Hoe spookrijdster op bloten voeten en in pyjama dodelijke ravage veroorzaakte

“Ik heb hulp nodig”, riep een verwarde jonge vrouw zaterdagochtend op straat. Wat later maaide ze op de A19 in Zonnebeke al spookrijdend een gezin op weg naar Plopsaland van de weg. Mario Laurier (63) was op slag dood, zijn vrouw en twee tienerdochters liggen zwaargewond in het ziekenhuis.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE WK GRAVEL. Geen ellenlange solo voor Van der Poel: Nederlander gegrepen door groep met Stuyven

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gingen zonet enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel

Ze heeft er lang over nagedacht, maar uiteindelijk heeft Dominique Gillet-Wolter Hofmans (70) definitief de knoop doorgehakt: na zes jaar politiek engagement heeft ze beslist om zich niet opnieuw kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober.
The post Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel appeared first on KW.be.

Lees meer »

André en Jeanine zijn 65 jaar getrouwd

André D’Haene (89) en Jeanine Provost (90) vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Jeanine, geboren in Nieuwpoort op 24 september 1934, en André, geboren in Ieper op 18 september 1935, ontmoetten elkaar in Sint-Idesbald. 65 jaar geleden, op 19 september 1959, gaven ze elkaar het jawoord in Nieuwpoort. Samen bouwden zij een leven op vol mooie herinneringen:
The post André en

Lees meer »

Celstraf met uitstel voor jongeman die zombiedrug flakka in slip verstopte

Een 23-jarige jongeman uit Diksmuide heeft acht maanden cel met uitstel gekregen voor het bezit van drie gram flakka, de bekende ‘zombiedrug’. De politie kon hem betrappen na een hinderlaag. Hij bleek de drugs in zijn slip verborgen te hebben en wou het aan zijn broer geven.
The post Celstraf met uitstel voor jongeman die zombiedrug flakka in slip

Lees meer »

België stuurt militairen naar Cyprus om landgenoten te repatriëren uit Libanon

De Belgische federale regering heeft een marsorder uitgevaardigd om Belgische militairen vandaag nog naar Cyprus te sturen. Daar zullen ze stand-by staan om landgenoten uit Libanon naar België te repatriëren. De dodentol van de aanval op een hulpverlenerspost van Hezbollah in het centrum van Beiroet is intussen opgelopen tot negen. Toen oorlogsjournalist Robin Ramaekers en zijn cameraman Stijn De Smet

Lees meer »

Anderlecht draait mee bovenin, Union pas 26ste en Cercle is leider: ontdek hier het programma en de klassementen in Europa League en Conference League

Zes op zes voor Anderlecht in de Europa League, nadat het knap won op het veld van Real Sociedad. Daardoor draait paars-wit bovenaan mee – het staat momenteel vijfde. Union raakte niet verder dan een 0-0 tegen Bodo/Glimt en vertoeft in de gevarenzone. In de Conference League kon AA Gent niet stunten op het veld van Chelsea. Cercle Brugge opende

Lees meer »

Vrijdag vertrekken eerste Belgen uit Libanon – Vlaamse Anke getuigt vanuit Beiroet: “Geen luchtalarm, bij explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp”

De spanning in Beiroet stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze. Vrijdag keren de eerste Belgen uit Libanon terug. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog.

Lees meer »

Sluwe William Boeva rukt de ‘boysband’ uit elkaar in ‘De verraders’: “Welcome to the dark side”

“Ik ga het verradersteam vanaf de grond opnieuw opbouwen.” Na de verbanning van zijn medeverraders Jonatan Medart en Lotte Vanwezemael was William Boeva aan zet. De komiek kreeg carte blanche en kon eender welke bondgenoot chanteren om over te stappen naar “the dark side”. Al hoefde Boeva daar niet lang over na te denken. Hij koos voor radiopresentator Sean Dhondt.

Lees meer »

Nooit minder verkeersdoden dan in eerste zes maanden van dit jaar, maar wel stijging bij één type weggebruiker

In de eerste zes maanden van dit jaar vielen er in ons land 198 verkeersdoden, het laagste aantal ooit. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Verkeersveiligheidsbarometer van verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van de federale politie. Ook op de autosnelwegen waren er minder doden dan ooit, wat mogelijk verklaard kan worden door de uitrol van trajectcontroles en de toegenomen filedruk.

Lees meer »