Nog geen sociaal akkoord bij Ontex Buggenhout, er wordt verder onderhandeld

Bij het bedrijf Ontex in Buggenhout hebben vakbonden en directie nog geen overeenkomst over de 140 ontslagen die daar zouden vallen. Een kleine meerderheid van de werknemers, 51,5 procent, keurde het voorgestelde sociaal plan af. Er wordt nu verder onderhandeld. 

Meer krantenkoppen in België

Gent-Wevelgem en Ypres Rally verdelen lijsttrekkers in twee kampen: “Is dat nog wel van deze tijd?”

Moet de start van Gent-Wevelgem in Ieper blijven? Dat is een van de grootste twistappels in deze verkiezingscampagne. En wat dan met de rally? Het is duidelijk dat de lijsttrekkers van de vier grootste lijsten niet op één lijn zitten als het over evenementen gaat. Ook de eindejaarsperiode wil iedereen anders invullen.
The post Gent-Wevelgem en Ypres Rally verdelen

Lees meer »

Restauratiewerken aan Sint-Pietkerskerk eindelijk van start: “Ongehoord lang moeten wachten op subsidiedossier”

De Sint-Pieterskerk in Lo staat de komende veertien maanden in de steigers voor grondige restauratiewerken. Het dossier sleept al tien jaar aan, maar nu kunnen de werken eindelijk van start gaan. De totale kostprijs is 2,43 miljoen euro.
The post Restauratiewerken aan Sint-Pietkerskerk eindelijk van start: “Ongehoord lang moeten wachten op subsidiedossier” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steve Beyst (VV Tielt) leeft toe naar derby tegen Wingene

De competitie in Derde Provinciale A is ondertussen al vijf speeldagen onderweg en VV Tielt staat nog steeds puntenloos onderaan in het klassement. Komend weekend staat de derby tegen VC Wingene op het programma. “Het zal wel eens keren zeker?”, vraagt coach Steve Beyst zich knipogend af.
The post Steve Beyst (VV Tielt) leeft toe naar derby tegen Wingene

Lees meer »

Nooit minder verkeersdoden dan in eerste zes maanden van dit jaar, maar wel stijging bij één type weggebruiker

In de eerste zes maanden van dit jaar vielen er in ons land 198 verkeersdoden, het laagste aantal ooit. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Verkeersveiligheidsbarometer van verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van de federale politie. Ook op de autosnelwegen waren er minder doden dan ooit, wat mogelijk verklaard kan worden door de uitrol van trajectcontroles en de toegenomen filedruk.

Lees meer »

Alarm in station Hamburg over dodelijk marburgvirus

In het station van Hamburg, in het noorden van Duitsland, is woensdag alarm geslagen nadat een echtpaar griepachtige verschijnselen vertoonde. Er wordt gevreesd voor het marburgvirus, maar een bevestiging is er nog niet, zo bericht de krant Hamburger Abendblattes.

Lees meer »

Griepseizoen in aantocht: experts roepen ouderen en andere risicogroepen op om zich te laten vaccineren

Experts roepen risicogroepen op om zich te laten vaccineren tegen het griepvirus. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten. Dat aantal ligt ver onder het doel van 75 procent dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorop stelt. Een griepvaccinatie is nochtans cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen.

Lees meer »

Arne Vanroose en JV Lo-Reninge willen ongeslagen blijven: “Nieuwkomers kunnen het verschil maken”

Met vier overwinningen en een gelijkspel is JV Lo-Reninge (4A) op indrukwekkende wijze aan het seizoen begonnen. JVLR wil zondag die reeks voorzetten, maar de verplaatsing naar Alveringem – dat 12 op 12 heeft – wordt geen sinecure.
The post Arne Vanroose en JV Lo-Reninge willen ongeslagen blijven: “Nieuwkomers kunnen het verschil maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening

De Pittemse studentenclub Pallieter bestaat dit jaar 60 jaar en is nog altijd zeer levendig. Zeven schachten – Robbe Brabants, Chloë Cooman, Sarie Crombez, Justine Devos, Quincy Jonckheere, Niels Martain, en Michelle Velghe – worden op zaterdag 5 oktober ontgroend.
The post Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening appeared first on KW.be.

Lees meer »