Vermoorde Laura Trappeniers (66) begraven in Tenerife: echtgenoot Marc Olbrechts (71) nog steeds niet gevonden

“Wreed werd jij van ons afgenomen. Ruw en schijnbaar zonder doel.” Op het Spaanse eiland Tenerife vond maandagmiddag de begrafenis plaats van de vermoorde Laura Trappeniers (66). Vrienden lazen gedichten voor en herdachten ook haar echtgenoot Marc Olbrechts (71), die nog steeds niet werd gevonden. De rechtbank van Arona neemt het moorddossier intussen over. 

Meer krantenkoppen in België

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »

Emirates verbiedt passagiers om te vliegen met biepers en walkietalkies na ontploffingen

Passagiers van Emirates mogen geen biepers of walkietalkies meer meenemen als zij met de luchtvaartmaatschappij van of naar Dubai vliegen. Dit heeft de grootste vliegmaatschappij van het Midden-Oosten besloten nadat recent duizenden piepers en walkietalkies van Hezbollah-leden in Libanon waren ontploft. Emirates vliegt onder meer vanuit Brussels Airport naar thuisbasis Dubai.

Lees meer »

CD&V beweert dat Middelkerke Nieuwpoort wil inlijven, burgemeester Dedecker ontkent in alle talen

De politieke spanningen aan de Vlaamse kust nemen toe nu geruchten circuleren dat Middelkerke mogelijk een fusie overweegt met buurgemeente Nieuwpoort om de immense schuldenlast te verlichten. Middelkerke, sinds 2023 de gemeente met de hoogste schuld per inwoner in Vlaanderen. Jean-Marie Dedecker ontkent in alle talen. “Een fusie zal over mijn lijk gaan”, klinkt het.
The post CD&V beweert

Lees meer »

Quinten Fiey is nieuw gezicht bij KSK Vlamertinge A (2B)

KSK Vlamertinge telt na zes speeldagen zeven punten. Tegen KSV Moorsele A werd het na een spektakelstuk 3-3 en zondag hoopt men de drie punten thuis te houden tegen KSV De Ruiter.
The post Quinten Fiey is nieuw gezicht bij KSK Vlamertinge A (2B) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kiano blijft zich inzetten voor fusieploeg in Damme (4D)

Met een match minder gespeeld dan de naaste rivalen bezet KFC Damme toch de vijfde positie in vierde provinciale B. De eerste competitiezondag waren de jongens van coach Johnny Bleyaert bye. Vervolgens speelden ze gelijk in Blankenberge en wonnen recent tegen Heist en Fusion Oostende.
The post Kiano blijft zich inzetten voor fusieploeg in Damme (4D) appeared first on

Lees meer »

An Swartenbroekx geniet van mini-’De Kampioenen’-reünie tijdens boekvoorstelling: “VRT, ik heb een nieuw voorstel”

‘F.C. De Kampioenen’-actrice An Swartenbroekx (55) is voor heel even terug in België. Tegenwoordig is ze dolgelukkig op haar berg in Spanje, maar om haar nieuwste kinderboek ‘Duupje 4′ voor te stellen, ruilde ze met plezier de Spaanse zon in voor onze Belgische regenwolken. In een gezellige boekenwinkel in Mechelen was het alvast over de koppen lopen om een gesigneerd

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

Verkoop van Sinutab maal zes (!) na aankondiging voorschriftplicht en oproep van Testaankoop om medicijn te verbieden

De dagverkoop van Sinutab is gestegen met een factor zes. Dat meldt farmagroothandel Febelco. Het populaire verkoudheidsmedicijn op basis van pseudo-efedrine wordt vanaf 1 november enkel nog op voorschrift verkocht. Testaankoop wil verder gaan: de organisatie vraagt een verbod op het medicijn wegens zeldzame, maar wel ernstige mogelijke bijwerkingen.

Lees meer »

Celstraf met uitstel voor jongeman die zombiedrug flakka in slip verstopte

Een 23-jarige jongeman uit Diksmuide heeft acht maanden cel met uitstel gekregen voor het bezit van drie gram flakka, de bekende ‘zombiedrug’. De politie kon hem betrappen na een hinderlaag. Hij bleek de drugs in zijn slip verborgen te hebben en wou het aan zijn broer geven.
The post Celstraf met uitstel voor jongeman die zombiedrug flakka in slip

Lees meer »

Nu de verkiezingen eraan komen: in welke gemeenten betaal je de meeste belastingen en waar het minst? “Gemeenten met rijke burgers heffen vaak laagste percentages”

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en dan prediken kandidaten traditioneel belastingverlagingen, of is er toch de belofte dat er geen verhoging komt. Maar wat is er uiteindelijk van de vorige beloften geworden? HLN-geldexpert Stijn Baert (UGent) dook in de cijfers. “Slechts in zes Vlaamse gemeenten wordt uw woning nu minder zwaar belast dan in 2018. In 61 gemeenten ging

Lees meer »