Explosies en raketinslagen te horen bij begin herdenking Israël

In Israël wordt vandaag de terreuraanval van Hamas op 7 oktober 2023 herdacht. Sindsdien is er een bloedige oorlog aan de gang in de Gazastrook tegen Hamas en sinds kort in Libanon tegen Hezbollah. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

“Ook het Belgisch voetbal zal de gevolgen voelen”: wat wordt de impact van de bom onder het transfersysteem?

Het Hof van Justitie heeft voormalig voetballer Lassana Diarra gelijk gegeven in zijn zaak tegen de wereldvoetbalbond FIFA. Het Hof is van oordeel dat de huidige transferregels van de FIFA ingaan tegen het Europees recht. Volgens professor sportondernemingsrecht Robby Houben (UAntwerpen) zal dat het transfersysteem volledig veranderen. “De wintermercato zal nog relatief normaal verlopen, maar volgende transferzomer zal het al

Lees meer »

Minstens 40 miljoen euro steun per jaar voor “klimaatoplossing” die uitstoot van de landbouw omhoog duwt

Elk jaar verdienen Vlaamse serretelers tientallen miljoenen euro’s aan de elektriciteit die ze opwekken met hun verwarmingsinstallaties op aardgas. Die stroom werd ooit gezien als een klimaatoplossing. Maar de regeling blijkt het aardgasverbruik, en de uitstoot van de hele Vlaamse landbouw, net te doen stijgen. Ondertussen belandt de kostprijs op onze elektriciteitsfactuur.

Lees meer »

“Scenario van een gangsterfilm”: internering bevolen voor twintiger na brutale overval met alarmpistool op tieners in De Haan

De Brugse strafrechtbank heeft de internering bevolen van een Nederlander die betrokken was bij een gewapende overval op twee minderjarigen in De Haan. De tieners werden bedreigd met een alarmpistool.
The post “Scenario van een gangsterfilm”: internering bevolen voor twintiger na brutale overval met alarmpistool op tieners in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Luisteraars beseffen pas na jaren waarover danshit ‘Macarena’ écht gaat: “Ik ben in shock”

Het iconische nummer ‘Macarena’ – dat jong en oud aan het dansen krijgt – verrast een nieuwe generatie. Wat voor velen een vrolijke dansklassieker lijkt, blijkt een pikante ondertoon te hebben die door veel jonge luisteraars nu pas wordt opgemerkt. Op sociale media gaan zowel het lied als de reacties viraal. “Waarom heb ik dit nooit eerder opgezocht?!”

Lees meer »

Verplichting om cash geld te aanvaarden wordt nog vaak met de voeten getreden: “Er zijn veel meer controles nodig”

De wettelijke verplichting dat je overal met cash geld moet kunnen betalen, wordt een half jaar na de invoering met grote regelmaat genegeerd of creatief omzeild. In heel wat restaurants, koffiebars en winkels – maar ook bij sommige overheden – kan je niet langer met cash geld betalen. “De controles moeten omhoog”, reageert Testaankoop.

Lees meer »

Groen en Vooruit sluiten coalitie met PVDA niet uit, drie burgemeesters niet tegen besturen met Vlaams Belang

Voorzitters Nadia Naji (Groen) en Conner Rousseau (Vooruit), sluiten coalities op gemeentelijk niveau met PVDA niet uit. Dat hebben ze donderdagavond gezegd tijdens Het Grote Gemeentedebat van VTM NIEUWS tussen de zeven grote partijen . Met Vlaams Belang samenwerken ziet geen van de partijen zitten, al was zes procent van de aanwezige burgemeesters wél voorstander.

Lees meer »