“Papa de held veranderde in de duivel”: Kortemarkenaar (30) krijgt tien jaar cel voor maandenlange verkrachting 5-jarig dochtertje

Terwijl zijn partner nachtwerk verrichtte, misbruikte Kortemarkenaar J.B. (30) minstens twaalf keer hun 5-jarige dochtertje. “Ze lokte het uit”, shockeerde hij zijn ondervragers. Ook de partner van de beklaagde ging door de hel. Hij schopte haar zelfs in de buik terwijl ze zwanger was. De verdediging drong tevergeefs aan op voorwaarden, zoals een chemische castratie.

De feiten kwamen eind september 2023 aan het licht toen het 5-jarige slachtoffer haar moeder in vertrouwen nam. Het autistische meisje vertelde hoe papa J.B. haar ’s nachts misbruikte in het ouderlijke bed, terwijl de moeder uit werken was. Onderzoek wees uit dat het misbruik al bezig was sinds begin 2023. “Na elk misbruik kreeg ze een snoepje”, aldus de advocate van het meisje en haar moeder.

Volgens het OM zou J.B. zich zeker twaalf keer aan zijn dochtertje vergrepen hebben. Tijdens zijn verhoor minimaliseerde hij de feiten. “Ze lokte het zelf uit en vond het zelfs leuk”, shockeerde hij de speurders. “Naar eigen zeggen gaf hij haar één keer een handdoek om de pijn te verbijten”, aldus procureur Fien Maddens.

Getraumatiseerd voor het leven

Volgens haar advocate is het meisje getraumatiseerd voor het leven. “Zij zag haar papa als een held, maar hij veranderde in de duivel”, pleitte ze. “Het speelse, vrolijke meisje van vroeger bestaat niet meer. Sinds de moeder de feiten vernam kampt ze met een zwaar schuldgevoel. Ik hoop dat deze man beseft wat hij zijn gezin heeft aangedaan.”

J.B. stond ook terecht voor jarenlang partnergeweld. “Mijn cliënte kreeg slagen als het eten niet klaar was of het huis niet proper”, ging de advocate van de slachtoffers verder. “Hij schopte haar zelfs in de buik toen ze zwanger was. Ze had twee miskramen.”

De procureur vroeg twaalf jaar effectief voor J.B., die al eens een werkstraf kreeg voor geweld tegen een vroegere partner. “Uit verhoor van ex-partners blijkt zijn gewelddadige karakter en onstilbare honger naar seks. Hij is een vlotte prater die zichzelf als slachtoffer ziet. Vanuit de gevangenis schrijft hij brieven naar zijn dochtertje. Hij heeft geen enkel schuldinzicht”, besloot Maddens.

Slechte jeugd

Dat laatste betwistte de verdediging met klem. “Mijn cliënt staat hier met een gebogen hoofd en een krop in de keel”, pleitte advocaat Elisabeth Vanpeteghem. “Hij heeft als kind niets anders gekend. Hij groeide op met een alcoholverslaafde vader en een seksverslaafde moeder. Zijn wieg stond in een hoerenkot. Seks was er alomtegenwoordig en in 2006 belandde hij in een instelling. Toen hij eigenhandig zijn medicatie afbouwde, zijn de feiten gebeurd.”

Volgens de verdediging maakt J.B. in de gevangenis een positieve evolutie door. Meester Vanpeteghem stelde vijf jaar voorwaardelijke celstraf voor. “Mijn cliënt stemt in met chemische castratie en een contactverbod met minderjarigen. Hij werd uit zijn ouderlijke gezag gezet en was trouwens opgelucht toen het gerecht een einde stelde aan de feiten. Natuurlijk heeft hij spijt, ook al toont hij dat niet.”

Tien jaar effectief

J.B. bekende slechts één feit van slagen aan zijn partner. De man kreeg tijdens de pleidooien het laatste woord. “Ik heb spijt en wil mijn verantwoordelijkheid nemen. Ik wil mijn gezin financieel ondersteunen, maar als ik twaalf jaar cel krijg, zal dat moeilijk lukken”, besloot hij.

De rechtbank noemde probatiemaatregelen maandag “een veel te milde bestraffing” en veroordeelde J.B. uiteindelijk tot tien jaar effectieve celstraf. De man werd ook voor tien jaar uit zijn burgerrechten gezet. Aan de burgerlijke partijen werd een schadevergoeding van om en bij de 24.000 euro toegekend.

(AFr)

The post “Papa de held veranderde in de duivel”: Kortemarkenaar (30) krijgt tien jaar cel voor maandenlange verkrachting 5-jarig dochtertje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ze ging nog snel een taart halen, maar richtte onder invloed ravage aan: waarom het gerecht spookrijdster J. (25) verdenkt van doodslag

Spookrijdster J. had vrijdagnacht drugs genomen, en ’s ochtends pillen om haar ADHD te onderdrukken. Dat blijkt uit de eerste bevindingen van het gerechtelijk onderzoek naar het dramatische verkeersongeval op de A19 in Zonnebeke zaterdagochtend. Omdat ze geen moment uitweek om een crash te vermijden, zit de 25-jarige verwarde vrouw vast wegens (poging) doodslag.

Lees meer »

Diamant voor Frans en Marie-Jeanne uit Sint-Eloois-Winkel

Op zondag 22 september werden Frans Vermaut en Marie-Jeanne Declerck uit de Klein-Harelbekestraat in Sint-Eloois-Winkel ontvangen in het gemeentehuis in Ledegem. Het koppel trouwde op 20 augustus 1964 in Klemskerke. Frans en Marie-Jeanne zijn dus zestig jaar getrouwd.
The post Diamant voor Frans en Marie-Jeanne uit Sint-Eloois-Winkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Derde groot dartstornooi van ‘t Pompierke zal pas in 2026 plaatsvinden: “Europahal is helaas niet beschikbaar”

Er zal in februari 2025 geen groot dartstornooi plaatsvinden in de Europahal in Tielt. De voorbije twee jaar zorgde de dartsclub van café ‘t Pompierke er voor een groots opgezet open dartstornooi, met liefst 500 deelnemers bij de recentste editie. Wel komt er een kleinschaliger alternatief in Club 77 in Schuiferskapelle.
The post Derde groot dartstornooi van ‘t Pompierke

Lees meer »

KIJK. Blinde comedian blaast jury én kijkers omver in Engelse versie van ‘Dancing with the Stars’: “Hij moet winnen”

De Britse comedian Chris McCausland (47) oogst veel lof in Engeland als de eerste blinde deelnemer ooit van de populaire BBC-show ‘Strictly come dancing’. “Wie niet weet dat de man niet kan zien, zou dat bij zijn optredens amper opmerken”, klinkt het online. Andere blinde mensen noemen zijn deelname zelfs baanbrekend en kijkers vinden dat hij absoluut moet winnen. Maar

Lees meer »

Hubert, die “niet bezig is met zichzelf”, voor Europese clash met Sociedad: “Zal pas heel tevreden zijn als we goed spelen én winnen”

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Het is vandaag Dierendag: stuur hier de leukste foto van jouw (huis)dier in

Vandaag, op 4 oktober vieren we Dierendag, een dag die bijna honderd jaar geleden in het leven is geroepen door dierenliefhebbers om onze huisdieren nog meer liefde en aandacht te geven. Die datum is niet toevallig gekozen. Het is de sterfdag van Franciscus van Assisi, een heilige die altijd erg begaan was met het welzijn van dieren. Deel daarom hier

Lees meer »