Oud-werknemer van Barco René Van Overtfeldt op 102-jarige overleden

René Van Overtfeldt is in de gezegende leeftijd van 102 jaar overleden in ’t Huis in de Condédreef in Kortrijk. Heel zijn beroepsloopbaan heeft hij bij Barco gewerkt. Hij was 41 jaar lang personeelslid van het technologiebedrijf en was nu allicht de oudste en langst gepensioneerde oud-werknemer want hij was nu ook al 42 jaar met pensioen…

René werd op 3 april 1922 in Waregem geboren in een gezin van zes kinderen, waarvan hij nu nog de enige in leven was. Hij was weduwnaar van Godelieve Mattelaere die in 1984 overleden is. Geraldine Goeman was zijn vriendin. Eerst woonde hij in de Palmer Putmanstraat in Waregem. Hij is supporter van SV Waregem geweest en volgde ook andere sporten. Hij verhuisde nadien naar een nieuwbouwwoning in de Boezingestraat in Kortrijk. Na het overlijden van zijn echtgenote op 60-jarige leeftijd trok hij naar een appartement nabij het station in Kortrijk. Hij heeft nadien 23 jaar in een assistentiewoning van Ten Olme gewoond in de Langemeersstraat naast dienstencentrum De Zonnewijzer.

Biljart

Tijdens zijn loopbaan bij Barco, toen in de Theodoor Sevenslaan in Kortrijk gevestigd, begon hij als matrijzenmaker en technisch tekenaar en klom na bijscholing in avondonderwijs op tot directieafgevaardigde. Hij leerde er ook zijn echtgenote kennen. Toen hij 101 jaar was, heeft hij The Circle, het huidige hoofdkwartier van Barco in het Beneluxpark kunnen bezoeken, voor hem een bijzondere belevenis. Hij heeft vroeger veel gebiljart, onder meer in De Gilde en de Middenstand en op zijn honderdste ging hij nog biljarten in Budalys van zorggroep H. Hart. Hij is dan ook lange tijd heel fit geweest. Sinds ongeveer een jaar verbleef hij nu in wzc ’t Huis in de Condédreef in Kortrijk waar hij overleden is.

Hij was vader van twee kinderen: Josiane (met Kurt Buyse, Kortrijk) en Geert (met Els Waegebaert, Beveren-Leie). Hij had één kleinkind en drie achterkleinkinderen. Het afscheid vindt plaats in de aula van het crematorium Uitzicht op donderdag 10 oktober om 10 uur.

The post Oud-werknemer van Barco René Van Overtfeldt op 102-jarige overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TEAM 8660 De Panne stelt kandidatenlijst voor lokale verkiezingen voor

TEAM 8660 is klaar voor de lokale verkiezingen van zondag. Naast lijsttrekker Arne Debaeke en lijstduwer Patrick Annys zijn alle kandidaten nieuwkomers, die hun eerste politieke stappen in De Panne-Adinkerke zetten.
The post TEAM 8660 De Panne stelt kandidatenlijst voor lokale verkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste Kunstexpo in Vlaemynck Business Center

In het weekend van 11,12 en 13 oktober vormt het vernieuwde Vlaemynck Business Center in de Sint-Jansstraat voor het eerst het decor voor een unieke kunsttentoonstelling. Acht lokale kunstenaars, waaronder Eli Nagel, stellen er hun werk tentoon onder noemer On(t)roerende Kunst.
The post Eerste Kunstexpo in Vlaemynck Business Center appeared first on KW.be.

Lees meer »

Restaurant Dirkjan Decock lanceert Oud Keukengeweld-actie: “We willen de waarde van ervaring vieren”

In oktober staat jong talent in de spotlight met de geweldige actie ‘Jong Keukengeweld’. “Bij Restaurant Dirkjan Decock richten we ons dit jaar op de ervaren chef, die al decennialang vakmanschap en passie in elk gerecht legt. We willen de waarde van ervaring vieren met Oud Keukengeweld.”
The post Restaurant Dirkjan Decock lanceert Oud Keukengeweld-actie: “We willen de waarde

Lees meer »

OpenAI haalt miljarden op en is 157 miljard dollar waard

OpenAI heeft 6,6 miljard dollar opgehaald bij investeerders en is daarmee 157 miljard dollar (142,1 miljard euro) waard. Met het geld wil het bedrijf achter AI-chatbot ChatGPT onderzoek naar nieuwe toepassingen van artificiële intelligentie en extra computercapaciteit financieren, meldt OpenAI op zijn blog.

Lees meer »

Wingense Wijnbeurs is al toe aan 17de editie: “Formule is een succes en we zijn pioniers in het genre”

Een oudercomité dat jaarlijks een wijnbeurs organiseert, het blijft een zeldzaam fenomeen. Het oudercomité van de Wingense Centrumschool doet dat zelfs voor de zeventiende maal. “De formule is een succes en we zijn pioniers in het genre”, lacht voorzitter Tonny Wullaert. “We hebben maar weet van één ander initiatief in de provincie en die organisatoren gaven ruiterlijk toe dat ze

Lees meer »

Spookrijdster Jana D. (25) reed overleden Mario (63) en zijn gezin wellicht bewust aan op A19

De 25-jarige spookrijdster uit Menen die zaterdagmorgen een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A19 in Ieper, is aangehouden voor doodslag en poging doodslag. Men gaat er nu van uit dat de vrouw waarschijnlijk aan het spookrijden was. Bij het ongeval kwam vader Mario Laurier (63) om het leven, zijn echtgenote verkeert nog in levensgevaar en hun beide kinderen zijn gewond.

Lees meer »

“Een andere coach zal over een zekere status moeten beschikken om Hubert te overtreffen”: Marc Degryse over de trainerskwestie bij Anderlecht

Gaat Anderlecht verder met interim-trainer David Hubert of niet? Dat is deze interlandperiode de vraag bij paars-wit. “Anderlecht kan in z’n zoektocht naar een nieuwe coach een voorbeeld nemen aan Club: je hoeft het niet altijd ver te zoeken”, stelt onze analist Marc Degryse. Voorts heeft hij het ook over het gelijkspel tussen Club Brugge en Union. “Te veel spelers

Lees meer »

Aimé en Simonne varen al 65 jaar in hun huwelijksbootje

Aimé Lefebvre (86) en Simonne Verfaillie (87) kregen voor hun briljanten huwelijksjubileum het bezoek van gemeenteraadslid Stephanie Demeyer in feestzaal De Geit in Sint-Denijs. Simonne is geboren in Bellegem op 14 september 1937 en ging er naar de Meisjesschool. Vanaf haar twaalfde werkte ze bij Mottes en daarna werd ze huisvrouw. Aimé is geboren in
The post Aimé en

Lees meer »

Duizenden badeendjes racen op het kanaal tijdens stadsevent van Rotary Izegem: “Steun goede doel en maak kans op een droomreis”

Izegem is in de ban van de Duck Race. Op zaterdag 12 oktober worden duizenden eendjes in het kanaal Roeselare-Leie gedropt. Die gaan samen de strijd aan om zo snel mogelijk de finish te bereiken. Een mooie prijzenpot ligt te wachten op de ‘eigenaars’ van het de eerste eendjes. Maar het moet bovenal ook een verbindend stadsevent worden.
The

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Van der Poel en Florian Vermeersch snellen er samen vandoor, Stuyven moet passen

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gingen zonet enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

Legislatuur met liefst 20 wissels in Oostende

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 41 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Oostende, zetelen er vandaag nog 25 in de gemeenteraad.
The post Legislatuur met liefst 20 wissels

Lees meer »

Gabriël en Jacqueline vieren platina huwelijksjubileum

Gabriël Mispelon en Jacqueline Boussemaere vierden hun zeventigste huwelijksverjaardag. Ze zijn precies op delfde dag van hetzelfde jaar geboren op 13 september 1935. Jacqueline is één uur jonger dan Gabriël. “Thuis waren we met vier kinderen. Mijn vader Jules was mandenmaker en handelaar in kolen en klompen, terwijl moeder het huishouden voor haar rekening nam”,
The post Gabriël en

Lees meer »