Twee politica’s, 1 VRT-gezicht en de broer van Erik: deze 34 kandidaten strijden om ‘De slimste mens ter wereld’-titel

Onder anderen de politica’s Melissa Depraetere (Vooruit) en Eva De Bleeker (Open VLD), VRT-sportjournaliste Tess Elst en Patrick Van Looy, de broer van Erik, nemen dit najaar deel aan ‘De slimste mens ter wereld’. In totaal strijden 34 deelnemers om de titel in het 22e seizoen van de quiz, die nog steeds gepresenteerd wordt door Erik Van Looy. 

Meer krantenkoppen in België

‘ABBA GOLD’ veroverde Concertgebouw Brugge, maar komt ook naar Stadsschouwburg Antwerpen én Capitole Gent

ABBA en hun muziek zijn een fenomeen in superlatieven! Elke derde wereldburger kent ABBA en hun onsterfelijke melodieën van de vier Zweedse artiesten. De uitverkoren zangers en musici in het succesvolle ‘ABBA GOLD – The Concert Show’ benaderen de originele artiesten op een fabelachtige manier. Vorige vrijdagavond waren ze present in Concertgebouw Brugge. Op vrijdag 11 oktober staan ze in

Lees meer »

Clash tussen MR-voorzitter Bouchez en pro-Palestijnse actievoerders bij openingscollege politicologie UGent

De start van het openingscollege politicologie aan de UGent, waar MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez dit jaar kwam spreken, is een tijdlang onderbroken door pro-Palestijnse demonstranten. Zij verwijten hem pro-Israël te zijn, na zijn uitspraken over de bieperaanval in Libanon. Bouchez liet dat niet over zijn kant gaan en haalde fors uit. ""Dit is geen conflict tussen goeden en slechten."

Lees meer »

Weduwe van Jozef Chovanec en Slovakije gaan in beroep

De weduwe van Jozef Chovanec en de Slovaakse staat gaan in beroep, nadat de raadkamer van Charleroi eind vorige maand besliste dat er geen proces komt naar het overlijden van de Slovaak. Dat heeft meester Hayat Karim, advocate van de drie agenten die Chovanec in de cel in bedwang hielden, dinsdag bevestigd. Alle 31 verdachten werden buiten vervolging gesteld.

Lees meer »

Een bloemetje voor Katrien die 7 op 7 voor oma Yolanda zorgt

“Mijn tante Katrien Deknock verdient een boeket”, mailt Lieve Simoens naar KW, “omdat zij haar hulpbehoevende mama Yolanda Decoster van 99 jaar in huis nam en de zorg 24 op 24, zeven dagen op zeven met heel veel warmte en liefde doet.”
The post Een bloemetje voor Katrien die 7 op 7 voor oma Yolanda zorgt appeared first on

Lees meer »

Trainer Gerdy Saelens neemt afscheid van GS Voormezele

Na een 1-6-pandoering in de derby tegen SK Elverdinge nam coach Gerdy Saelens (50) in overleg met het bestuur ontslag bij GS Voormezele. Na vijf seizoenen kreeg de Geluwenaar de motor dit seizoen niet echt meer aan de praat. De ploeg staat dan ook troosteloos laatste in derde provinciale A met nul punten en een doelpuntensaldo van -26.
The

Lees meer »

Wolf Fencing Team van Natuurpunt heeft al 150 omheiningen wolfwerend gemaakt in risicogebied, maar “tempo moet omhoog”

Het Wolf Fencing Team Belgium, dat veehouders bijstaat met raad en daad bij het wolfwerend maken van hun omheiningen, heeft zelf 150 omheiningen onder handen genomen sinds de oprichting van het team in 2019. In totaal pasten zo’n 600 veehouders hun omheiningen aan, ze kregen daarvoor subsidies van Vlaanderen. Internationaal scoren we daarmee goed, maar het is nog steeds maar

Lees meer »

Pastoor Henk Gevaert uit Moorslede op non-actief gezet

Pastoor Henk Gevaert van de Sint-Martinusparochie in Moorslede staat momenteel op non-actief. Het Bisdom Brugge zegt dat er wordt gezocht naar een nieuwe benoeming voor hem. Officieel is de pastoor al een tijdlang afwezig door ziekte.
The post Pastoor Henk Gevaert uit Moorslede op non-actief gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joyce van café Mandeldaele blaast Emelgem Kermis nieuw leven in: “Foorkramen op het plein voor de kerk”

Op 11, 12 en 13 oktober is er kermis in Emelgem. En dat dankzij Joyce Naeyaert van café Mandeldaele die de oude traditie nieuw leven in blies. “Het is ook het verkiezingsweekend, we verwachten veel volk.”
The post Joyce van café Mandeldaele blaast Emelgem Kermis nieuw leven in: “Foorkramen op het plein voor de kerk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Florida zet zich schrap voor nieuwe orkaan

Terwijl Helena al meer dan 200 doden heeft gemaakt en voor gigantisch veel schade zorgde, komt tropische storm Milton wellicht woensdag aan land in West-Florida. Gouverneur Ron DeSantis heeft de noodtoestand al uitgeroepen.

Lees meer »

‘Operatie Proper’ beloont vijf scholen en een jeugdbeweging

Tijdens het voorbije schooljaar namen zeven scholen en vijf jeugdbewegingen deel aan Operatie Proper, een initiatief van Mooimakers dat via een beloningssysteem scholen en verenigingen warm maakt om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. “Per uitgevoerd actiepunt krijgen ze een financieel duwtje in de rug. Dat kan oplopen tot 975 euro per jaar”, vertelt schepen van
The post ‘Operatie Proper’

Lees meer »