Migratieroute over het Kanaal steeds riskanter: vier doden, onder wie 2-jarig kind

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Eerste Oktoberfest met Les Copines en Yves Seghers

Op zaterdag 12 oktober is er in het Fabriekspand de eerste editie van het Oktoberfest. Onder andere charmezanger Jens, Yves Seghers en de PartyShakerz zorgen er voor de sfeer. “Inmiddels zijn al 650 kaarten verkocht”, aldus organisator Tim De Bree.
The post Eerste Oktoberfest met Les Copines en Yves Seghers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Breugelmaaltijd op 4 oktober in zaal De Kring

NSB IJzerwacht Keiem organiseert voor de 8ste keer een Breugelmaaltijd in zaal De Kring. Het wordt opnieuw een avond waarbij het Bourgondische en het educatieve elkaar vinden, een avond om te ontspannen, maar meteen ook een stukje geschiedenis mee te pikken. “Het is onze plicht om het te blijven doorvertellen. Johan Verbouw, adjudant-chef op rust
The post Breugelmaaltijd op

Lees meer »

Winnaars autozoektocht ontvangen hun prijs

In oc ’t Zonnerad vond de prijsuitreiking plaats van de autozoektocht die georganiseerd werd door Prime Productions in samenwerking met de toeristische dienst van de gemeente Zonnebeke.
The post Winnaars autozoektocht ontvangen hun prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britt (23) uit De Haan is ‘Parel van Verpleegkundige’: “Als je zelf plezier hebt in je werk, straal je dat ook uit naar anderen”

Britt Dejonckheere, verpleegkundige in het Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw in Brugge, is een van de zeven laureaten die door de beroepsorganisatie NVKVV zijn verkozen tot ‘Parels van Verpleegkundigen’. De jonge Haanse doet haar job in de geestelijke gezondheidszorg dan ook met hart en ziel. “Ik kom elke dag met een glimlach naar het werk.”
The post Britt (23) uit De

Lees meer »

Ex-vriend (41) die verdacht wordt van moord op Sabine (42) voor raadkamer verschenen: “Zaterdag nemen we afscheid van haar”

In besloten kring zal de familie van Sabine Hoeben (42) zaterdag afscheid nemen van de moeder van een 13-jarige dochter. De vrouw werd vorige week dood aangetroffen door haar eigen kind. Haar ex-vriend Kurt B. (41) uit Kinrooi werd aangehouden voor moord en is dinsdag voor de Tongerse raadkamer verschenen. Zijn advocate wil niet reageren in het belang van het

Lees meer »

Sluiting en ontslag voor 3.000 werknemers Audi Brussel lijkt kwestie van tijd: directie noemt aanbod van investeerder “niet levensvatbaar”

Ondanks gesprekken met ruim twintig potentiële investeerders, lijkt een overname van de Audi-fabriek in Vorst van de baan. Eén partij gaf wel blijk van concrete interesse, maar volgens de directie is dat plan op dit moment “niet levensvatbaar”. Een sluiting van de fabriek met bijhorend collectief ontslag voor de bijna 3.000 werknemers lijkt stilaan onafwendbaar.

Lees meer »

Hond leeft op worst en brood met koffie omdat baasje ‘geen geld heeft voor hondenbrokken’: “Maar in zijn woonkamer stond wel een Playstation 5 van 500 euro”

De Leuvense rechtbank hield woensdagvoormiddag een themazitting over dierenwelzijn, naar aanleiding van Werelddierendag. De slachtoffers bij die zaken waren dus geen mensen, maar konijnen, honden en een schaap. Zo kwam er onder andere een zaak voor van een Leuvenaar die zijn hond geen brokken geeft, maar brood en worst met koffie. “Dat dier zou op die leeftijd zo’n 25 kilo

Lees meer »

Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurige passant vragen allen werkstraffen, openbaar ministerie is niet akkoord

Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurig slachtoffer vragen in beroep allen een werkstraf. Maar het openbaar ministerie is daar niet mee akkoord. “Wie het broekje past, trekke het aan!”
The post Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurige passant vragen allen werkstraffen, openbaar ministerie is niet akkoord appeared first on KW.be.

Lees meer »

DE INSIDER. Waarom treft Acid schikking met Reuzegom-ouders? En wat gebeurt er met het geld van zijn crowdfunding?

Youtuber Nathan Vandergunst, beter bekend als Acid, ontloopt een nieuw proces dankzij een schikking met de ouders van een ex-Reuzegommer. Hij betaalde hen een som van enkele tienduizenden euro’s. Waarom heeft Acid dan toch een schadevergoeding betaald? En wat gebeurt er met de rest van de bijna 180.000 euro die hij verzamelde via crowdfunding? Je hoort het in deze podcast.

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

Supporters SK Beveren bekogelen politie met al wat ze maar kunnen vinden: “Voetbalgeweld van dit kaliber zagen we hier nog nooit”

Dat zwaar supportersgeweld ook in 1B mogelijk is, heeft de politie zaterdagavond in de straten van Beveren mogen ondervinden. Na de wedstrijd van SK tegen streekgenoot Lokeren-Temse probeerde een groep van zowat vijftig heethoofden de harde kern van de bezoekers te bereiken, tot agenten hen de doorgang versperden. Maar toen richtten ze hun agressie op al wat blauw was, met

Lees meer »