Vlaamse wijnbouwers worden na de oogst wakker met kater

18:50 De voorjaarsvorst en natte zomermaanden bezorgen de Vlaamse wijnbouwers hoofdpijn. Na boerenjaar 2023 zal de productie halveren tot 2 miljoen liter. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE SOCIEDAD-ANDERLECHT. Hubert kiest voor experimenteel elftal, krijgt jonge Degreef eerste basisplek?

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het straks om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

De Sint-Baafsschutters vieren hun kampioenen

De Sint-Baafsschutters organiseerden hun prijsuitreiking voor hun Open Brugs Kampioenschap op de liggende wip voor luchtkarabijn en op de kleppen voor luchtpistool. Daarnaast werden ook de Brugse kampioenen gehuldigd. Voor de liggende wip karabijn met steun zijn de winnaars bij de heren: Open Brugs en Brugs kampioen Johnny Roels (Sint-Baafsschutters), bij de dames: Open Brugs
The post De Sint-Baafsschutters

Lees meer »

Vlaamse regering wil enkelband met alcoholmeter invoeren: “Zou nut kunnen bewijzen bij misdrijven waar alcohol rol speelde”

Een enkelband die je alcoholgebruik detecteert – het klinkt misschien als sciencefiction, maar de nieuwe Vlaamse regering wil het werkelijkheid maken. Het toestel werd al getest in het buitenland, zat rond de enkels van meerdere Hollywoodsterren en blijkt verbazingwekkend efficiënt te zijn. Hoe werkt zo’n alcohol-enkelband en wie zal het moeten dragen?

Lees meer »

Stan Dewulf blijft tot 2026 bij Decathlon AG2R La Mondiale

Stan Dewulf zal ook de komende twee seizoenen rijden voor Decathlon AG2R La Mondiale. De Stavelse Gentenaar rijdt straks nog de laatste koers van het seizoen: de Tour of Guangxi, een WorldTour-rittenkoers in China.
The post Stan Dewulf blijft tot 2026 bij Decathlon AG2R La Mondiale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrijdag vertrekken eerste Belgen uit Libanon – Vlaamse Anke getuigt vanuit Beiroet: “Geen luchtalarm, bij explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp”

De spanning in Beiroet stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze. Vrijdag keren de eerste Belgen uit Libanon terug. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog.

Lees meer »