geneesmiddelen op basis van de actieve bestanddelen (pseudo)-efedrine en fusidinezuur zijn vanaf 1 november enkel nog te verkrijgen met een voorschrift. Dat meldt het Federaal agentschap voor Geneesmiddelen en gezondheidsproducten (FAGG). Het gaat onder meer om middelen als Sinutab en Fucidine. Ze kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken, zoals antibioticaresistentie, hartritmestoornissen of een beroerte.

Lees meer »

Steve Beyst (VV Tielt) leeft toe naar derby tegen Wingene

De competitie in Derde Provinciale A is ondertussen al vijf speeldagen onderweg en VV Tielt staat nog steeds puntenloos onderaan in het klassement. Komend weekend staat de derby tegen VC Wingene op het programma. “Het zal wel eens keren zeker?”, vraagt coach Steve Beyst zich knipogend af.
The post Steve Beyst (VV Tielt) leeft toe naar derby tegen Wingene

Lees meer »

Fietsen voor het goede doel levert een mooie som op

In juli fietsten enkele enthousiaste vrienden naar Compostela ten voordele van Klimop in Diksmuide en De Regenboog in Koekelare, twee scholen voor bijzonder onderwijs.
The post Fietsen voor het goede doel levert een mooie som op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roeselaarse afdeling van busbouwer VDL werkt mee aan belangrijke bestelling van 157 elektrische bussen voor Nederland

De Nederlandse vervoersmaatschappij Arriva heeft 157 elektrische bussen besteld bij het industrieconcern VDL. Een deel van die bussen zal in de VDL-fabriek in Roeselare geproduceerd worden, bevestigt een woordvoerder. "We hebben 2 sites voor elektrische bussen, in Roeselare en in Valkenswaard. Afhankelijk van de beschikbare capaciteit wordt de productie verdeeld", klinkt het. Financiële details over het order zijn niet bekend.

Lees meer »