“Ik was zo uitgeput dat ik niet meer kón slapen”: bergbeklimsters overleven drie dagen zonder eten op 6.000 meter hoogte

Twee ervaren bergbeklimsters hebben een hachelijk avontuur overleefd in het Himalayagebergte. Ze zaten drie dagen lang vast op 6.000 meter hoogte en moesten het al die tijd zonder eten stellen. “Ik was mentaal kapot en zo uitgeput dat ik zelfs niet meer kón slapen”, vertelt Fay Manners bij de BBC. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Burgemeester Bart De Wever knipt eerste illegale e-step doormidden: “Ze zijn levensgevaarlijk en moeten verboden worden”

In een opvallende actie heeft burgemeester Bart De Wever de eerste ‘illegale e-step’ eigenhandig doormidden geknipt. Het gebaar markeert de start van een strengere aanpak op de Antwerpse wegen. “In de afgelopen twee jaar stelden we meer dan 4.000 processen-verbaal op voor overtredingen met steps, en namen we 320 steps in beslag,” zei De Wever. Wanneer kan je zelf met

Lees meer »

Hoofdverdachte van verdwijning Maddie McCann vrijgesproken voor niet-gerelateerde seksuele misdrijven

Christian Brückner, de 47-jarige Duitser die ook verdacht wordt in de zaak van de ontvoering van Madeleine McCann, is dinsdag door de regionale rechtbank van Braunschweig vrijgesproken van verschillende ernstige seksuele misdrijven. Hij blijft echter in de gevangenis omdat hij nog tot september 2025 een straf uitzit voor verkrachting. Het parket gaat in beroep tegen de vrijspraak.

Lees meer »

Aimé en Simonne varen al 65 jaar in hun huwelijksbootje

Aimé Lefebvre (86) en Simonne Verfaillie (87) kregen voor hun briljanten huwelijksjubileum het bezoek van gemeenteraadslid Stephanie Demeyer in feestzaal De Geit in Sint-Denijs. Simonne is geboren in Bellegem op 14 september 1937 en ging er naar de Meisjesschool. Vanaf haar twaalfde werkte ze bij Mottes en daarna werd ze huisvrouw. Aimé is geboren in
The post Aimé en

Lees meer »

Infrabel voert dit weekend spoorwerken uit tussen Gent en Brugge

Tijdens het weekend van 12 en 13 oktober werkt Infrabel verder aan de aanleg van het derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge. Tussen Aalter en Bellem wordt er gewerkt aan een nieuwe wisselverbinding en voeren arbeiders spoorwerken uit, tussen Oostkamp en Brugge vernieuwt Infrabel de sporen en de bovenleiding. Dat meldt de spoorinfrastructuurbeheerder dinsdag.
The post Infrabel

Lees meer »

Van Anastasya Chernook tot Melissa Depraetere: dit zijn de 8 West-Vlaamse kandidaten voor ‘De Slimste Mens ter Wereld’

Vanaf maandag 14 oktober is het zover. Dan serveert Play4 ons het 22ste seizoen voor van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Bij de 34 kandidaten zien we ook enkele opvallende West-Vlaamse namen.
The post Van Anastasya Chernook tot Melissa Depraetere: dit zijn de 8 West-Vlaamse kandidaten voor ‘De Slimste Mens ter Wereld’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hollywood siddert en beeft na nieuwe aanklachten P. Diddy: welke superster staat op sekstape? “De wereld zal geschokt zijn”

Samen met Sean ‘Diddy’ Combs wankelen de sokkels van de allergrootsten in Hollywood. De Amerikaanse muziekmagnaat zit in de cel op beschuldiging van seksueel misbruik en mensenhandel. Dinsdag kwamen daar plotsklaps meer dan 100 aanklachten bij, ook van minderjarige slachtoffers. Celebrities vochten jarenlang om uitgenodigd te worden op zijn beruchte feestjes, maar vrezen nu vooral voor hun carrière. De vraag

Lees meer »

Groen en Vooruit sluiten coalitie met PVDA niet uit, drie burgemeesters niet tegen besturen met Vlaams Belang

Voorzitters Nadia Naji (Groen) en Conner Rousseau (Vooruit), sluiten coalities op gemeentelijk niveau met PVDA niet uit. Dat hebben ze donderdagavond gezegd tijdens Het Grote Gemeentedebat van VTM NIEUWS tussen de zeven grote partijen . Met Vlaams Belang samenwerken ziet geen van de partijen zitten, al was zes procent van de aanwezige burgemeesters wél voorstander.

Lees meer »

Een bokser, twee politica’s en de broer van… Dit zijn de 34 deelnemers van ‘De slimste mens ter wereld’

De equipe van Erik Van Looy (62) is compleet. Vanaf maandag 14 oktober starten opnieuw 34 deelnemers een kennisstrijd om de felbegeerde oorkonde van ‘De slimste mens ter wereld’. Verrassingen als Simon Mignolet, K3’tje Hanne Verruggen en Milow gaf Van Looy eerder vrij, nu komen daar onder meer twee politica’s, een zangeres en een wel érg goede bekende van de

Lees meer »

Minstens 40 miljoen euro steun per jaar voor “klimaatoplossing” die uitstoot van de landbouw omhoog duwt

Elk jaar verdienen Vlaamse serretelers tientallen miljoenen euro’s aan de elektriciteit die ze opwekken met hun verwarmingsinstallaties op aardgas. Die stroom werd ooit gezien als een klimaatoplossing. Maar de regeling blijkt het aardgasverbruik, en de uitstoot van de hele Vlaamse landbouw, net te doen stijgen. Ondertussen belandt de kostprijs op onze elektriciteitsfactuur.

Lees meer »