Roseanne (26) geeft haar zoontjes stukje brood en koek in de supermarkt en stuit op kritiek, maar wat zijn nu de regels?

De Nederlandse Roseanne Boers (26) geeft haar zoontjes wel vaker een stukje brood of een koek in de supermarkt om even de honger te stillen. Ze deelde er een video van op sociale media, die intussen meer dan een miljoen keer werd bekeken en ook heel wat – vooral negatieve – reacties uitlokte. Mag je zomaar eten in de winkel alvorens de producten af te rekenen? Wij vroegen het aan enkele supermarkten.

 

Meer krantenkoppen in België

Sociaal-artistiek project DE WAKKEREN op 17 oktober in première in oude stationsloods Menen

Op donderdag 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede, gaat DE WAKKEREN in première. Niet alleen de locatie is bijzonder – de theatervoorstelling vindt plaats in de oude stationsloods van Menen – maar ook het tijdstip. De première van DE WAKKEREN is niet toevallig gepland net voor middernacht, om 23u30. De nacht speelt immers een belangrijke rol in het stuk.

Lees meer »

Derde editie van kunstproject ‘Het Voorstel’ in Menen

Na succesvolle edities in 2018 en 2021 organiseert cultuurcentrum De Steiger dit najaar opnieuw ‘Het Voorstel’, een kunstproject naar een idee van Henk Delabie. Ook nu blijft het uitgangspunt dat een niet uitgevoerd of zelfs onuitvoerbaar artistiek idee op zich een kunstwerk kan zijn.
The post Derde editie van kunstproject ‘Het Voorstel’ in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het vergroend Sint-Michielsplein is geopend

Na het Groeningepark, de ontharding van het Casinoplein en het verder verlagen van de Leieboorden was het nu de beurt aan het kleinste en één van de meest charmante pleinen van de stad: het Sint-Michielsplein. De heraanleg van het plein ging van start op 17 juni en is nu afgewerkt.
The post Het vergroend Sint-Michielsplein is geopend appeared first

Lees meer »

Blankenberge krijgt er derde CASH-punt bij

Vandaag werden in Uitkerke de werken opgestart voor een nieuw CASH-punt. Dit komt ter hoogte van Kerkstraat 236. “Met het derde Batopin CASH-punt bedienen we ook de inwoners van Uitkerke die nu in de buurt cashgeld kunnen storten, afhalen of een pincode kunnen wijzigen. In de buurt is parkeerplaats en zijn ook heel wat handelaars, wat meespeelde bij de locatiekeuze”,

Lees meer »

Kinderafdeling van AZ Vesalius in Tongeren krijgt kleurrijke opfrisbeurt: Mascotte Staf de giraf en zijn vrienden stellen kinderen gerust

De kinderafdeling van het ziekenhuis AZ Vesalius in Tongeren heeft een kleurrijke opfrisbeurt gekregen. Op de muren kom je er voortaan kleurrijke schilderingen tegen van mascotte Staf de giraf en zijn vrienden uit de savanne. Ook in de inkomhal van het ziekenhuis heten de figuren de kinderen welkom. De tekeningen zijn tot stand gekomen dankzij de financiële steun van de

Lees meer »

Zoo Antwerpen neemt afscheid van icoon: nijlpaard Hermien (43) is ingeslapen

Droevig nieuws uit de Antwerpse zoo. Nijlpaard Hermien is vandaag ingeslapen in het bijzijn van haar dierenverzorgers. Het dier was hoogbejaard en sukkelde al enkele jaren met haar gezondheid. Ze werd 43 jaar oud. Haar stoffelijke resten worden onderzocht. “Zo blijft ze na haar dood een verschil maken voor haar soortgenoten”, schrijft de zoo in een bericht.

Lees meer »

Sean Dhondt ontdekt nieuwe gevoelens dankzij vaderschap: “Bewuste keuze om pas op mijn 40ste papa te worden”

Een nieuwe woonst, een nieuwe job én nieuw leven in huis. De wereld van Sean Dhondt (40) staat helemaal op zijn kop sinds hij en zijn vriendin Maithé Rivera (26) hun eerste kindje verwelkomden. “Maar op een bepaalde manier brengt de chaos ons juist dichter bij elkaar”, klinkt het in ‘TV Familie’. Een openhartig interview over het vaderschap, hun verbouwing

Lees meer »

VTM-journalist Robin Ramaekers deelt foto uit ziekenhuis met cameraman: “Gebroken oogkas en kogelwonde, maar vooral pijn aan de binnenkant”

VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »

Drie tweelingen op twaalf leerlingen in Mierennestje van freinetschool De Koorddanser

Juf Griet Hondeghem van Het Mierennestje in freinetschool De Koorddanser heeft wel een bijzondere samenstelling van haar klasje. Met Emelia en Luca Bruneel, Marie en Suza Martijn én Elles en Loes Batsleer zitten er liefst drie tweelingen in haar klasje.
The post Drie tweelingen op twaalf leerlingen in Mierennestje van freinetschool De Koorddanser appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Voor die foto waren mensen niet klaar”: Kate Moss werd bedolven onder haatreacties door magere verschijning

Bleke huid, achterovergekamd haar en graatmager: het was de ‘heroin chic’-look die model Kate Moss (50) wereldberoemd maakte in de jaren 90. Maar niet iedereen was even onder de indruk van haar voorkomen. Moss geeft een glimp in het harde modellenwereldje waarin ze al decennia een boegbeeld is, maar ook het mikpunt van nijdige kritiek en haat. “Toen ze me

Lees meer »

Minder verkeersdoden op de snelwegen, en daar zitten elektrische auto’s voor iets tussen: “Ik rijd maar 100 km per uur, anders daalt mijn rijbereik”

Elektrische rijders die trager rijden dan toegestaan om hun batterij te sparen vormen volgens verkeersinstituut Vias één van de redenen waardoor er tegenwoordig minder doden vallen op onze snelwegen. Hans D’Hondt (53) uit Mortsel is één van hen. “Vroeger flitsten ze me soms met 200 km per uur, maar nu bol ik op het eerste rijvak tussen de vrachtwagens met

Lees meer »