Verzekeringscomité Riziv komt met besparingsvoorstel op begroting 2025

Het Verzekeringscomité van het Riziv is het maandag eens geraakt over een begroting voor volgend jaar waarop 216 miljoen euro wordt bespaard. De belangrijkste besparingen zitten bij de geneesmiddelensector, honoraria voor telefonische artsenconsultaties, implantaten en tandzorg. Het was geen gemakkelijke klus, zegt voorzitter Luc Van Gorp van het Nationaal Intermutualistisch College (NIC), maar “we kunnen met dit voorstel de bescherming van de patiënt vrijwaren.” 

Meer krantenkoppen in België

Winnaars autozoektocht ontvangen hun prijs

In oc ’t Zonnerad vond de prijsuitreiking plaats van de autozoektocht die georganiseerd werd door Prime Productions in samenwerking met de toeristische dienst van de gemeente Zonnebeke.
The post Winnaars autozoektocht ontvangen hun prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Konijn sterft nadat het twee dagen in de vlakke zon moet zitten: parket vordert celstraf voor baasjes na dierenverwaarlozing

Een vrouw die haar konijn in de brandende zon doet zitten, waardoor het sterft. Een man die zijn Mechelse herder uithongert, een andere die vogels de nek omwringt. Deze ‘baasjes’ stonden dinsdag voor de rechter en riskeren effectieve celstraffen. Het openbaar ministerie geeft daarmee een streng signaal in de strijd tegen dierenmishandeling.

Lees meer »

Mikadoschool koestert grote (ver)bouwplannen: “Van renovatie bestaande klasjes tot nieuwe refter en klimaatspeelplaats”

Na twintig jaar geduldig wachten is er witte rook voor de ambitieuze (ver)bouwplannen in de Oeselgemse vestiging van de Mikadoschool. De Vlaamse overheid zet subsidies opzij voor de renovatie van enkele bestaande gebouwen en pompt geld in een nieuwe refter en klasjes. Als kers op de taart komt er een gloednieuwe klimaatspeelplaats waar de kinderen mee mochten over brainstormen.

Lees meer »

Antwerps Sportpaleis verandert voor het eerst sinds 1933 van naam

Het Sportpaleis in Antwerpen verandert in 2025 van naam en ondergaat de komende jaren grondige renovatiewerken. Al sinds 1933 wordt het iconische gebouw ‘Sportpaleis’ genoemd, maar vanaf september 2025 komt er voor het eerst een naamsponsor. Er komt een oproep naar het publiek om samen een nieuwe naam te bedenken.

Lees meer »

Bijna één op drie arbeiders heeft risico op burn-out

Bijna een op de drie Belgische arbeiders (32,9 procent) bevindt zich in de risicozone van een burn-out. Bij de Belgische bedienden is dat een op de vier (25,5 procent). Dat blijkt uit een analyse van hr-bedrijf Securex en professor arbeidspsychologie Hans De Witte (KULeuven). Het zijn vooral dertigers en jonge vijftigers die een groter risico lopen.

Lees meer »

De kiemen van slecht bestuur

18:27 Goed bestuur is het ordewoord dat Vlaams minister-president Matthias Diependaele van zijn partijvoorzitter Bart De Wever heeft meegekregen. Maar door het vage regeerakkoord, het wantrouwen tussen de c…

Lees meer »