Je ‘authentieke zelf zijn’? Etiquette op kantoor, dat is wat gen Z’ers nodig hebben

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Het nieuwe strijdtoneel van de supermarktoorlog is de zondagsopening: hoe Delhaize concurrent Colruyt pijn doet

De nieuwste veldslag in de supermarktoorlog in ons land wordt uitgevochten op zondagvoormiddag. Steeds meer supermarkten openen dan de deuren. Met resultaat: want ook de consument vindt massaal de weg op de dag des Heren. Een goudmijn voor de ene, een pijnlijk nadeel voor de ander. Of hoe Delhaize op zijn beurt grote concurrent Colruyt pijn doet. Wij gingen na

Lees meer »

Filmvertoning Vis! van boot tot bord vrijdag in Scharpoord

Vrijdag 4 oktober vindt in Cultureel Centrum Scharpoord de eerste publieke vertoning plaats van Vis!. Deze documentaire toont de evolutie van de visserij, handel en verwerking tot een moderne sector. De film ontstond naar een idee en in een regio van Maarten du Bois en bevat onder meer beelden van oud-visser Pedro Rappé.
The post Filmvertoning Vis! van boot

Lees meer »

“Wanneer de chauffeur van het gezin in paniek uitweek, reed ze net bewust dezelfde richting uit”: waarom spookrijdster J. (25) vastzit voor doodslag

Spookrijdster J. had vrijdagnacht drugs genomen, en ’s ochtends pillen om haar ADHD te onderdrukken. Dat blijkt uit de eerste bevindingen van het gerechtelijk onderzoek naar het dramatische verkeersongeval op de A19 in Zonnebeke zaterdagochtend. Omdat ze geen moment uitweek om een crash te vermijden, zit de 25-jarige verwarde vrouw vast wegens (poging) doodslag.

Lees meer »

Feestelijke opening Waregemstraat: “Het daveren is gedaan en de geluidsoverlast is minder”

Deze week opende de burgemeester de vernieuwde Waregemstraat. “Midden juli ging deze grondig aangepakte straat terug open voor alle verkeer. Daarom heffen we met plezier vanuit de gemeente het glas met jullie, de inwoners”, klonk het bij burgemeester Gino Devogelaere (Samenéén).
The post Feestelijke opening Waregemstraat: “Het daveren is gedaan en de geluidsoverlast is minder” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nooit minder verkeersdoden dan in eerste zes maanden van dit jaar, maar wel stijging bij één type weggebruiker

In de eerste zes maanden van dit jaar vielen er in ons land 198 verkeersdoden, het laagste aantal ooit. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Verkeersveiligheidsbarometer van verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van de federale politie. Ook op de autosnelwegen waren er minder doden dan ooit, wat mogelijk verklaard kan worden door de uitrol van trajectcontroles en de toegenomen filedruk.

Lees meer »

Sonia Douvere kaartkampioene bij de Sportieve Manillers op de Bosmolens

Het seizoen van de Sportieve Manillers in lokaal Café Sportief op de Bosmolens werd zondagmiddag 6 oktober afgesloten met een kampioensfeest waar er uiteraard ook een blaadje gelegd werd. Sonia Douvere kroonde zich tot kampioene in een top vijf die door de dames werd gedomineerd.
The post Sonia Douvere kaartkampioene bij de Sportieve Manillers op de Bosmolens appeared first

Lees meer »

Zwaardere straf voor doodrijder van studente Hannelore (21): “Vier jaar cel voor totaal misprijzen van de verkeerswet”

“We zijn opgelucht. Dat het proces dat een lijdensweg was eindelijk achter de rug is én dat hij zwaarder gestraft werd. Laat dit een signaal zijn voor de maatschappij: zo gedraag je je niet in het verkeer.” De familie van studente Hannelore Reyniers (21) is opgelucht nu doodrijder Wesley D. (43) zwaarder gestraft werd in beroep. Hij kreeg vier jaar

Lees meer »