Folkfestival in Ruiselede is aan vijftiende editie toe: “Folkgroepen komen graag naar hier”

Op zaterdag 19 oktober brengt Folk Ruiselede opnieuw jong én geroutineerd talent naar Ruiselede, met kleinkunst-kenner Camilo Donoso, de Belgische award-winners Tom & Aurélie en de Italiaanse succesvolle folkgroep Ar an Talamh. “Folkgroepen komen graag naar Ruiselede”, vertelt voorzitter Stefaan Bekaert. “Alles wordt natuurlijk duurder, maar we slagen er steeds weer in om alle kosten te dekken.”

“Folk Ruiselede is altijd een gezellig evenement geweest en dat zal met onze vijftiende editie niet anders zijn”, vertelt voorzitter Bekaert. “We trekken niet de grote massa aan, maar dat is ook helemaal niet de bedoeling. Meestal hebben we zo’n 150 toeschouwers aan tafels en stoelen. Maar folk-groepen waarderen ons aandachtig publiek. Daarmee kunnen we folk-pareltjes en artiesten, die bijvoorbeeld op grote folk-festivals spelen zoals in Dranouter, ook naar Ruiselede halen.”

Indiase viool

Camilo Donoso verkiest eerlijke, Nederlandstalige muziek, geïnspireerd door zon, wind, zee, strand en zichzelf. Hij is jong, spontaan en houdt van Boudewijn de Groot, Wim De Craene, Kris De Bruyne, Luc De Vos, Jan De Wilde. Zoals elk jaar wil Folk Ruiselede zo jong talent een kans geven en aanmoedigen.

Tom & Aurélie brengen moderne folk zonder grenzen en wisten in 2021 de Vlaamse Folkprijs voor ‘Beste Live band’ te winnen. Uit hun blogs valt op te maken dat ze net terug zijn uit het Indiase Varanasi waar Aurélie ondermeer lessen volgde in Sarangi, een soort van oude, Indiase viool.

Het duo speelt overigens graag op speciale instrumenten zoals trompetviool, viola d’amore en verschillende soorten mandolines. Ze zijn ook niet te beroerd om een maand door Noorwegen rond te zwerven. Maar op 19 oktober houden ze even halt in Ruiselede.

Ballades

Ar an Talamh is een Italiaanse folk-band die zich de laatste tijd fel concentreert op Ierse muziek en zo voor het eerst door Europa toeren. De muziek van Ar an Talamh varieert van elegante ballades tot dromerige harp, van traditionele Schotse melodieën tot moderne instrumentale sets.

Catherina Sangineto (harp) stond in 2015 al op het podium van Folk Ruiselede met haar groep Ensemble Sangineto. Vorig jaar brachten ze hun debuutalbum uit ‘Ilèa’ met bekende artiesten zoals Martino Vacca en David Lombardi.

(GGM)

Folk Ruiselede heeft plaats op zaterdag 19 oktober vanaf 20 uur in zaal Sport en Spel (Tieltstraat 46A) in Ruiselede. Toegangskaarten voor € 15 kun je bestellen via mail [email protected] en overschrijving op het rekeningnummer: BE31 9731 1515 0855. Of ter plaatse voor € 20. Info: 0499 75 29 34.

The post Folkfestival in Ruiselede is aan vijftiende editie toe: “Folkgroepen komen graag naar hier” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Veel te vroeg, oneerlijk”: acteur Brik Van Dyck (52), bekend van ‘Fair Trade’ en ‘Familie’, verliest strijd tegen kanker

“Rust zacht, knappe, lieve, grappige man”. Collega-acteurs reageren aangeslagen op het overlijden van Brik Van Dyck (52), bekend van onder meer ‘Fair Trade’ en ‘Familie’. Hij verloor afgelopen nacht zijn moedige strijd tegen kanker. Onder meer Karen Damen, Stany Crets en James Cooke plaatsten al een bericht online om hun medeleven te betuigen.

Lees meer »

KIJK. Joe Jonas schrapt verwijzing naar Diddy uit bekend nummer: ook in Sportpaleis aangepaste versie

Joe Jonas (35) van de Jonas Brothers distantieert zich van Sean ‘Diddy’ Combs, nadat de Amerikaanse rapper is gearresteerd op verdenking van sekshandel en afpersing. De songtekst van de megahit ‘Cake By The Ocean’ is daarom aangepast. Wat eerst klonk als ‘I’ll be Diddy, you’ll be Naomi’, wordt nu gezongen als ‘I’ll be Watts, you’ll be Naomi’. Ook in het

Lees meer »

Gratis rommelmarkt voor kinderspullen

Op woensdag 16 oktober kun je in de zaal van ontmoetingscentrum LDC Den Tap terecht voor een gratis rommelmarkt met kinderspullen. Initiatiefneemster is Nouchka Hosten, werkzaam bij Curando. “Vorig jaar kregen we opvallend veel steun”, aldus Nouchka.
The post Gratis rommelmarkt voor kinderspullen appeared first on KW.be.

Lees meer »