Na vierde schietpartij: Anderlecht plaatst verkeersobstakels om drugsdeals te bemoeilijken

De gemeente Anderlecht zal maatregelen treffen om drugsdeals te bemoeilijken. Zo komen er verkeersobstakels in 2 straten. Dat bevestigt burgemeester Fabrice Cumps (PS) aan BRUZZ. Die maatregelen komen omdat in amper een week tijd 4 schietincidenten plaatsvonden in de buurt rond metrostation Aumale. Vermoedelijk speelden die zich af binnen het drugsmilieu. 

Meer krantenkoppen in België

Neal Jooris (SK Snaaskerke – 3B): “Al twee keer twee punten verloren”

Na zes speeldagen deelt SK Snaaskerke in de tussenstand de achtste plaats met NSVD Handzame. Uit bij staartploeg Doomkerke kwam groen-zwart niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Neal Jooris voelde zich schuldig. “Het was dramatisch”, zuchtte hij zondagavond. “Laat ons zeggen dat we meegedaan hebben met het soort voetbal dat Doomkerke speelt. Dat was hard
The post Neal Jooris

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Van der Poel gaat er na 70 kilometer al alleen vandoor, Stuyven eerste achtervolger

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gingen zonet enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

Twee Chinezen gedood bij aanslag in Pakistan

Twee Chinezen die aan een project voor een kerncentrale in Pakistan werkten, zijn volgens de Chinese ambassade gedood bij een aanslag. Die werd maandag opgeëist door een separatistische groepering uit de provincie Beloetsjistan.

Lees meer »

OpenAI haalt miljarden op en is 157 miljard dollar waard

OpenAI heeft 6,6 miljard dollar opgehaald bij investeerders en is daarmee 157 miljard dollar (142,1 miljard euro) waard. Met het geld wil het bedrijf achter AI-chatbot ChatGPT onderzoek naar nieuwe toepassingen van artificiële intelligentie en extra computercapaciteit financieren, meldt OpenAI op zijn blog.

Lees meer »

Hoe aanval op Iraanse kerninstallaties Rusland in conflict dreigt te sleuren: “Moskou staat bij Teheran in het krijt”

Israël zal de Iraanse raketaanval van dinsdagavond wreken. Dan komen de Iraanse nucleaire installaties in het vizier, maar daarbij moet Tel Aviv opletten voor een ‘nieuwe’ speler in het conflict: Rusland. Expert krijgskunde Roger Housen: “Dat Poetin de nodige hand- en spandiensten zal verlenen aan Iran, is buitengewoon verontrustend.”

Lees meer »

“Voor die foto waren mensen niet klaar”: Kate Moss werd bedolven onder haatreacties door magere verschijning

Bleke huid, achterovergekamd haar en graatmager: het was de ‘heroin chic’-look die model Kate Moss (50) wereldberoemd maakte in de jaren 90. Maar niet iedereen was even onder de indruk van haar voorkomen. Moss geeft een glimp in het harde modellenwereldje waarin ze al decennia een boegbeeld is, maar ook het mikpunt van nijdige kritiek en haat. “Toen ze me

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hilde Crevits na overlij­dens van haar moeder, vader en schoonva­der: “Hoe doe je dat, rouwen, als de dood je overvalt aan dit helse tempo?”

Bij elke hand die ze schudt, wordt Hilde Crevits (57) gefeliciteerd en gecondoleerd tegelijk. De nieuwbakken Vlaamse minister van binnenlands bestuur en integratie verloor in drie weken tijd, in volle regeringsonderhandelingen, haar beide ouders en haar schoonvader. “Ik overwoog serieus om geen minister meer te zijn. Maar mijn vader, tot op zijn sterfbed, sprak me streng toe: ‘Nìet stoppen! Ons

Lees meer »

Opnieuw waarschuwing voor ‘recovery room’-fraude: slachtoffers beleggingsfraude krijgen ‘hulp aangeboden’ van onbekenden

De financiële waakhond FSMA waarschuwt de bevolking opnieuw voor zogenaamde “recovery room”-fraude, waarbij oplichters slachtoffers van beleggingsfraude nog eens in de val lokken door zogezegd hulp te bieden. Soms stellen ze zelf hun diensten voor, maar het gebeurt ook dat slachtoffers via eigen opzoekingen in contact komen met de fraudeurs.

Lees meer »

Een op de vijf scholieren mag smartphone niet gebruiken op school

Middelbare scholen werken best aan een strikt smartphonebeleid voor hun leerlingen, zo stelt de Vlaamse regering. Uit een bevraging van de Vlaamse Scholierenkoepel blijkt dat nu al 20 procent van de jongeren uit het middelbaar onderwijs geen smartphone mag gebruiken op school. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

Lees meer »

Tegen alles wat woke is: wie is ‘postergirl’ Els van Doesburg, de gedoodverfde opvolgster van burgemeester Bart De Wever?

‘De Wever Van Doesburg 24’ prijkt op een witte sweater die ze op tv draagt. “Heel mijn team heeft er één, maar ik denk dat Bart die vooral in zijn vrije tijd aantrekt.” Els van Doesburg (35) is De Wevers ‘running mate’. Ze kan met haar Hollandse roots burgemeester van Antwerpen worden. En dat zal een conservatieve en vlotgebekte zijn

Lees meer »