Vandaag en morgen zachte maxima tot 19 graden, vanaf woensdag voelen we ex-orkaan Kirk

Vandaag en morgen blijft het overdag grotendeels droog. We halen aangename, zachte maxima tot 19 graden. Vanaf woensdag gaan we ex-orkaan Kirk voelen en dat betekent veel regen en wind. Pas vanaf vrijdag wordt het rustiger, maar wel iets frisser. 

Meer krantenkoppen in België

Rijscholen die je klaarstomen voor theorie door examenvragen te tonen, maken zich schuldig aan fraude

‘Rijscholen’ die beloven dat je binnen 1 dag en zonder voorkennis gegarandeerd slaagt voor je theoretisch rijexamen, maken zich schuldig aan fraude. Dat zegt het Vlaams Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW), dat verantwoordelijk is voor de examens. Wie 100 tot 150 euro betaalt, krijgt niet alleen les, maar ook alle exacte examenvragen en de juiste antwoorden. "Die info is

Lees meer »

Plus Dertien Beveren trapt nieuw werkjaar vol enthousiasme af

De start van het nieuwe werkjaar bij Plus Dertien Beveren was een groot succes. Met een prachtige opkomst werd de avond gevuld met vreugde, enthousiasme en heel wat plezier. Iedereen was blij om na de zomer terug samen te komen en er een onvergetelijke avond van te maken. “Dit jaar mogen we met trots melden
The post Plus Dertien

Lees meer »

Seppe is 24 en weet dat hij levenslang stoma zal moeten dragen: “Mentaal heel moeilijk, want het is een onzichtbare aandoening”

In het eerste weekend van oktober valt Wereld Stomadag. Seppe De Kinder (24) uit Viersel (Zandhoven) kreeg in het midden van de covidperiode een stoma door aanslepende ernstige darmproblemen. Bij de meeste stomadragers – zeker de jonge – is het een tijdelijke fase, maar Seppe weet nu al dat het voor zijn leven zal zijn. Hij wil het taboe helpen

Lees meer »

Opbrengst nieuw fietsatelier Bike4All in Wevelgem gaat naar het goede doel

Een loods aan de achterzijde van de Porseleinhallen in Wevelgem wordt letterlijk het nieuwe werkterrein voor het project Bike4All. Oude fietsen worden er verzameld en opgeknapt. Die herstelde fietsen worden hier verkocht aan mensen die het moeilijk hebben. Die opbrengsten gaan naar CooP-Uganda waar Bike4All fietsen ter beschikking stelt voor verschillende doelgroepen.
The post Opbrengst nieuw fietsatelier Bike4All in

Lees meer »

Op weg naar zwaarste filewinter ooit en dat komt niet alleen door weer en werken: “Stop met naar voetbal te kijken in de auto”

De afgelopen 12 maanden bereikte de filezwaarte in Vlaanderen het hoogste niveau ooit. En zet je schrap, want de komende maanden wordt het fileleed op de Vlaamse snelwegen alleen maar erger. De oorzaken? Die denken we te kennen: het weer, wegenwerken en minder telewerk. Maar er speelt veel meer dan dat, zeggen experts. Zo erg wordt het op de weg

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

Ook Ensorjuwelen te koop in Antwerpen

De juwelenreeks ‘MASKS by Walter Ego’ is geïnspireerd op de maskers uit de schilderijen van James Ensor van de hand van Oostendenaar Walter Van den Branden (77), alias Walter Ego. Na een succesvolle verkoop van meer dan 50 juwelen in Oostende naar aanleiding van het Ensorjaar, is de reeks nu ook te koop in de Antwerp City Shop in het

Lees meer »

“Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke

Sandrina Hullebusch uit de Hondekerkhofstraat in Meulebeke realiseert al dertig jaar haar kinderdroom als onthaalmama in kinderopvang De Kinderdroom. Zorg dragen voor kleine kinderen vindt ze fantastisch en ze hoopt hiermee nog lange tijd door te gaan.
The post “Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier organisaties officieel erkend als Brugse dierenwelzijnsvereniging

Vrijdag kregen vier organisaties de officiële erkenning als Brugse dierenwelzijnsvereniging uit handen van schepen van Dierenwelzijn Mathijs Goderis. Het gaat om vzw Poespartoe, vzw Kat Zoekt Thuis, vzw Cathz en vzw SOS Reptiel. “Die laatste is niet gehuisvest in Brugge, maar vangt wel veel dieren op vanuit onze stad”, aldus schepen Goderis.
The post Vier organisaties officieel erkend als

Lees meer »