Minister van Landbouw vraagt boeren in Rusland te bidden voor regen: “Ga naar de kerk en steek een kaars aan”

In Rusland heeft minister van Landbouw Oksana Lut de landbouwers in opgeroepen te bidden voor regen. Sommige landbouwgebieden kampen al maanden met aanhoudende droogte. "Daardoor verloopt het zaaien moeizaam en herbekijken we de voorspellingen van de opbrengst van de graanoogst." 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw duel tussen Evenepoel en Pogacar lijkt er gewoon te komen: Tre Valli Varesine gaat door, ondanks voorspelde hevige regenval

Nieuwe dag, nieuwe Italiaanse najaarsklassieker. Vandaag kruist Remco Evenepoel opnieuw de degens met wereldkampioen Tadej Pogacar in de Tre Valli Varesine. Ook Primoz Roglic is van de partij. De hevige regenval in de regio leek even roet in het eten te gooien, maar volgens plaatselijke media gaat de koers gewoon door. Het startschot volgt – zonder nieuwe wendingen – om

Lees meer »

Wandel- en fietsbrug van ruim 7 ton verbindt Torhoutse stadstuinen

Sinds zaterdag zijn de Torhoutse stadstuinen de Brouckere en ‘s Gravenwinkel met elkaar verbonden door een brug van 20 meter lang en een gewicht van ruim 7 ton. De brug, bedoeld voor fietsers en voetgangers, mag vanaf nu gebruikt worden. Ze bevindt zich in de directe omgeving van zaal Club de B.
The post Wandel- en fietsbrug van ruim

Lees meer »

Harm Vanhoucke verlaat Lotto Dstny en zet in 2025 carrière voort bij Q36.5

Harm Vanhoucke zet volgend wielerseizoen zijn carrière voort bij Q36.5 Pro Cycling. De Belgische klimmer komt over van Lotto Dstny en ondertekende bij Q36.5 een contract van twee jaar, zo bevestigde de Zwitserse ProTour-formatie vrijdag via zijn website.
The post Harm Vanhoucke verlaat Lotto Dstny en zet in 2025 carrière voort bij Q36.5 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwpoort plaatst 61 semi-ondergrondse afvalbakken in toeristische zones: “Voor een aantrekkelijke en zwerfvuilvrije leefomgeving”

Stad Nieuwpoort zet een belangrijke stap in de strijd tegen zwerfvuil door de installatie van 61 nieuwe semi-ondergrondse afvalbakken. Deze komen op de drukstbezochte locaties van Nieuwpoort. De bakken hebben een groter volume dan de standaard vuilkorven en zijn uitgerust met een aparte peukenrecipiënt. Ze moeten niet alleen het afvalbeheer efficiënter maken, maar ook de straten schoner houden door het

Lees meer »

“F*ck you, man! F*ck you!”: tennisser Tiafoe gaat als razende tekeer tegen umpire, maar biedt later excuses aan

Frances Tiafoe heeft zich bij het tennistoernooi van Sjhanghai een slechte verliezer getoond. De 26-jarige Amerikaan kreeg het in zijn partij tegen de Rus Roman Safiullin aan de stok met de umpire, omdat hij in de tiebreak van de beslissende set werd bestraft voor het nemen van te veel tijd voor zijn service. Toen Tiafoe vervolgens de partij door zijn

Lees meer »

Onbetaalde garnaalkroketten leveren beruchte Brugse tafelschuimster nog maar eens zware celstraf op: “En er zijn nog dossiers op komst”

De beruchte tafelschuimster Maria L. heeft voor de Brugse rechtbank nog maar eens twee jaar effectieve celstraf gekregen. De 60-jarige Bruggelinge liep in het verleden al talrijke veroordelingen op, maar die haalden niets uit.
The post Onbetaalde garnaalkroketten leveren beruchte Brugse tafelschuimster nog maar eens zware celstraf op: “En er zijn nog dossiers op komst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Imog opent nieuwe sorteerinstallatie van 15 miljoen euro in Harelbeke: “Uniek in zijn soort in België”

Bij Imog aan de Kortrijksesteenweg in Harelbeke vond de officiële opening plaats van het nieuwe sorteercentrum. Het gaat om de GV8-sorteerinstallatie om het grofvuil van de gezinnen en bedrijfsafval volgens de normen van Vlarema 8 te sorteren. De sorteerinstallatie is uniek in zijn soort in België.
The post Imog opent nieuwe sorteerinstallatie van 15 miljoen euro in Harelbeke: “Uniek

Lees meer »

De 87-jarigen van Zedelgem Sint-Elooi en Sint-Laurentius houden reünie

Op woensdag 2 oktober kwamen de 87-jarige klasgenoten van Zedelgem Sint-Elooi en Sint-Laurentius bijeen. De afspraak was in hun vertrouwde omgeving, het Kloosterhof. Op deze bijzondere dag werden de 25 aanwezigen, onder wie zestien 87-jarigen en partners, door de kerngroep André Deroo, Christiane Baert, Monique Maertens, Noëlle Cools en Freddy Vervaecke verwelkomd. “Deze kranige jarigen
The post De 87-jarigen

Lees meer »

Sonia Douvere kaartkampioene bij de Sportieve Manillers op de Bosmolens

Het seizoen van de Sportieve Manillers in lokaal Café Sportief op de Bosmolens werd zondagmiddag 6 oktober afgesloten met een kampioensfeest waar er uiteraard ook een blaadje gelegd werd. Sonia Douvere kroonde zich tot kampioene in een top vijf die door de dames werd gedomineerd.
The post Sonia Douvere kaartkampioene bij de Sportieve Manillers op de Bosmolens appeared first

Lees meer »