Marc en Charlotte vieren zestig jaar huwelijksgeluk

Marc Nys (82) en Charlotte Verliefde (81) werden naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum ontvangen op het stadhuis.

Charlotte is geboren in Wervik op 31 oktober 1942 als jongste van twee kinderen. Ze was beroepshalve 16 jaar regentes in het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijken deed er ook de internaatbegeleiding. Charlotte houdt van het verenigingsleven, vrijwilligerswerk en sport. Ze doet ook aan ziekenbegeleiding. Marc is geboren in Kortrijk op 30 december 1941 als oudste van drie kinderen. Hij was jarenlang bibliothecaris in de Stedelijke Bibliotheek in de Leiestraat.

Marc en Charlotte leerden elkaar kennen op een bal in de Schouwburg Kortrijk in 1962. Zij trouwden op 30 september 1964 voor de wet in het stadhuis en op 1 oktober voor de kerk. Het gezin heeft twee kinderen: Kristof en Sylvie. Intussen zijn er vier kleinkinderen met Gilles, Thuline, Tanguy en Daniela.

The post Marc en Charlotte vieren zestig jaar huwelijksgeluk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VUB en UZ Brussel willen dat federale regering paus ter verantwoording roept na uitspraak over dokters en abortus

De rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het UZ Brussel vragen de federale regering in lopende zaken om de pauselijke nuntius in België ter verantwoording te roepen na de uitspraak van paus Franciscus dat artsen die abortus uitvoeren “regelrechte huurmoordenaars” zijn. Dat zegt de rector in De Standaard. Met zijn uitspraak zet de paus namelijk aan tot “het

Lees meer »

Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel

Ze heeft er lang over nagedacht, maar uiteindelijk heeft Dominique Gillet-Wolter Hofmans (70) definitief de knoop doorgehakt: na zes jaar politiek engagement heeft ze beslist om zich niet opnieuw kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober.
The post Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tentoonstelling brengt verhalen van afgebrande Sint-Niklaaskerk naar boven: “Iedereen weet nog waar hij die dag was”

Het HEY Museum in Knokke-Heist is sinds deze week een unieke tentoonstelling rijker. Bezoekers ontdekken er de geschiedenis en verhalen van de in 2013 afgebrande Sint-Niklaaskerk. Zo is onder andere het skelet van de ‘oudste Westkapellenaar’ te zien tijdens de expo. “Opgegraven tijdens het archeologisch onderzoek na de brand”, zeggen curatoren Gerry De Mol en Frederik Roelens.
The post

Lees meer »

Ivan Top schrijft boek over honderd jaar harmonie De Volksvreugd: “Sluitstuk van onze jubileumviering”

Proven is de enige deelgemeente van Poperinge die nog steeds een eigen muziekkorps heeft. Koninklijke Harmonie De Volksvreugd bestaat maar liefst 100 jaar en daar schreef voorzitter Ivan Top een boek over. Dit boek wordt meteen ook het sluitstuk van zijn voorzitterschap van De Volksvreugd.
The post Ivan Top schrijft boek over honderd jaar harmonie De Volksvreugd: “Sluitstuk van

Lees meer »

Daarom ondertekende VRT-boegbeeld Peter Van de Veire nog nooit een open brief aan VRT: “Laat mij maar een wandelend Zwitserland zijn”

Al sinds 1997 werkt Peter Van de Veire (52) bij de openbare omroep. Zo schuimde hij al heel wat verschillende redacties af en kent hij er veel mensen. Maar nog nooit ondertekende hij een open brief gericht aan de VRT. In een interview met weekblad Humo geeft hij nu prijs waarom. “Ik ben aangenomen om goede radio-, tv- en onlinecontent

Lees meer »

Derde verdachte aangehouden in parenclubmoord, vrouw van slachtoffer spreekt voor het eerst: “Vlak voor de moord belde hij me nog. Hij klonk vrolijk”

In Nederland is een derde verdachte gearresteerd in het onderzoek naar de Maaseikse parenclubmoord. De 40-jarige ex-vriend van uitbaatster Siri C. (33) is mee in verdenking gesteld van moord op de 57-jarige Bert Heijmans, al ontkent ook hij elke betrokkenheid in de zaak. “Ik heb altijd al gedacht dat hier meer mensen mee te maken hadden”, getuigt de vrouw van

Lees meer »

Pediater veroordeeld tot jaar cel met uitstel voor dood van Luana (11): “Haar overlijden had vermeden kunnen worden”

Een Genkse pediater van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) is veroordeeld tot een jaar met uitstel. Hij was als behandelende arts verantwoordelijk voor de dood van patiëntje Luana Kleynen (11). Het meisje werd in 2019 met spoed opgenomen, maar stierf door een foute diagnose. “Hij veroorzaakte door gebrek aan voorzichtigheid en voorzorg haar overlijden.”

Lees meer »

Sergio Quisquater beschuldigt VTM van contractbreuk: “Dat bewuste fragment mocht maar één keer uitgezonden worden”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) in duikt er nog regelmatig een persoonlijk fragment uit een oud VTM-programma op bij de zender. “Ze hebben daar het recht niet voor, dat staat contractueel vast”, legt hij uit. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere Wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg Sergeant. “Haar man en manager, Roland Keyaert, overtuigde

Lees meer »

KIJK. Ondergelopen bussen en afvalcontainers die meegesleurd worden: Marseille slikt massaal veel regen op enkele uren tijd

Inwoners van de Franse kuststad Marseille werden wakker in een ondergelopen grootstad. Door zware neerslag, in de regio geldt ‘code oranje’ voor noodweer, kon de riolering de grote hoeveelheid water niet slikken. Auto’s verdwijnen bijna in het water en zelfs mensen die in een bus zitten houden het niet droog, dat is te zien op bovenstaande videobeelden. Het noodweer was

Lees meer »

Evenepoel geeft op aan voet van tweede San Luca-klim, Pogacar stevent af op eerste zege in regenboogtrui

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Doodrijder Merel De Prins (12) weer voor rechter, deze keer voor onverzekerde wagen: “Hij heeft niet de minste intentie om lessen te trekken uit het verleden”

Muhammed Aytekin, de twintiger die negen jaar geleden Merel De Prins uit Eppegem doodreed, riskeert op verzet een celstraf van 12 maanden. De man werd enkele jaren geleden opgemerkt toen hij als passagier in een niet-ingeschreven en niet-verzekerde BMW zat, maar ontkent dat hij eigenaar was van het voertuig.

Lees meer »