IN BEELD – Publiek denkt enthousiast me met de cast tijdens de première van de interactieve komedie ‘De Schaar Erin’

Zondagavond ging de langverwachte interactieve komedie “De Schaar Erin” in première in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Onder de regie van Frank De Kaey en met een sterrencast bestaande uit Dirk Van Vooren, Christophe Stienlet, Helle Vanderheyden, David Cantens, Vicky Florus en Patrick Onzia, werd de eerste voorstelling van het nieuwe theaterseizoen van Backstage Producties met groot enthousiasme ontvangen. Na afloop van de premièrevoorstelling werd het stuk opgedragen aan Brik Van Dyck en Gilbert Vande Voorde, die beiden nauw betrokken waren met de cast, het productiehuis en het team van Theater Elckerlyc.

Het publiek en de pers genoten zichtbaar van deze zorgeloze “whodunit”, waarin het publiek actief wordt uitgenodigd om mee te denken over de oplossing van de moord. De unieke opzet van het stuk, geschreven door auteur Paul Pörtner, maakt elke voorstelling anders. Afhankelijk van de suggesties en vragen van het publiek, kan de voorstelling uitmonden in één van drie mogelijke ontknopingen. Dit zorgt voor een flinke uitdaging voor de cast, aangezien zij bij aanvang nooit weten hoe het verhaal zal aflopen. Het premièrepubliek nam de uitdaging alvast gretig aan en dacht vol enthousiasme mee, wat leidde tot een levendige en interactieve theateravond.

“De Schaar Erin” speelt zich af in een kapsalon waar een moord wordt gepleegd op huisbazin Isabelle Kozak. Het publiek krijgt de unieke kans om te helpen bij het aanwijzen van de moordenaar, wat zorgt voor een meeslepende theaterervaring vol spanning en humor.

“De Schaar Erin” is nog te zien tot en met 27 oktober in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Deze interactieve komedie belooft een onvergetelijke avond te worden voor iedereen die houdt van spanning, humor en actieve betrokkenheid. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Backstage Producties en bij de kassa van het theater. De cast: Eddy Laureyssens (David Cantens), Tony Van Reet (Dirk Van Vooren), Nick Janssens (Christophe Stienlet), Mike Vertommen (Patrick Onzia), Barbara De Marke (Helle Vanderheyden) en Eleonore Delrey (Vicky Florus). Regie: Frank De Kaey. (PADI)

Speelperiode: tot 27 oktober. Locatie: Theater Elckerlyc in Antwerpen. Tickets: www. backstage-producties.be

The post IN BEELD – Publiek denkt enthousiast me met de cast tijdens de première van de interactieve komedie ‘De Schaar Erin’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Britse pers smult van beelden van prins Harry met koningin Mathilde: “Neemt hij zijn oude rol weer op, zonder Meghan?”

Prins Harry (40) maakt indruk met zijn recente solo-activiteiten. Voor het eerst in maanden, misschien zelfs jaren, zijn de Britse kranten weer voorzichtig positief over hem. Zonder echtgenote Meghan Markle (43) aan zijn zijde heeft hij in twaalf dagen liefst tien evenementen bezocht. Is dit zijn nieuwe koers? “Meghan was – en is – spreekwoordelijk een blok aan zijn been,

Lees meer »

“Spreek en je zal mentaal gezond worden”: Ivan Adriaen (53) uit Ieper is psycholoog en gedragstherapeut

Psycholoog en cognitief gedragstherapeut Ivan Adriaen van het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper gaf tijdens de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid opnieuw tal van workshops en lezingen over levenskunst en veerkracht. “Het vraagt wel iets van mij, maar ik merk iedere keer hoeveel energie ik daar zelf uithaal”, zegt hij.
The post “Spreek en je zal mentaal gezond

Lees meer »

Seppe is 24 en weet dat hij levenslang stoma zal moeten dragen: “Mentaal heel moeilijk, want het is een onzichtbare aandoening”

In het eerste weekend van oktober valt Wereld Stomadag. Seppe De Kinder (24) uit Viersel (Zandhoven) kreeg in het midden van de covidperiode een stoma door aanslepende ernstige darmproblemen. Bij de meeste stomadragers – zeker de jonge – is het een tijdelijke fase, maar Seppe weet nu al dat het voor zijn leven zal zijn. Hij wil het taboe helpen

Lees meer »

Burgemeesters Jean-Marie Dedecker (LDD) en Pieter De Crem (CD&V) waarschuwen: “Vlaams Belang krijg je niet klein door opkomstplicht af te schaffen”

Jean-Marie Dedecker (LDD) en Pieter De Crem (CD&V) doen zondag opnieuw een gooi naar de sjerp in Middelkerke en Aalter. Maar niet voor ze eerst samen aan de alarmbel trekken. Als burgemeesters van typisch Vlaamse gemeenten ergeren ze zich blauw aan de dominantie van Vlaanderen. “Iedere dag moeten wij knokken tegen de Vlaamse overheid. Die is erger dan de Sovjet-Unie”,

Lees meer »

Steeds meer zwaargewonde fietsers en steppers

In 2022 zijn 7.300 fietsers na een ongeval in het ziekenhuis beland. Dat zijn er 10 procent meer dan in 2016. Dat meldt het verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van Belgische ziekenhuizen. Zestig procent van alle ernstig gewonde e-steppers die in het ziekenhuis belanden na een ongeval, lopen een hoofdletsel op. Traumachirurgen riepen al eerder samen met Vias op

Lees meer »

Koers geneutraliseerd met nog 109KM te gaan

Nieuwe dag, nieuwe Italiaanse najaarsklassieker. Vandaag kruist Remco Evenepoel opnieuw de degens met wereldkampioen Tadej Pogacar in de Tre Valli Varesine. De hevige regenval in de regio leek even roet in het eten te gooien, maar de (ingekorte) race gaat wel degelijk door. Twintig minuten later dan voorzien trokken Evenepoel en co zich op gang, kan onze landgenoot meedoen voor

Lees meer »

Leerlingen zetten hun sportiefste beentje voor

De leerlingen van VBS Oogappel liepen op woensdag 18 september de ziel uit hun lijf tijdens de jaarlijkse veldloop naar aanleiding van de Vlaamse loopweken voor scholen van MOEV. Op het sportterrein achter de brandweerkazerne in de Zuidstraat moesten de kinderen enkele rondjes lopen. Hoe ouder, hoe meer rondjes ze voor de voeten kregen geschoven.
The post Leerlingen zetten

Lees meer »

‘ABBA GOLD’ veroverde Concertgebouw Brugge, maar komt ook naar Stadsschouwburg Antwerpen én Capitole Gent

ABBA en hun muziek zijn een fenomeen in superlatieven! Elke derde wereldburger kent ABBA en hun onsterfelijke melodieën van de vier Zweedse artiesten. De uitverkoren zangers en musici in het succesvolle ‘ABBA GOLD – The Concert Show’ benaderen de originele artiesten op een fabelachtige manier. Vorige vrijdagavond waren ze present in Concertgebouw Brugge. Op vrijdag 11 oktober staan ze in

Lees meer »