In het hoofd van de spookrijder: “Het zijn niet altijd mensen met marginaal gedrag”

Vooral ’s nachts en in het weekend riskeer je hen te kruisen, maar wat speelt er in het hoofd van een spookrijder? We spraken een verkeerspsycholoog en een politierechter, nadat een gezin van vier op weg naar een dagje Plopsaland in Ieper voorgoed uit elkaar is gerukt. “Vier factoren kunnen het realiteitsbesef van de automobilist danig aantasten.” 

Meer krantenkoppen in België

Jos en Anne zijn een gouden paar

Jos Danel en Anne Govaerts vierden onlangs hun gouden jubileum. Joseph zag het levenslicht in Tienen. Hij maakte zijn hoger middelbare school af aan het Atheneum. Daarna studeerde hij nog twee jaar rechten aan de universiteit, maar besloot die studie toch stop te zetten. Hij had een speciale voorliefde voor zwemmen en voetballen. Anne groeide
The post Jos en

Lees meer »

Duitse fritz-kola gaat frisdrank in Borgloon bottelen

De Duitse frisdrankenproducent fritz-kola begint vanaf volgend jaar met het bottelen van zijn frisdranken in Borgloon. Dat zal gebeuren bij Konings Juices & Drinks BV. DAt levert geen extra jobs op. Bij Konings in Zonhoven en Borgloon is onlangs een herstructurering doorgevoerd, in Borgloon zijn daardoor 23 jobs verloren gegaan.

Lees meer »

Britt (23) uit De Haan is ‘Parel van Verpleegkundige’: “Als je zelf plezier hebt in je werk, straal je dat ook uit naar anderen”

Britt Dejonckheere, verpleegkundige in het Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw in Brugge, is een van de zeven laureaten die door de beroepsorganisatie NVKVV zijn verkozen tot ‘Parels van Verpleegkundigen’. De jonge Haanse doet haar job in de geestelijke gezondheidszorg dan ook met hart en ziel. “Ik kom elke dag met een glimlach naar het werk.”
The post Britt (23) uit De

Lees meer »

Interview met zwakbegaafde kinderverkrachter kan Axel Daeseleire twee jaar cel opleveren

Twee jaar gevangenis. Dat hangt Axel Daeseleire (55) boven het hoofd na een nooit uitgezonden interview met een pedoseksueel die opgesloten zat in het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent. Volgens het parket maakten de tv-maker en enkele anderen achter het programma ‘Axel gaat binnen’ misbruik van de zwakbegaafdheid van de zedendelinquent — hij heeft een IQ van 67 — om

Lees meer »

Werfmateriaal langs de Leie in Harelbeke blijkt tijdelijke opslagplaats te zijn: “Zo snel mogelijk verder werken”

Op de Harelbeekse gemeenteraad van 16 september kaartte raadslid Koen Opsomer (CD&V) aan dat er al enkele jaren werfmateriaal blijft liggen langs het jaagpad. Schepen Tijs Naert (Groen) gaf toen aan dit na te vragen bij de bevoegde instantie. Geert Weymeis, de regionale communicatieverantwoordelijke van de Vlaamse Waterweg, geeft nu aan dat dit om een tijdelijke opslagplaats gaat.
The

Lees meer »

Nijzeke-Kermis in Sint-Denijs viert 40-jarig bestaan

Tijdens het eerste weekend van oktober zijn ze op Den Dries in Sint-Denijs toe aan de 40ste editie van Nijzeke-Kermis. “Toen ik samen met mijn echtgenote, Magda, in 1985 begon met café Driwiski, bliezen we samen met enkele enthousiaste buren nieuw leven in de plaatselijke wijkkermis. Deze was toen gereduceerd tot een nieuwelingenkoers”, vertelt Guy Thibaut.
The post Nijzeke-Kermis

Lees meer »

“Het duistere familiegeheim van Lyn en haar broer Tim komt weldra boven”: ‘Thuis’ belooft enkele verrassende twists

Een groepverkrachting, een dode en zelfs een kind dat uit de doden is opgestaan: de eerste maand van het 30ste seizoen van ‘Thuis’ was best pittig. Gelukkig zorgden enkele nieuwe gezichten, prille liefdes en eerste kussen voor wat aangenaam tegengewicht bij al die emotionele ellende. Maar hoe gaat het seizoen nu verder? ‘Thuis’-woordvoerder Ira Stevaert ligt alvast een tip van

Lees meer »

Trainer Gerdy Saelens neemt afscheid van GS Voormezele

Na een 1-6-pandoering in de derby tegen SK Elverdinge nam coach Gerdy Saelens (50) in overleg met het bestuur ontslag bij GS Voormezele. Na vijf seizoenen kreeg de Geluwenaar de motor dit seizoen niet echt meer aan de praat. De ploeg staat dan ook troosteloos laatste in derde provinciale A met nul punten en een doelpuntensaldo van -26.
The

Lees meer »

Helemaal in het nieuw: Pogacar toont regenboogoutfit en aangepaste fiets voor Ronde van Emilia

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) morgen in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »