Honderden doden en startte om 6.29 uur ’s ochtends: zo verliep de ongeziene Hamas-aanval op Israël exact 1 jaar geleden

Vandaag is het precies een jaar geleden dat strijders van Hamas en verwante organisaties de ongeziene verrassingsaanval op Israël uitvoerden die de Gaza-oorlog in gang heeft gezet. Op 7 oktober 2023 drongen ze Israël binnen en slachtten ze genadeloos honderden mensen in het zuiden van het land af. Vervolgens richtten ze ook op een festival een bloedbad aan en namen ze 251 gijzelaars mee terug naar de Gazastrook. Een reconstructie van een van de zwartste dagen in de geschiedenis van het Israëlisch-Palestijns conflict. 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden badeendjes racen op het kanaal tijdens stadsevent van Rotary Izegem: “Steun goede doel en maak kans op een droomreis”

Izegem is in de ban van de Duck Race. Op zaterdag 12 oktober worden duizenden eendjes in het kanaal Roeselare-Leie gedropt. Die gaan samen de strijd aan om zo snel mogelijk de finish te bereiken. Een mooie prijzenpot ligt te wachten op de ‘eigenaars’ van het de eerste eendjes. Maar het moet bovenal ook een verbindend stadsevent worden.
The

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet geland in Eindhoven met 30-tal andere Belgen

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn geland in Nederland. Ze konden vandaag terug naar huis vertrekken vanuit Beiroet nadat ze er werden aangevallen in de nacht van woensdag op donderdag. Het duo zat aan boord van het militaire vliegtuig dat vanmorgen vanaf Vliegbasis Eindhoven richting Libanon vertrok, om onder meer Belgen en Nederlanders te repatriëren.

Lees meer »

Antwerpse politie knipt eerste illegale e-step doormidden: “Ze zijn levensgevaarlijk en moeten verboden worden”

In een opvallende actie heeft burgemeester Bart De Wever de eerste ‘illegale e-step’ eigenhandig doormidden geknipt. Het gebaar markeert de start van een strengere aanpak op de Antwerpse wegen. “In de afgelopen twee jaar stelden we meer dan 4.000 processen-verbaal op voor overtredingen met steps, en namen we 320 steps in beslag,” zei De Wever. Wanneer kan je zelf met

Lees meer »

Oekraïne claimt Russische mijnenveger op Oostzee te hebben uitgeschakeld – “Russische troepen gebruikten hypersonische ‘Kinjal’-raketten bij aanval op Kiev”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky gaat in een overleg met bondgenoten toelichten hoe hij denkt de oorlog met Rusland te winnen. De inhoud van zijn “overwinningsplan” is nog niet openbaar gemaakt. Zelensky heeft het plan al wel besproken met de Amerikaanse president Joe Biden en de NAVO. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Meisjes roken en vapen voor het eerst evenveel als jongens

De tijd lijkt voorbij dat jongens meer roken en vapen dan meisjes. Uit een leerlingenbevraging van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs blijkt dat meisjes vorig schooljaar evenveel rookten als jongens, zowel klassieke sigaretten als e-sigaretten. De bevraging toont ook opnieuw de gestegen populariteit van e-sigaretten.

Lees meer »

Opnieuw zware luchtaanvallen op Beiroet – Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

3 ex-agenten veroordeeld voor dood Tyre Nichols in VS

In de Amerikaanse staat Tennessee zijn 3 voormalige agenten veroordeeld voor hun rol in de dood van de 29-jarige zwarte man Tyre Nichols. Zij riskeren celstraffen tot 20 jaar. De ex-agenten, die ook alle 3 zwart zijn, riskeerden aanvankelijk levenslange gevangenisstraffen, maar de jury achtte de zwaarste aanklachten niet bewezen.

Lees meer »

Vlaams Belang schorst kandidaat in Brussel die openlijk heult met fascisme

Vlaams Belang schorst per direct kandidaat Emanuele Licari, die op de lijst van de partij in de stad Brussel staat. "Hij heeft Vlaams Belang misleid door informatie achter te houden tijdens de lijstvorming", stelt de woordvoerder van de partij. De Italiaan die al jaren in Brussel woont blijkt een lange geschiedenis in extreemrechtse kringen te hebben, zo maakte BRUZZ eerder

Lees meer »