“Gemeenteraadsleden N-VA willen samenwerken met Vlaams Belang”: sneuvelt het cordon sanitaire in Turnhout? 

In Turnhout strijden 3 lijsten om de grootste te worden: Vlaams Belang, Vooruit en het kartel N-VA/CD&V. "Een aantal N-VA-leden spreken ons aan en hopen op samenwerking", zegt Reccino Van Lommel (Vlaams Belang) die het cordon sanitaire wil breken. "Politiek gestook", pareert burgemeester Paul Van Miert (N-VA) die de deur voor samenwerking sluit. De derde speler is Hannes Anaf (Vooruit). Wordt hij misschien de lachende derde? 

Meer krantenkoppen in België

Lo-Reninge legt sterretjesweide en -register aan: “Als kleine gemeente mogen we fier zijn op deze realisatie”

Lo-Reninge heeft voortaan een sterretjesweide. Die werd op maandag 30 september ingehuldigd op de begraafplaats in Pollinkhove. Het is een rustige, groene plek waar ouders en familieleden hun overleden sterrenkindje kunnen herdenken.
The post Lo-Reninge legt sterretjesweide en -register aan: “Als kleine gemeente mogen we fier zijn op deze realisatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pasar verkent de regio Tielt

Fietslustigen van Pasar hebben een fietstocht achter de rug in de streek van Tielt en Schuiferskapelle.
The post Pasar verkent de regio Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veroordeelde drugscrimineel meldt zich bij gevangenis en krijgt opvallende boodschap: “Geen plaats, meneer. Kom later terug”

“Dit is toch niet te begrijpen?,” zegt de Antwerpse advocaat Bram De Man (42), nog steeds vol ongeloof over wat een cliënt overkwam. De man werd begin dit jaar veroordeeld tot een jarenlange celstraf in een drugszaak. Maar toen hij aanklopte bij de gevangenis om zijn straf uit te zitten, kreeg hij een briefje in ruil. De boodschap was duidelijk:

Lees meer »

Onze journalist bundelt 160 keer ‘De Levensvragen van De Wachter’ in boek: “De topminister die even bréékt: dat is mooi”

Bijna 160 bekende Vlamingen hebben zich de afgelopen vier jaar voor u bloot gegeven in De Levensvragen van De Wachter — van Jan Mulder, op 2 januari 2021, tot Walter Grootaers, morgen. Het verhaal dat u nog nooit hebt gelezen, is dat van onze reporter Sabine Vermeiren, die ál die gesprekken — meestal urenlang en met sloten koffie — heeft

Lees meer »

Kassier krijgt werkstraf na diefstal in Halle

Een voormalige kassier van een warenhuis in Halle is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur. De man stal 600 euro uit de kassa en liet een van de klanten passeren zonder dat die hoefde te betalen.

Lees meer »

Buren rond nachtwinkel in Hille zijn de jarenlange overlast grondig beu: “Onze kinderen zijn bang”

De ergernis belandde recent op Facebook, maar het probleem stelt zich al jaren: de nachtwinkel in Hille trekt al geruime tijd klanten aan, die het niet zo nauw nemen met de nachtrust en de buurt. “Mijn kinderen kunnen niet slapen en zijn bang”, zegt Brecht Lepoutre, uitbater van de gelijknamige interieurzaak in Hille 139. Zijn overbuur Wim Alliet ergert zich

Lees meer »

Danny zet deuren van e-Pipe Harelbeke open

In het kader van de Voka Open Bedrijvendag kan je op zondag 6 oktober van 10 tot 17 uur een bezoek brengen aan e-Pipe Benelux. Het bedrijf van Danny Ongenae bestaat 15 jaar en is een toonaangevend op het vlak van leidingrenovatie.
The post Danny zet deuren van e-Pipe Harelbeke open appeared first on KW.be.

Lees meer »

Repatriëringsvlucht met Robin Ramaekers, cameraman Stijn De Smet en tientallen andere Belgen vanuit Libanon op weg naar Nederland

De tweede repatriëringsvlucht vanuit Libanon naar Nederland is rond 16.30 uur vertrokken vanaf de luchthaven van Beiroet. De militaire Airbus A330 komt naar verwachting rond 20.45 uur aan op de luchtmachtbasis in Eindhoven. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers, zijn cameraman Stijn De Smet en tientallen andere Belgen zijn aan boord van het toestel.

Lees meer »

Opmerkelijke politieke stabiliteit in De Haan

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 23 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in De Haan, zetelen er vandaag nog altijd 22 in de gemeenteraad.
The post Opmerkelijke politieke stabiliteit

Lees meer »

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We komen snel naar huis, maar het gevaar is voor ons nog niet geweken”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »