Twee bergbeklimsters worden net op tijd gered na drama in Himalayagebergte: “Ik huilde van geluk”

Twee bergbeklimsters zijn pas na drie dagen gered kunnen worden in het Himalayagebergte. De Britse en Amerikaanse moesten het die tijd stellen zonder tent of voeding en getuigen bij BBC over de nachtmerrie die ze beleefden.

 

Meer krantenkoppen in België

Zeven verkozenen vervangen in gemeenteraad van Heuvelland de voorbije zes jaar: verjonging is echt wel geslaagd

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 19 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Heuvelland, zetelen er vandaag nog twaalf in de gemeenteraad.
The post Zeven verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Evenepoel klaar voor nieuwe clash met kersvers wereldkampioen Pogacar, zo meteen volgt de start

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Dodental door orkaan Helene loopt op naar 162

In het zuidoosten van de Verenigde Staten kampen inwoners nog steeds met de gevolgen van de dodelijke tropische storm Helene. Uit de jongste balans van tv-zenders CNN en NBC blijkt dat het noodweer zeker aan 162 inwoners het leven heeft gekost. De storm, die als orkaan van de op een na hoogste categorie donderdagavond aan land ging in de staat

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn zien elkaar terug na dramatische nacht in Beiroet: “We zullen tijd nodig hebben om het allemaal te plaatsen en te verwerken”

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld waarop hij te zien is samen met cameraman Stijn De Smet. “Na de honderden lieve berichtjes en bezorgde vragen een groet vanuit Beiroet”, schrijft hij in een verklaring. De twee journalisten werden in de nacht van woensdag op donderdag aangevallen door een woedende Hezbollah-militie. De Smet werd in het been geschoten, Ramaekers

Lees meer »

De Roosevrienden vieren hun kampioenen van het seizoen

Ook bij de Ardooise duivenmaatschappij De Roosevrienden, gehuisvest in lokaal ’t Rozeke, was men aan de jaarlijkse kampioenenviering toe na een druk seizoen. Alvorens de diverse kampioenen te huldigen blikte voorzitter Dirk Icket even terug op het voorbije seizoen. “Het werd opnieuw een moeilijk jaar met veel uitgestelde vluchten wegens het slechte weer. Er deden
The post De Roosevrienden

Lees meer »

KLM gaat in besparingsmodus

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM gaat besparen. Op korte termijn moet een reeks maatregelen de financiële positie van het bedrijf versterken, zegt het bedrijf in een persbericht. Of er banen zullen sneuvelen, is nog niet duidelijk.

Lees meer »