Politiek debat in Middelkerke zorgt voor de nodige animo: “Maar al bij al was het wel rustig. Het is ooit wel anders geweest”

Het grote politiek debat op zondag 6 oktober in cultuurhuis De Branding in Middelkerke zorgde voor flink wat animo. Hoewel het met een valse noot begon: Hans Vanheste, lijsttrekker van Voor Groot Middelkerke, moest zich verontschuldigen wegens autopech en werd vervangen door Chris Dobbelaere.

Bij wijze van introductie werd een filmpje van Focus/WTV getoond, waarin vooruitgeblikt werd op de gemeenteraadsverkiezingen. Dit vormde de aanhef voor een debat over uiteenlopende thema’s, zoals de geplande woontoren van twintig verdiepingen in Westende-Bad, mobiliteit en de gemeentelijke financiën. Ook de gemeentefusies, subtiel geïntroduceerd door burgemeester Jean-Marie Dedecker, kwamen ter sprake.

De zaal, gevuld met 268 bezoekers, liet van zich horen. Enthousiasme en emotie waren duidelijk voelbaar, vooral toen een verzoek van de moderator, Stefaan Kerger (Focus/WTV), om iets rustiger te applaudisseren, werd genegeerd door twee uitbundige dames vooraan. “Het publiek bleef onverminderd applaudisseren, afgewisseld met af en toe wat boegeroep”, vertelt organisator Pascal Bolle van Bruisend Middelkerke. “Al bij al was het een braaf debat. Het is ooit wel anders geweest.”

Aan het debat namen deel: Frederick Spaey (RESPECT), Marc Descheemaecker (N-VA), Patrick Meurice (Vlaams Belang), Jean-Marie Dedecker (LDD) en Chris Dobbelaere (Voor Groot Middelkerke) Wie uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam, laat Bolle in het midden. “Dat laten we aan de aanwezigen over”, voegt hij eraan toe.

Kritiek op ticketverkoop

De ticketverkoop verliep echter niet zonder problemen. Volgens Bolle verliep de verkoop via de Branding, waardoor de organisatie weinig zicht had op het aantal verkochte kaarten en wie ze kocht. “Als we in de toekomst een nieuwe editie mogen organiseren, willen we dit anders aanpakken”, aldus Bolle. “Gelukkig hebben we zes jaar om daarover na te denken.”

Voorlopig is Bruisend Middelkerke geen vragende partij voor een volgende editie. Maar, zo voegt Pascal Bolle toe: “Als er vanuit de politiek een reactie komt, gaan we graag in dialoog.”

The post Politiek debat in Middelkerke zorgt voor de nodige animo: “Maar al bij al was het wel rustig. Het is ooit wel anders geweest” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Interpol vraagt opnieuw hulp van burgers bij identificatie van 25 vrouwen die dood zijn teruggevonden, ook 2 nieuwe Belgische dossiers 

Er worden 25 nieuwe dossiers toegevoegd aan Operatie ‘Identify Me’. Met dat initiatief willen Interpol en verschillende Europese politiediensten de identiteit te achterhalen van vrouwen wiens lichaam levenloos werd teruggevonden. In de meeste gevallen gaat het om overlijdens in verdachte omstandigheden. De politiediensten doen opnieuw beroep op tips van het grote publiek om de identiteiten van de vrouwen te ontrafelen.

Lees meer »

Minder verkeersdoden op de snelwegen, en daar zitten elektrische auto’s voor iets tussen: “Ik rijd maar 100 km per uur, anders daalt mijn rijbereik”

Elektrische rijders die trager rijden dan toegestaan om hun batterij te sparen vormen volgens verkeersinstituut Vias één van de redenen waardoor er tegenwoordig minder doden vallen op onze snelwegen. Hans D’Hondt (53) uit Mortsel is één van hen. “Vroeger flitsten ze me soms met 200 km per uur, maar nu bol ik op het eerste rijvak tussen de vrachtwagens met

Lees meer »

“Vrede eisen in oorlog is het radicaalste dat je kan doen”: Rula en Alon-Lee strijden al 1 jaar lang (vergeefs) voor staakt-het-vuren

Na bijna 1 jaar oorlog in Gaza lijkt vrede in het Midden-Oosten verder weg dan ooit. Voor progressieve Israëli’s zoals de Palestijnse Rula Daood en de Joodse Alon-Lee Green die wekelijks in Tel Aviv betogen voor een staakt-het-vuren, is de situatie hartverscheurend. Met een vredestour door Europa, met een stop in Brussel, willen de activisten een sterk signaal geven. "Europese

Lees meer »

Gastronomisch menu van sterrenzaak Saint-Nicolas te proeven bij restaurant Molendries

Genieten van een menu dat je in een restaurant met een Michelin-ster vindt? Het kan bij restaurant Molendries in Onledemolen. Het sociaal tewerkstellingsproject vernieuwde namelijk de samenwerking met Hostellerie Saint-Nicolas uit Elverdinge. Sterrenchefs Franky en Michaël Vanderhaeghe stelden samen met de chef van Molendries een exclusief menu samen.
The post Gastronomisch menu van sterrenzaak Saint-Nicolas te proeven bij restaurant

Lees meer »

Axel Daeseleire riskeert twee jaar cel omdat hij “misbruik maakte van zwakbegaafdheid van zedendelinquent”

Twee jaar gevangenis. Dat hangt Axel Daeseleire (55) boven het hoofd na een nooit uitgezonden interview met een pedoseksueel die opgesloten zat in het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent. Volgens het parket maakten de tv-maker en enkele anderen achter het programma ‘Axel gaat binnen’ misbruik van de zwakbegaafdheid van de zedendelinquent — hij heeft een IQ van 67 — om

Lees meer »

Interessante kopgroep met Van der Poel en vijf Belgen waaronder Stuyven en Benoot scheurt zich los

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gingen zonet enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

Uniek ‘Winkelt mor alier’-lied onderstreept belang van lokaal winkelen tijdens Weekend van de Klant

‘Winkelt mor alier’ werd op vrijdagvoormiddag 4 oktober voor de eerste keer live gespeeld in Kortrijk, in de Lange Steenstraat. Dit lied vormt het kloppende hart van de campagne van UNIZO West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen en KERNpunt en benadrukt de cruciale rol die kleine en middelgrote ondernemingen spelen in de lokale economie.
The post Uniek ‘Winkelt mor alier’-lied onderstreept belang

Lees meer »