Kassier krijgt werkstraf na diefstal in Halle

Een voormalige kassier van een warenhuis in Halle is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur. De man stal 600 euro uit de kassa en liet een van de klanten passeren zonder dat die hoefde te betalen. 

Meer krantenkoppen in België

Vermoorde Laura Trappeniers (66) begraven in Tenerife: echtgenoot Marc Olbrechts (71) nog steeds niet gevonden

“Wreed werd jij van ons afgenomen. Ruw en schijnbaar zonder doel.” Op het Spaanse eiland Tenerife vond maandagmiddag de begrafenis plaats van de vermoorde Laura Trappeniers (66). Vrienden lazen gedichten voor en herdachten ook haar echtgenoot Marc Olbrechts (71), die nog steeds niet werd gevonden. De rechtbank van Arona neemt het moorddossier intussen over.

Lees meer »

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

Simone viert 100ste verjaardag: “Mijn motto is ‘Doe wel en zie niet om’”

Simone Demeyer werd naar aanleiding van haar honderdste verjaardag ontvangen op het stadhuis door gemeenteraadslid Stephanie Demeyer. Zij overhandigde de jarige een tuil bloemen en enkele geschenken. Een pak mensen werden uitgenodigd: familie, vrienden en kennissen. De familie stak een mooie dag in elkaar.
The post Simone viert 100ste verjaardag: “Mijn motto is ‘Doe wel en zie niet om’”

Lees meer »

“Luchtaanval doodt tien Libanese brandweermannen in kazerne” – Netanyahu: ‘We zijn opgestaan als leeuwen”

Bij Israëlische luchtaanvallen in het zuiden van Libanon zijn tien brandweermannen gedood toen hun kazerne aangevallen werd. Dat zegt een lokale verantwoordelijke. In Israël wordt vandaag de terreuraanval van Hamas op 7 oktober 2023 herdacht. “We hebben een jaar geleden een vreselijk bloedbad meegemaakt en we zijn opgestaan als leeuwen”, verklaarde premier Benjamin Netanyahu. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Derde groot dartstornooi van ‘t Pompierke zal pas in 2026 plaatsvinden: “Europahal is helaas niet beschikbaar”

Er zal in februari 2025 geen groot dartstornooi plaatsvinden in de Europahal in Tielt. De voorbije twee jaar zorgde de dartsclub van café ‘t Pompierke er voor een groots opgezet open dartstornooi, met liefst 500 deelnemers bij de recentste editie. Wel komt er een kleinschaliger alternatief in Club 77 in Schuiferskapelle.
The post Derde groot dartstornooi van ‘t Pompierke

Lees meer »

Twee jaar cel met uitstel voor man (42) die met één welgemikte trap droomjob van ambulancier Michaël (46) ontnam: “Ik mis het nog elke dag”

De 42-jarige B.V. uit Sint-Niklaas werd dinsdag door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van twee jaar met uitstel. Die veroordeling komt er na een resem tenlasteleggingen, waaronder slagen en verwondingen aan ambulancier Michaël Dalschaert (46). “Ik kan mijn droomjob nooit meer uitoefenen”, zegt hij. “Ik mis het nog elke dag. Met deze uitspraak wordt nu wel een hoofdstuk

Lees meer »

75-jarigen blazen verzamelen in restaurant ’t Stadhuis

In restaurant ’t Stadhuis in Lo kwamen op zondag 22 september de 75-jarigen van Lo-Reninge bijeen. Op de foto zittend van links naar rechts Rita Simoen, Joseph Verstraete, Paul Clarysse, Jeannot Snick, Francine Dewancker, Daniël Lyphout en Maria Phlypo, op de tweede rij Ria Meesseman, Christiane Philips, Jacqueline Vandenbulcke, Rita Boone, Francine Beheyt, Lieve Boone,
The post 75-jarigen blazen

Lees meer »

Woonzorgcentrum Klaverveld breidt uit met 30 woongelegenheden

Het woonzorgcentrum Klaverveld breidt uit met 30 woongelegenheden. De werken zijn zopas gestart. “We hebben rekening gehouden met specifieke doelgroepen. Zo is er in de 30 woongelegenheden plaats voor zes extra kortverblijven en vijf koppelkamers. Er komt ook een hospice care met vijf kamers die plaats bieden aan bewoners met palliatieve zorgen”, zegt Bart Roegiers,
The post Woonzorgcentrum Klaverveld

Lees meer »