Netanyahu: “We hebben een jaar geleden een vreselijk bloedbad meegemaakt en we zijn opgestaan als leeuwen”

In Israël wordt vandaag de terreuraanval van Hamas op 7 oktober 2023 herdacht. Sindsdien is er een bloedige oorlog aan de gang in de Gazastrook tegen Hamas en sinds kort in Libanon tegen Hezbollah. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurige passant vragen allen werkstraffen, openbaar ministerie is niet akkoord

Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurig slachtoffer vragen in beroep allen een werkstraf. Maar het openbaar ministerie is daar niet mee akkoord. “Wie het broekje past, trekke het aan!”
The post Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurige passant vragen allen werkstraffen, openbaar ministerie is niet akkoord appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van “DURF!” in Eeklo tot “Komt uit aa kot” in Buggenhout: lokale partijen wagen zich aan een campagnelied 

Op sociale media valt het almaar vaker op: lokale partijen proberen de kiezer te overtuigen met een "campagnelied", een lied dat een deel van hun boodschap moet uitdragen, vaak in de vorm van een videoclip. Zo circuleren er onder meer filmpjes van DURF! N-VA/SMS&MEER in Eeklo en van de lokale CD&V-afdeling in Buggenhout. Maar overtuigen de partijen hun kiezers daar

Lees meer »

Liften UGC-bioscoop in Turnhout al bijna half jaar buiten dienst, zalen niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers

In Turnhout zijn de liften in de UGC-bioscoop al bijna een half jaar buiten gebruik. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en de bioscoopketen bevestigt het nieuws. Alle zalen bevinden zich op de eerste verdieping, waardoor de cinema niet meer toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. “We proberen mensen vooraf zo goed mogelijk te informeren, zodat we ze niet ter plekke moeten teleurstellen”,

Lees meer »

Wout Meese is de talentrijke tweede doelman van Royal Knokke FC (1e nationale): “Geduld, maar soms kriebelt het”

Een enorme massa was komen opdagen voor het duel tussen middenmoter Knokke en medeleider Hasselt. De puntendeling is een opsteker van formaat voor lokale coach Jannes Tant, die opnieuw kon rekenen op de herstelde kapitein Ruben Vanraefelghem maar nog steeds de gekwetste Lucas Prudhomme mist. Nieuwkomer Stan Braem mocht debuteren in de spits.
The post Wout Meese is de

Lees meer »

Youtuber Acid betaalt tienduizenden euro’s aan ouders van ex-Reuzegommer om nieuw proces te ontlopen

Youtuber Nathan Vandergunst, beter bekend als Acid, heeft een financiële regeling getroffen met de ouders van de ex-Reuzegommer die hem voor de rechter hadden gedaagd. De ouders eisten een schadevergoeding omdat Acid in een filmpje de voormalige Reuzegommer én het restaurant van zijn ouders bij naam noemde. Hij vroeg zijn volgers ook om slechte reviews te schrijven over hun zaak.

Lees meer »

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »

Morgen start assisenzaak tegen glazenwasser die liefdesrivaal doodde: “Weduwe gaat heel moeilijk proces tegemoet”

Dinsdag start in Gent het assisenproces tegen de 40-jarige Stijn M. In de zomer van 2022 schoot hij in Eksaarde zijn liefdesrivaal Frank D. dood en verschanste zich daarna in het huis van zijn slachtoffer. “Hij blijft erbij dat de schoten accidenteel waren. Maar mijn cliënte gelooft daar niets van”, zegt Walter Van Steenbrugge, advocaat van de weduwe en de

Lees meer »

NMBS blijft bij uitstel van extra treinaanbod

Vervoermaatschappij NMBS heeft vrijdag opnieuw beslist om een belangrijke uitbreiding van het treinaanbod uit te stellen. Dat gebeurt nadat uittredend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) die beslissing vorige maand heeft vernietigd.

Lees meer »