OverKop-huis voor en door jongeren opent in Hugo Verrieststraat

Vrijdag opende in de Hugo Verrieststraat 2 het OverKop-huis. Een veilige plek waar jongeren van 12 tot 25 terecht kunnen voor een luisterend oor, om vrienden te ontmoeten of gewoon om even zichzelf te zijn.

Elke dag lopen in Roeselare meer dan 10.000 jongeren school. Jongeren met dromen en talenten, maar soms ook met zorgen. Voortaan kunnen zij met hun vragen en verzuchtigen terecht in het OverKop-huis. “Onze stad was al langer vragende partij voor een OverKop-huis”, weet burgemeester Kris Declerck. “Mentale gezondheid is belangrijker dan ooit en sinds corona is er ook meer aandacht voor de jongeren. Iedereen kan eens overkop gaan en als dat gebeurt, kunnen ze vanaf nu hier terecht. Hopelijk wordt het voor velen een een warme, gezellige tweede thuis waar ze zichzelf kunnen zijn.”

Op maat en tempo van de jongere

Drie medewerkers van Arktos, Groep Intro en CAW Centraal West-Vlaanderen baten het OverKop-huis uit. Apty Shabouev, Jessy Verscheure en Zoë Torfs staan elke woensdag- en vrijdagnamiddag klaar voor de jongeren. “Tijdens de openingsuren kan je bij ons binnenlopen zonder afspraak”, weet Jessy. “Hier vind je een veilig plek waar je je kan amuseren en vrienden kan ontmoeten, maar als ook als het even moeilijk gaat, zijn we er voor hen. Wij bieden een luisterend oor voor wie daar nood aan heeft.” Apty: “Willen ze muziek maken of hebben ze hulp bij het opmaken van hun cv: alles is op maat en op tempo van de jongere.”

Het OverKop-huis is gebaseerd op vier pijlers: “Het huis is voor en door jongeren”, vertelt Laurence Belaen, Netwerkcoördinator van vzw OverKop Aan zet. “Samen met de jongeren zullen we deze ruimte verder vormgeven en aankleden. Daarnaast is het een plek van ont-moeting. Niets moet, we kijken samen waar ze op dat moment nood aan hebben.” Het OverKop-huis staat ook voor waakzame zorg. “Wij bieden een veilige haven voor de jongere. Wij pikken signalen op en kunnen doorverwijzen als dat nodig is. Hiervoor werken we samen met partners uit ons brede netwerk.”

Het OverKop-huis bevindt zich in de Hugo Verrieststraat 2 en is open op woensdag van 12 tot 16 uur en vrijdag van 15 tot 18.30 uur.

The post OverKop-huis voor en door jongeren opent in Hugo Verrieststraat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elke partij in Roeselare heeft zijn ‘Roemeen’: verkiezingslijsten worden steeds diverser

De lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Roeselare hebben alvast dit gemeen. Iedere partij lijkt zijn ‘Roemeen’ op de lijst te hebben. Niet onlogisch met zowat 3.000 Roemenen die in de stad wonen. “Een verkiezingslijst is een afspiegeling van de maatschappij, de trend is dus logisch”, meent politicoloog Herwig Reynaert.
The post Elke partij in Roeselare heeft zijn ‘Roemeen’: verkiezingslijsten

Lees meer »

Israël start “beperkt grondoffensief” in Libanon: explosies in grensgebied – “Israëlische luchtaanval treft Beiroet”

Israël voert “momenteel” “beperkte grondoperaties” uit in Libanon. Dat bevestigt het Pentagon maandagavond na berichtgeving door ‘The Washington Post’. Libanese media melden ondertussen Israëlische artilleriebeschietingen in het grensgebied. Israël heeft ook de inwoners van de zuidelijke buitenwijken van Beiroet – bolwerk van Hezbollah – geadviseerd te vertrekken: luchtaanvallen op de terreurbeweging zijn aanstaande. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in

Lees meer »

Diamant voor Frans en Marie-Jeanne uit Sint-Eloois-Winkel

Op zondag 22 september werden Frans Vermaut en Marie-Jeanne Declerck uit de Klein-Harelbekestraat in Sint-Eloois-Winkel ontvangen in het gemeentehuis in Ledegem. Het koppel trouwde op 20 augustus 1964 in Klemskerke. Frans en Marie-Jeanne zijn dus zestig jaar getrouwd.
The post Diamant voor Frans en Marie-Jeanne uit Sint-Eloois-Winkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Bemanning tanker Rode Zee schiet op explosieve drone voor inslag

Unieke beelden: een olietanker op de Rode Zee werd eerder deze week aangevallen door de Houthirebellen in Jemen. Op online circulerend videomateriaal is te zien hoe de bemanning van het schip probeert een varende drone beladen met explosieven te stoppen. Ze slaagden daar niet in, waardoor het bootje met geweld op de tanker insloeg, zo meldt The Daily Mail.

Lees meer »