Joodse organisatie JID dagvaardt Herman Brusselmans wegens ‘Humo’-column: “Topje van de ijsberg”

Na klachten van gelijkekansencentrum Unia en de European Jewish Association (EJA) sleept ook het Joods Informatie en Documentatiecentrum (JID) Herman Brusselsmans voor de rechter. Volgens de vzw was de column van Brusselmans in Humo slechts het “topje van de ijsberg”.

 

Meer krantenkoppen in België

Conny Van Exem wint prijs Destrooper

In Lo vond op de terreinen van schuttersgilde Willem Tell de finale plaats van de schutterscompetitie Schaal De Spot. Daarnaast werd ook gestreden om de prijs Destrooper. Conny Van Exem van schuttersgilde Ieper Willem Tell schoot hierin de meeste punten bijeen. Ze kreeg als beloning een pakket koekjes van Jules Destrooper. Ze ging met plezier
The post Conny Van

Lees meer »

Daar is de aftrap: wie zorgt het eerst voor dreiging?

Dender krijgt Charleroi over de vloer. Trekt de promovendus aan het langste eind? Met een gelijkspel tegen Anderlecht tankten de manschappen van Vincent Euvrard alvast heel wat vertrouwen. Charleroi-middenvelder Daan Heymans hoopt dan weer een doelpuntje te mogen bijschrijven.

Lees meer »

Deloitte België plant 900 aanwervingen

Deloitte België wil in zijn boekjaar 2024-2025, dat op 31 mei afloopt, zo’n 900 nieuwe mensen aanwerven. Deels gaat het om de vervanging van vertrekkers, deels om een uitbreiding van het personeelsbestand, zegt het audit- en consultancybedrijf bij de voorstelling van zijn jaarresultaten.

Lees meer »

Lo-Reninge legt sterretjesweide en -register aan: “Als kleine gemeente mogen we fier zijn op deze realisatie”

Lo-Reninge heeft voortaan een sterretjesweide. Die werd op maandag 30 september ingehuldigd op de begraafplaats in Pollinkhove. Het is een rustige, groene plek waar ouders en familieleden hun overleden sterrenkindje kunnen herdenken.
The post Lo-Reninge legt sterretjesweide en -register aan: “Als kleine gemeente mogen we fier zijn op deze realisatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Donald weet dat ik voor abortus ben sinds de dag dat hij me leerde kennen”, zegt Melania Trump

Donald Trump (78) weet al sinds de dag dat hij zijn vrouw Melania (54) leerde kennen dat ze voorstander van het recht op abortus is. Dat heeft de voormalige Amerikaanse first lady gezegd in een interview met ‘Fox News’. Melania reageerde daarmee op een opvallende passage uit haar nieuwe boek waarin ze haar man tegenspreekt en abortus “een fundamenteel recht”

Lees meer »

Eerstelijnspsychologen in Sint-Godelievecollege

SIGO Eernegem lanceert een nieuwe vindplaats voor eerstelijnspsychologische hulpverlening (ELP). Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen verschillende gezondheidszorgpartners in de regio. Lokale huisartsen, CLB’s, scholen en welzijnsorganisaties zullen nauw samenwerken met het ELP-team om een integrale en efficiënte zorgverlening te garanderen.
The post Eerstelijnspsychologen in Sint-Godelievecollege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dames van Ferm Groot-Damme kijken tevreden terug op groepsreis

De dames van Ferm Groot-Damme, de koepel van alle Damse afdelingen van deze vereniging voor landelijke vrouwen, zijn voor de 31ste keer op groepsreis geweest. “Dit jaar trokken we naar Duitsland met een bezoek aan de Eifel-Rursee, Aachen maar ook het Nederlandse Maastricht. Met veertig vrouwen verbleven we in Simmerath”, zegt bestuurslid Jeanine De Leyn.
The post Dames van

Lees meer »

Primeur: Knack Volley Roeselare is de eerste Belgische volleybalclub met gepersonaliseerd net voor sponsorreclame

Knack Volley Roeselare is goed gestart aan hun 42ste seizoen in de hoogste afdeling van het Belgisch volleybal. Na drie speeldagen staan ze opnieuw op kop van het klassement, met twee punten voorsprong op eeuwige rivaal Maaseik. Nu pakken ze ook uit met een primeur: een volleybalnet met geïntegreerde publiciteit.
The post Primeur: Knack Volley Roeselare is de eerste

Lees meer »