LIVE RODE DUIVELS. Ook geen Amadou Onana door hamstringblessure, Aster Vranckx vervangt hem

Vandaag starten de Rode Duivels aan de voorbereiding op de Nations League-duels tegen Italië (donderdag) en Frankrijk (volgende week maandag). De Belgen verzamelen in de namiddag tussen 14u en 15u in Tubeke, om 17u volgt een eerste training. Amadou Onana zal er door een hamstringblessure niet bij zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Sluwe William Boeva rukt de ‘boysband’ uit elkaar in ‘De verraders’: “Welcome to the dark side”

“Ik ga het verradersteam vanaf de grond opnieuw opbouwen.” Na de verbanning van zijn medeverraders Jonatan Medart en Lotte Vanwezemael was William Boeva aan zet. De komiek kreeg carte blanche en kon eender welke bondgenoot chanteren om over te stappen naar “the dark side”. Al hoefde Boeva daar niet lang over na te denken. Hij koos voor radiopresentator Sean Dhondt.

Lees meer »

Een bloemetje voor Katrien die 7 op 7 voor oma Yolanda zorgt

“Mijn tante Katrien Deknock verdient een boeket”, mailt Lieve Simoens naar KW, “omdat zij haar hulpbehoevende mama Yolanda Decoster van 99 jaar in huis nam en de zorg 24 op 24, zeven dagen op zeven met heel veel warmte en liefde doet.”
The post Een bloemetje voor Katrien die 7 op 7 voor oma Yolanda zorgt appeared first on

Lees meer »

Real Madrid knoopt opnieuw aan met een zege: Villarreal gaat strijdend ten onder in Bernabéu, pijnlijke blessure Carvajal schrikt slotfase op

De Champions League-nederlaag tegen Lille is doorgespoeld. In eigen huis had Real Madrid de nodige moeite met Villarreal, maar doelpunten van Frederico Valverde en Vinicius Junior volstonden om de drie punten thuis te houden. Het voetbal was weliswaar allesbehalve wervelend. Dani Carvajal werd in het absolute slot weggedragen met een ogenschijnlijk zware blessure.

Lees meer »

Hoofdkantoor Booking.com in Amsterdam beklad en vernield

Het hoofdkantoor van hotelboekingssite Booking.com in Amsterdam is in de nacht van zondag op maandag beklad en zwaar beschadigd geraakt. De politie bevestigt berichtgeving door lokale media daarover. Tientallen ruiten en deuren zijn vernield. Ook is het pand beklad met een rode vloeistof.

Lees meer »

Recordaantal toeristen in Spanje (ondanks protesten)

Het aantal toeristen in Spanje heeft een nieuw record bereikt. Tijdens de eerste 8 maanden van 2024 bezochten 64,6 miljoen reizigers het land. Dat blijkt uit cijfers van het Spaans Nationaal Instituut voor Statistiek. Het gaat om zowel toeristische als zakelijke reizen.

Lees meer »

Wandelsport Vlaanderen bekroont De Panne tot Wandelgemeente van het Jaar

De kustgemeente De Panne is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar. Dat meldt de gemeente maandag. Wandelsport Vlaanderen bekroont met deze wedstrijd jaarlijks de gemeente die het meest bekend staat voor haar wandelinfrastructuur, natuurbeheer en wandelbeleving, zowel voor inwoners als voor bezoekers.
The post Wandelsport Vlaanderen bekroont De Panne tot Wandelgemeente van het Jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

1 op de 5 leerlingen mag geen smartphone gebruiken op middelbare school

1 op de 5 leerlingen uit het secundair onderwijs mag geen smartphone gebruiken op school. Dat blijkt uit een bevraging van de Vlaamse Scholierenkoepel bij 11.439 leerlingen uit Vlaanderen en Brussel. In veel middelbare scholen mogen leerlingen enkel hun smartphone gebruiken tijdens de pauze. De nieuwe Vlaamse regering moedigt een strikt smartphonebeleid in het secundair onderwijs aan. De scholierenkoepel is

Lees meer »

Vlaamse Anke getuigt vanuit Beiroet: “Hier is geen luchtalarm, bij explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp”

De spanning in Beiroet stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze. Morgen keren de eerste Belgen uit Libanon terug. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog.

Lees meer »

Dion De Neve is bij KV Kortrijk een belangrijke speler geworden: “Ik probeer nog meer lef in het voetbalspel te brengen”

Hoe belangrijk Dion De Neve (23) voor KV Kortrijk is geworden, blijkt ook wanneer hij er niet bij is, zoals vorige zondag tegen Union wegens een voetblessure die hij op training opliep. “Ik ben”, zegt hij, “mentaal sterker geworden.” Een gesprek over zijn progressie.
The post Dion De Neve is bij KV Kortrijk een belangrijke speler geworden: “Ik probeer

Lees meer »