Nieuwe ‘Hel van Mjinde’ ingehuldigd met zege: “Dankzij deze investering kunnen we doorgroeien en ambiëren we om een topclub worden”

Na een jaar van hard labeur onderging de gloednieuwe ‘Hel van Mjinde’ zijn vuurdoop. De spelers van Decospan Volley Team Menen versloegen in een uitverkochte derbytopper kampioen Knack Roeselare met 3-1 (25-15, 17-25, 25-23 en 30-28). Zo zorgden ze voor het gedroomde scenario van een geslaagde inhuldigingsavond, want Menen komt alleen aan de leiding in de Lotto Volley League.

“Welkom in de nieuwe ‘hemel’ van Mjinde, die voor de bezoekers natuurlijk de ‘hel’ van Mjinde blijft”, sprak burgemeester Eddy Lust voor aanvang van de wedstrijd. “Dit huzarenstukje werd in één jaar tijd verwezenlijkt. Het resultaat is een zaal die topvolley waardig is. Hopelijk geeft de zaal een stevige boost aan volleybal-minnend Menen.”

“De laatste weken hebben we dag en nacht gewerkt om alles rond te krijgen. Het was altijd onze ambitie om een subtopper te zijn. Dankzij deze investering van de stad Menen kunnen we doorgroeien en ambiëren we om een topclub worden”, treedt voorzitter Pierre Vandeputte de burgemeester bij.

Op sportief vlak gaat het de club alvast voor de wind. Vorige maand won Menen nog de Supercup en nu is het na vier speeldagen de leider in de competitie. Het hellevuur kan in het vernieuwde Vauban, met een hoogte van 9 meter conform de normen voor topvolleybal, voortaan hoger oplaaien dan ooit tevoren. “Met een capaciteit van 1.000 plaatsen staan we voor de uitdaging om er wekelijks ervoor te zorgen dat er ambiance is en dat de ‘Hel van Mjinde’ blijft bestaan. We hopen dat de supporters massaal aanwezig zullen zijn.”

4,1 miljoen euro

Samen met de bouw van de nieuwe sportzaal ging de stad Menen ook de uitdaging aan om het aanpalende cultuurcafé en annexen aan te pakken.

“Het cafetaria zal tegen Nieuwjaar volledig vernieuwd zijn. Daarnaast komt er een polyvalente black box-zaal.

Ook de ingang vooraan en de patio achteraan zullen we nog aanpakken. Alles samen investeren we 4,1 miljoen euro, waarvan 510.000 euro gesubsidieerd wordt door Sport Vlaanderen”, besluit schepen van Patrimonium en AGB Renaat Vandenbulcke.

The post Nieuwe ‘Hel van Mjinde’ ingehuldigd met zege: “Dankzij deze investering kunnen we doorgroeien en ambiëren we om een topclub worden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elf IVIO-gemeenten krijgen nieuwe, geluiddempende glasbollen: na 30 jaar dienst mogen de oude ‘met pensioen’

Vanaf oktober, en met het oog op de ‘week van de handhaving’, krijgen de 11 IVIO-gemeenten een frisse nieuwe aanwinst in het straatbeeld: moderne glasbollen in opvallende, levendige kleuren. De vertrouwde donkergroene en witte bollen maken geleidelijk plaats voor nieuwe felgroene en witte exemplaren met een eigentijdse uitstraling met een extra focus op het net houden van de omgeving.

Lees meer »

KLM gaat in besparingsmodus

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM gaat besparen. Op korte termijn moet een reeks maatregelen de financiële positie van het bedrijf versterken, zegt het bedrijf in een persbericht. Of er banen zullen sneuvelen, is nog niet duidelijk.

Lees meer »

Minder verkeersdoden op snelwegen, met dank aan de files

Nooit eerder waren er zo weinig verkeersdoden op de snelwegen dan in de eerste helft van dit jaar. Er kwamen 198 personen om het leven. Dat zijn er 12 procent minder dan vorig jaar. Zelfs in de coronaperiode vielen er meer doden. Er zijn verschillende redenen voor de daling.

Lees meer »

Vijf woningen en enkele buurtbewoners geëvacueerd na gaslek in drukke Rijselstraat in Torhout

In de drukke Rijselstraat in Torhout ontstond maandag rond 11.30 uur een gaslek tijdens werken aan de zijkant van de straat. De hele straat werd afgesloten en bewoners moesten binnen blijven. “Omdat het probleem wat langer duurde werd beslist om vijf woningen te evacueren”, zegt Annemie Wittesaele van politiezone Kouter. Andere buurtbewoners werden op eigen vraag geëvacueerd.
The post

Lees meer »

Politie houdt grote zoekactie naar transmigranten

Donderdagavond greep er een intensieve zoekactie plaats naar transmigranten die zich al een tijdje schuilhouden onder bruggen en in de bosjes nabij de oprit van de E40 in Veurne.
The post Politie houdt grote zoekactie naar transmigranten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tot soms wel 10 keer per week frietjes op het menu: Matthias Diependaele is duidelijk fan. Maar hoe ongezond is zijn verslaving juist?

Dat Matthias Diependaele, onze kersverse minister-president, al eens graag een frietje steekt, was al langer geweten. Maar toen hij gisteren in onze krant liet weten dat hij zeven tot tien keer per week een portie verorbert, gingen bij voedingsexperte Sanne Mouha de alarmbellen af. “Dit is zéér ongezond. Ik raad hem dan ook een cold turkey aan: twee weken geen

Lees meer »

Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel

Ze heeft er lang over nagedacht, maar uiteindelijk heeft Dominique Gillet-Wolter Hofmans (70) definitief de knoop doorgehakt: na zes jaar politiek engagement heeft ze beslist om zich niet opnieuw kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober.
The post Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel appeared first on KW.be.

Lees meer »