Matador (27) raakt zwaargewond wanneer stier hem meerdere keren spietst en de lucht in gooit

Een matador is zondag zwaargewond geraakt tijdens stierenvechten in Madrid. Andrés Roca Rey (27) nam het op tegen een stier van zo’n 1.300 kilogram toe het plots misliep: hij werd enkele keren gespietst en de lucht in gekatapulteerd. De bloedende man slaagde er nog in het gevecht af te maken, maar moest nadien geopereerd worden.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste Kunstexpo in Vlaemynck Business Center

In het weekend van 11,12 en 13 oktober vormt het vernieuwde Vlaemynck Business Center in de Sint-Jansstraat voor het eerst het decor voor een unieke kunsttentoonstelling. Acht lokale kunstenaars, waaronder Eli Nagel, stellen er hun werk tentoon onder noemer On(t)roerende Kunst.
The post Eerste Kunstexpo in Vlaemynck Business Center appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minstens zes doden bij nieuwe Israëlische aanval op centrum van Beiroet, ook twee Belgen gewond

Israël heeft afgelopen nacht een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het centrum van Beiroet aangevallen. Daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt. Het gaat om de tweede aanval op Beiroet deze week. Het Israëlische leger heeft intussen ook een nieuw evacuatiebevel uitgevaardigd voor delen van het zuiden van de stad. Volg

Lees meer »

Volledig Pannes podium in klasse 2 op BK zeilwagenrijden

Aan de traditionele Potjesregatta, die voor de Belgische piloten ook als Belgisch Kampioenschap gold, namen 99 piloten uit zes landen deel. De Potjesregatta was daarmee het grootste internationale zeilwagenevenement dit jaar na het WK deze zomer in Frankrijk.
The post Volledig Pannes podium in klasse 2 op BK zeilwagenrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doodrijder van Veerle (57) veroordeeld tot vijf jaar cel en schadevergoeding van 176.000 euro: “Een verpletterende verantwoordelijkheid”

Eklen H. (44) is in de rechtbank van Sint-Niklaas veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar nadat hij vorig jaar in juni fietsster Veerle Van Bellingen (57) had doodgereden. De man met dubbele Belgisch-Albanese nationaliteit moet ook een geldboete van 2.000 euro betalen. Aan de burgerlijke partijen moet H. een schadevergoeding van 176.421,54 euro betalen.

Lees meer »

Smartphoneverbod in heel Franstalig onderwijs: maatregel strenger dan verwacht

De regering van de Franse Gemeenschap heeft woensdag beslist om het “recreatief” gebruik van smartphones en andere toestellen die verbonden zijn met het internet op school te verbieden. De maatregel gaat in vanaf het volgende schooljaar en zal gelden voor zowel het basisonderwijs als het secundair onderwijs. De nieuwe regering gaat daarmee verder dan eerder aangekondigd was.

Lees meer »

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Collega’s leiden als scheiderstrio derby en schenken vergoeding aan Warmste Week: “Geen vetpot, maar we doen nog acties”

Florian Stove, Nick Delporte en Rune Ghijselincks zijn niet enkel collega’s bij IT-bedrijf ‘9altitudes’ in Kortrijk, ze zijn ook gebeten door het arbitreren. Zaterdag 5 oktober leiden ze samen de derby tussen KM Torhout en KSV Oostkamp en de vergoeding die ze daarvoor zouden ontvangen, gaat naar de Warmste Week. “En onze collega’s komen supporteren.”
The post Collega’s leiden

Lees meer »