Opnieuw luchtaanval op Kiev: “Russische troepen gebruikten hypersonische ‘Kinjal’-raketten”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky gaat in een overleg met bondgenoten toelichten hoe hij denkt de oorlog met Rusland te winnen. De inhoud van zijn “overwinningsplan” is nog niet openbaar gemaakt. Zelensky heeft het plan al wel besproken met de Amerikaanse president Joe Biden en de NAVO. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Sportpaleis-baas wil raken aan naam van zo’n iconische zaal: “We willen de kosten van de renovatie niet doorrekenen aan onze klanten”

Het Sportpaleis draagt vanaf september volgend jaar een nieuwe naam. De deal die daarvoor gesloten werd met het bedrijf AFAS Software recupereert deels de kosten die horen bij een flinke renovatie. “Mede aangestuurd door de Oosterweelwerken zal de inkom van ons gebouw tegen 2033 verhuizen naar de achterzijde”, zegt Jan Van Esbroeck, grote baas van het Sportpaleis.

Lees meer »

Dominiek Vanhoolandt exposeert op Kunstmuur in d’Iefte: “Het is zalig om vanuit niets te vertrekken op een leeg canvas”

Tot en met dinsdag 15 oktober stelt Dominiek Vanhoolandt tentoon op de Kunstmuur in d’Iefte. Het gaat vooral om abstracte werken waarvoor hij de inspiratie haalt uit positieve en negatieve ervaringen in zijn persoonlijke leven.
The post Dominiek Vanhoolandt exposeert op Kunstmuur in d’Iefte: “Het is zalig om vanuit niets te vertrekken op een leeg canvas” appeared first on

Lees meer »

“Als jullie de deur niet openen, maken we iedereen af”: zo verliep de dramatische nacht van reporter Robin Ramaekers en zijn cameraman in Beiroet

Wanneer hij om half één woensdagnacht een luide knal van een Israëlische raketinslag in het oude centrum van Beiroet hoort, doet VTM-reporter Robin Ramaekers (49) wat een oorlogsjournalist altijd doet: verslag uitbrengen, samen met cameraman Stijn De Smet (37). Dat het de volgende 3,5 uur zou leiden tot een quasi ontvoering met mishandelingen en ondervragingen door – wellicht – een

Lees meer »

KLAAR: Eenzaamheid

Wat is eenzaamheid? Hoe gaan jongeren om met gevoelens van eenzaamheid? En hoe kan je je ertegen wapenen? In deze KLAAR gaat Anaïs Dockx in gesprek met experten en jongeren over eenzaamheid en verbondenheid. Het resultaat? 5 heldere video’s op maat van leerlingen, onmiddellijk inzetbaar in de klas.

Lees meer »

Gabriël en Jacqueline vieren platina huwelijksjubileum

Gabriël Mispelon en Jacqueline Boussemaere vierden hun zeventigste huwelijksverjaardag. Ze zijn precies op delfde dag van hetzelfde jaar geboren op 13 september 1935. Jacqueline is één uur jonger dan Gabriël. “Thuis waren we met vier kinderen. Mijn vader Jules was mandenmaker en handelaar in kolen en klompen, terwijl moeder het huishouden voor haar rekening nam”,
The post Gabriël en

Lees meer »

Verboden bivakmutsen duiken overal op in ons voetbal: waarom dragen ultra’s ze? En waarom staat de politie oogluikend toe?

De voetbalwet laat gemaskerde fans niet toe, toch zijn ze schering en inslag in de stadions. Kijk naar de ontspoorde Antwerpse derby vorig weekend, maar ook op de tribunes van Anderlecht, Genk, Standard of Club duiken ultra’s met bivakmuts op. En niemand grijpt in. Waarom gedoogt de politie het en andere hamvragen rond de bivakmuts: “Ze willen de sterkste, grootste

Lees meer »

Hoofdkantoor MR in Sint-Gillis gevandaliseerd na pro-Palestijnse betoging, Bouchez: “Achterlijk tuig”

Het hoofdkantoor van de Franstalige liberale partij MR in Sint-Gillis is gevandaliseerd na een betoging voor een staakt-het-vuren in Libanon en Palestina. Dat heeft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez bekendgemaakt via sociale media. Het kantoor werd beklad met graffiti en er werd een raam ingeslagen. De politie zal dit weekend patrouilles inzetten in de buurt van het gebouw.

Lees meer »

Mathias De Clercq trekt nieuwe rode lijn: “Ik word geen schepen onder gelijk welke burgemeester.” Filip Watteeuw: “Dat is dan helder. Ik doe dat wel”

In Gent is de koude oorlog tussen de liberale burgemeester Mathias De Clercq (42) en de groene schepen Filip Watteeuw (62) de laatste jaren behoorlijk warm geworden. Op 13 oktober strijden paars en groen er met elkaar om de grootste te worden. Wanneer de twee kemphanen voor HLN de degens kruisen in het stadhuis hangt er elektriciteit in de lucht.

Lees meer »

Buurtbewoners naar Raad van State omdat ze wél een nieuw Jan Breydelstadion willen: “Het is hoog tijd om ook onze stem te laten horen”

“We waren het beu dat de buurt in de persartikels altijd als tegenstander werd afgeschilderd.” Maar liefst 191 buurtbewoners van verschillende adressen trekken samen naar de Raad van State om de bouw van een nieuw voetbalstadion op de site van Olympia in Sint-Andries te versnellen. Dat dossier loopt immers al een hele tijd vertraging op omdat andere inwoners telkens opnieuw

Lees meer »