Onze reporter was in Tel Aviv, één jaar na de inval van Hamas: “Dit is jouw verantwoordelijkheid, Bibi”

Een jaar na de tragedie van 7 oktober zitten nog steeds 101 Israëlische gijzelaars vast in Gaza. Hun families leven al bijna twaalf maanden tussen leven en dood. De onderhandelingen met Hamas zitten muurvast, en elke dag slinkt de hoop op een deal: “We wachten op hun terugkeer, maar ze komen terug in doodskisten.”

 

Meer krantenkoppen in België

Spiekpietjes in hartje Oostende: Leuke doe-expo voor kinderen nu in Feest- en Cultuurpaleis

Van 26 oktober tot en met 8 december kunnen gezinnen en kinderen opnieuw genieten van de magische wereld van De Spiekpietjes in het hart van Oostende. De voormalige Esprit-winkel in het Feest- en Cultuurpaleis op het Wapenplein is omgetoverd tot een interactieve Sinterklaas-expo, gebaseerd op het nieuwste boek van Thaïs Vanderheyden, ‘Op zoek naar Peperkoek’.
The post Spiekpietjes in

Lees meer »

Klimaatbedrijf Blankenberge blijft groeien: “Bijna 1.000 coöperanten”

Meer dan 200 coöperanten woonden onlangs de eerste algemene vergadering bij van Klimaatbedrijf Blankenberge. “Een van de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen is dat burgers en coöperanten samen al bijna 400.000 euro investeerden door aandelen te kopen”, zegt voorzitter Mitch De Geest (Open VLD).
The post Klimaatbedrijf Blankenberge blijft groeien: “Bijna 1.000 coöperanten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

Jeugdbrandweer Roeselare kruipt 24 uur in de rol van de ‘echte’ brandweer: “De toekomst lijkt verzekerd”

Sinds zaterdagmiddag hadden de leden van jeugdbrandweer Roeselare 24 uur lang dienst. Net als de ‘echte’ beroepsbrandweer verbleven ze een dag en nacht in de kazerne om te oefenen, materiaal te onderhouden, slapen, sporten en natuurlijk uit te rukken naar incidenten die door de leiders waren klaargezet.
The post Jeugdbrandweer Roeselare kruipt 24 uur in de rol van de

Lees meer »

Orkaan Milton opnieuw opgeschaald naar zwaarste categorie

Milton, de storm die op weg is naar de Amerikaanse staat Florida, is opnieuw opgeschaald naar een zeldzame orkaan van categorie 5. Dat meldde het Nationaal Orkaancentrum (NHC) dinsdagnamiddag plaatselijke tijd. De orkaan zou woensdagavond laat of donderdagochtend vroeg aan land komen.

Lees meer »

Pas toen zijn collega’s begonnen te sterven, was het voorgoed voorbij: het verhaal van de Britse seriemoordenaar die de inspiratie was voor luguber plan in ons land

Bio-ingenieur Jean-François G. (33) staat in Brussel terecht omdat hij zijn beste vriend probeerde te vermoorden. Niet met een pistool of met een mes. Hij koos voor een langzame en pijnlijke dood met rattenvergif. Net zoals de Britse seriedoder Graham Frederick Young, voor wie hij een ziekelijke fascinatie had, dat deed. Hij kickte er op om zijn slachtoffers te zien

Lees meer »

De hartverscheurende laatste berichten van slachtoffers Hamas-inval jaar geleden: “Tot ziens mama, ik hou van je”

Het zijn Whatsapp-gesprekken die afscheidsbrieven zouden worden. De Duitse krant ‘Bild’ verzamelde de laatste berichtjes van enkele slachtoffers van de dodelijke inval van Hamas in Israël, exact een jaar geleden. Maar liefst 1.200 personen op het festival Supernova en verschillende kibboetsen zouden het niet overleven. “Dit was het. Het is voorbij.”

Lees meer »