President Kais Saied herkozen met 90,7 procent van de stemmen in Tunesië

De Tunesische president Kais Saied heeft de presidentsverkiezingen zondag met 90,7 procent van de stemmen gewonnen. Dat heeft de kiesautoriteit Isie maandag aangekondigd.

 

Meer krantenkoppen in België

Minstens 21 doden bij Israëlische luchtaanval op moskee in Gazastrook

Bij een Israëlische aanval op een moskee in de Gazastrook zijn zondag minstens 21 doden gevallen. Dat meldt de civiele bescherming in de Gazastrook zondag. Er zouden ook tientallen gewonden zijn. Het Israëlische leger bevestigde dat het een luchtaanval had uitgevoerd op een moskee, die zou dienstdoen als commandocentrum van Hamas.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn zien elkaar terug na dramatische nacht in Beiroet: “We zullen tijd nodig hebben om het allemaal te plaatsen en te verwerken”

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld waarop hij te zien is samen met cameraman Stijn De Smet. “Na de honderden lieve berichtjes en bezorgde vragen een groet vanuit Beiroet”, schrijft hij in een verklaring. De twee journalisten werden in de nacht van woensdag op donderdag aangevallen door een woedende Hezbollah-militie. De Smet werd in het been geschoten, Ramaekers

Lees meer »

Simone viert 100ste verjaardag: “Mijn motto is ‘Doe wel en zie niet om’”

Simone Demeyer werd naar aanleiding van haar honderdste verjaardag ontvangen op het stadhuis door gemeenteraadslid Stephanie Demeyer. Zij overhandigde de jarige een tuil bloemen en enkele geschenken. Een pak mensen werden uitgenodigd: familie, vrienden en kennissen. De familie stak een mooie dag in elkaar.
The post Simone viert 100ste verjaardag: “Mijn motto is ‘Doe wel en zie niet om’”

Lees meer »

Dartstornooi in De Knippelaar: “Veel toppers op de afspraak”

Op 30 november staat in zaal De Knippelaar in Wervik voor de derde keer het grote dartstornooi van de Gapersmitters op de kalender. “Tijdens de eerste editie, in café De Vier Winden, waren we met 32 deelnemers en een prijzenpot van 300 euro”, vertelt organisator Diederik Seghers (37). “Vorig jaar waagden we de sprong om
The post Dartstornooi in

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Van der Poel opnieuw bijgebeend door Stuyven en co

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gingen zonet enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »