“Nooit geziene wreedheid”: in Marseille werkt drugsmaffia met jobstudenten om af te rekenen met elkaar

Hij was 15, kreeg 50 messteken en werd in brand gestoken. Vanuit de gevangenis gerekruteerd via sociale media om een bendelid te intimideren. Niet alleen de slachtoffers, maar ook de daders in de drugsoorlog in Marseille worden steeds jonger.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw schoten gelost in omgeving metrostation Aumale in Anderlecht

In de buurt van metrohalte Aumale in Anderlecht zijn tijdens de nacht van zondag op maandag rond 3.45 uur opnieuw schoten gelost. Dat nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid. Het is al de vierde schietpartij op iets meer dan een week tijd. De politie neemt de bezorgdheid van de buurtbewoners over het geweld zeer ernstig, klinkt het.

Lees meer »

Meta-topman Mark Zuckerberg nu tweede rijkste persoon ter wereld

Mark Zuckerberg, de topman van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms, is een plek gestegen op de ranglijst van rijkste personen ter wereld. Met een vermogen van ruim 206 miljard dollar heeft hij Amazon-topman Jeff Bezos ingehaald. Daarmee staat hij voor het eerst op de tweede plaats op de Bloomberg Billionaires Index.

Lees meer »

Zeven keer Propere Handen voor MMI Basisschool

Het nieuwe schooljaar is net begonnen, maar bij Mirom in Roeselare blikten ze nog eens terug op het vorige schooljaar. Toen gingen in de regio immers 74 scholen en jeugdverenigingen de strijd met zwerfvuil aan, in de 7de editie van Operatie Proper. Ook MMI Basisschool en ’t Ellebloempje uit Kortemark lieten zich van hun properste kant zien.
The post

Lees meer »

Doodrijder Merel De Prins (12) weer voor rechter, deze keer voor onverzekerde wagen: “Hij heeft niet de minste intentie om lessen te trekken uit het verleden”

Muhammed Aytekin, de twintiger die negen jaar geleden Merel De Prins uit Eppegem doodreed, riskeert op verzet een celstraf van 12 maanden. De man werd enkele jaren geleden opgemerkt toen hij als passagier in een niet-ingeschreven en niet-verzekerde BMW zat, maar ontkent dat hij eigenaar was van het voertuig.

Lees meer »

Ligt de uitvinder van de bitcoin in dit povere graf in Heverlee?

Als de geruchten kloppen, dan onthult een nieuwe HBO-docu woensdag wie in 2008 de bitcoin heeft uitgevonden, al jaren een groot mysterie. Sterker nog, het zou gaan om een Amerikaanse computerwetenschapper die zowaar in Leuven begraven ligt. “Eerst zien en dan geloven”, reageert de Leuvense prof die de man destijds onder zijn vleugels had als doctoraatsstudent. Pittig detail: de oprichter

Lees meer »

Wie viseerde Israël met de aanval waarvoor het onfortuinlijke team van VTM NIEUWS in Beiroet uitgerukt was?

Het is geen typische Hezbollah-wijk waar het team van VTM NIEUWS woensdagnacht is aangevallen. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers liep daarbij verschillende breuken op in het gezicht en cameraman Stijn De Smet werd in zijn been geschoten. Bachoura ligt vlakbij het parlement en tal van ambassades — ook de Belgische — en gold als een veilig stukje van de Libanese hoofdstad Beiroet.

Lees meer »

Schepenen Deloof en Vandenbussche in gesprek over toekomst van Kuurne: “We gaan graag verder op dit elan”

Op 13 oktober gaan ook de Ezels van Kuurne stemmen en die keuze is vierledig: Burg+, Nieuw Kuurne, Vooruit-Groen en N-VA. Sinds CD&V, de grootste partij van de gemeente, begin januari besliste om verder te gaan met Open VLD en enkele onafhankelijken in de nieuwe lijst Burg+, zijn de kaarten voor de twee andere meerderheidspartijen serieus door elkaar geschud. Hoog

Lees meer »

“Eén van de domste dingen die ik in mijn leven heb gedaan”: jongeman fietst met 2 promille in bloed langs Kortrijkse ring R8 naar huis

“Wat een geluk dat je dit overleefd hebt.” De politierechter in Kortrijk was niet alleen streng maar ook opgelucht toen ze een 25-jarige jongeman uit Menen voor zich op het beklaagdenbankje kreeg. Hij stond terecht omdat hij na een zatte avond naar huis fietste… via de Kortrijkse ring R8.
The post “Eén van de domste dingen die ik in

Lees meer »