Orkaan Kirk zet koers richting West-Europa: wat mogen we in België verwachten?

Komende dagen staat ons een wisselvallig weerpatroon te wachten. Zeker naar het einde van de week wanneer de restanten van orkaan Kirk het westen van Europa zullen beïnvloeden. Wat zal de impact daarvan zijn in onze omgeving? Weeranalist Nicolas Roose blikt vooruit met de laatste weermodellen en schat de kansen in op hevige windstoten en grote hoeveelheden regen. 

Meer krantenkoppen in België

Werken gestart voor nieuwe vrachtwagenparking langs A11 in Zeebrugge

In Zeebrugge zijn de werken begonnen voor een nieuwe vrachtwagenparking naast de A11. De nieuwe parking moet de parkeerproblematiek in de omliggende woonkernen oplossen. Op de parking zal plaats zijn voor zo’n 140 vrachtwagens. Er komt ook een restaurant, een supermarkt en sanitair voor de vrachtwagenchauffeurs. Tegen september 2025 moet de parking klaar zijn.

Lees meer »

Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel

Ze heeft er lang over nagedacht, maar uiteindelijk heeft Dominique Gillet-Wolter Hofmans (70) definitief de knoop doorgehakt: na zes jaar politiek engagement heeft ze beslist om zich niet opnieuw kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober.
The post Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nobelprijs voor de Geneeskunde gaat naar ontdekkers van microRNA: “Al decennia een belangrijk doel om dit te begrijpen”

De Nobelprijs voor de Geneeskunde gaat dit jaar naar twee Amerikaanse wetenschappers: Victor Ambros en Gary Ruvkun. Zij krijgen de zeer prestigieuze prijs voor hun ontdekking van microRNA en de rol ervan in zogeheten genregulatie. “Als genregulatie verkeerd gaat, kan dat leiden tot ernstige ziektes. Daarom is het al decennia een belangrijk doel om de regulatie van genactiviteit te begrijpen”,

Lees meer »

Alarm in station Hamburg over dodelijk marburgvirus

In het station van Hamburg, in het noorden van Duitsland, is woensdag alarm geslagen nadat een echtpaar griepachtige verschijnselen vertoonde. Er wordt gevreesd voor het marburgvirus, maar een bevestiging is er nog niet, zo bericht de krant Hamburger Abendblattes.

Lees meer »

Eigenaar pitazaak veroordeeld voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal”

Een 40-jarige eigenaar van een pitazaak in de Zwevegemsestraat in Kortrijk is door de rechter veroordeeld omdat hij zeven klappen uitdeelde aan de uitbater. “Zonder aanleiding”, aldus het slachtoffer. “Hij zat met zijn handen in de kassa”, counterde de beklaagde.
The post Eigenaar pitazaak veroordeeld voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal”

Lees meer »