Vader uit Kortemark krijgt 10 jaar cel voor maandenlange verkrachting van 5-jarige dochter met autisme

Een vader uit Kortemark is veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf omdat hij zijn dochter van 5 maandenlang heeft misbruikt. Volgens het Openbaar Ministerie verkrachtte hij haar zeker 12 keer, telkens toen zijn partner aan het werk was. Het misbruik kwam uit toen het meisje met autisme haar mama vorig jaar in vertrouwen nam. 

Meer krantenkoppen in België

Tien gezinnen met buitenlandse roots op vakantie in Antwerpse Kempen in plaats van hun thuisland: “Goedkoper en genoten van de rust”

Afgelopen zomer zijn 10 gezinnen met buitenlandse roots op vakantie gegaan naar de Antwerpse Kempen als alternatief voor hun jaarlijkse verre reis naar hun land van herkomst. Zo wil de provincie Antwerpen nieuwe Belgen aansporen om dichter bij huis op vakantie te gaan. Annick Kashirahamwe, die roots heeft in Burundi, vertelt over haar fijne tijd in Vorselaar.

Lees meer »

Meer dan 200 doden na orkaan Helene in VS

De doortocht van storm Helene heeft in de Verenigde Staten intussen aan minstens 201 mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse persagentschap AFP berekend op basis van verklaringen van lokale autoriteiten.

Lees meer »

Acteur en scenarist Brik Van Dyck (52) overleden: “Altijd vol lof over West-Vlaanderen”

Grote verslagenheid binnen de Vlaamse showbizz, want deze ochtend werd bekend dat acteur en scenarist Brik Van Dyck op amper 52-jarige leeftijd de strijd tegen kanker verloren heeft. Van Dyck was bekend van vele rollen in onder meer ‘Familie’ en ‘Fair Trade’, maar was ook mede-eigenaar van de Sven De Ridder Company, genoemd naar zijn boezemvriend.
The post Acteur

Lees meer »

Sonia Douvere kaartkampioene bij de Sportieve Manillers op de Bosmolens

Het seizoen van de Sportieve Manillers in lokaal Café Sportief op de Bosmolens werd zondagmiddag 6 oktober afgesloten met een kampioensfeest waar er uiteraard ook een blaadje gelegd werd. Sonia Douvere kroonde zich tot kampioene in een top vijf die door de dames werd gedomineerd.
The post Sonia Douvere kaartkampioene bij de Sportieve Manillers op de Bosmolens appeared first

Lees meer »

47.000 garnaalkroketten verkocht op het Garnaalkrokettenfestival in Oostende, restaurant North wint eerste prijs

Tijdens de vierde editie van het Garnaalkrokettenfestival kwamen in Oostende opnieuw alle liefhebbers van de garnaalkroket samen. In een uitverkochte Wellington Hippodroom genoten meer dan 7.000 bezoekers van de lekkernij, gepresenteerd door elf Oostendse restaurants. De voorbije drie dagen werden 47.000 garnaalkroketten geproefd en door de bezoekers onderworpen aan een echte jurering.
The post 47.000 garnaalkroketten verkocht op het

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Pogacar en co aangekomen voor nieuwe clash met Evenepoel, wiens gouden fiets al staat te blinken

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Extra middelen om drugstrafiek in haven van Zeebrugge tegen te houden

Federaal minister van financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een budget vrijgemaakt om 50 extra medewerkers aan te werven in de haven van Zeebrugge. Daarnaast komen tegen eind 2023 de twee mobiele cargoscanners toe. Die maatregelen moeten er mee voor zorgen dat er het drugsverkeer in de haven zoveel mogelijk kan worden vermeden. En dat is nodig: in de eerste

Lees meer »

Man die nazigroet bracht in Club-vak heeft al stadionverbod, ook vuurpijlen op het veld gegooid na Europese zege

Smet op de belangrijke Brugse zege bij Sturm Graz in de Champions League: twee vuurpijlen die vanuit het bezoekende vak richting het veld gegooid werden. Daarnaast brachten enkelingen ook nazistische groeten. Eén man werd reeds geïdentificeerd en had na de match in Standard al een stadionverbod dat geldt in België. Club Brugge riskeert een boete van de UEFA.

Lees meer »

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »

Inwoners uit Denderstreek uiten bezorgdheden over verkiezingen in ‘verkiezingscafés’: vooral over mobiliteit en bereikbaarheid

Wie in de Denderstreek woont, kan sinds vorige week bijna elke dag terecht in een verkiezingscafé, een gespreksavond zonder politici, waar ze al hun bedenkingen over de verkiezingen met elkaar kunnen delen. Het initiatief komt van een vzw die cursussen geeft over politiek en democratie. Uit hun vaststellingen blijkt dat niet de toenemende polarisatie het vaakst aan bod komen, maar

Lees meer »

Christine redde mishandelde kitten: “Ondertussen is Zimba hier de grote baas”

Op 4 oktober, Werelddierendag, zetten we graag onze huisdieren en andere beestjes in de kijker. Christine Bulckaen leeft echter altijd in een ‘Werelddierenjaar’, want haar liefde voor dieren vertaalde zich in 2016 toen ze een mishandeld kitten onder haar vleugels nam.
The post Christine redde mishandelde kitten: “Ondertussen is Zimba hier de grote baas” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veertien verkozenen vervangen in gemeenteraad van Roeselare de voorbije zes jaar: volledige Groen-fractie kreeg een nieuw gezicht

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 39 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Roeselare, zetelen er vandaag nog 25 in de gemeenteraad.
The post Veertien verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »