EXCLUSIEF. Wij spraken met jongeren in gesloten instelling van Everberg: “Voor mij is de echte gevangenis buiten”

Schoolkinderen die elkaar in het ziekenhuis slaan. Vechtpartijen met schroevendraaiers. Drugsdealers van amper 14 jaar. De jeugddelicten in ons land zijn niet min. Onze reporter mocht een dag meelopen achter de schermen van de gesloten instelling in Everberg en sprak er met jongeren die een misdrijf hebben gepleegd waarvoor ze als volwassenen minstens drie jaar gevangenis zouden krijgen. “Toen ik mijn ouders in de rechtszaal zag wenen, ja… dan weende ik voor het eerst ook.” 

Meer krantenkoppen in België

Verlamde Steph plast via haar navel: “Ik kan niet geloven dat ik dit doe, maar ik ga het tonen”

Steph Aiello raakte in 2010 zwaargewond tijdens een auto-ongeval. De Amerikaanse raakte verlamd vanaf de borst door een letsel aan haar ruggengraat en belandde in een rolstoel. Maar ze bleef niet bij de pakken zitten en bleef jaar droom najagen om schoonheidsspecialiste te worden. Om nog minder van hulp afhankelijk te zijn, onderging ze onlangs een operatie om een urinestoma

Lees meer »

Howest bekroond met beste design- en gameopleiding ter wereld

Elk jaar publiceert The Rookies een wereldwijde ranglijst van scholen waar volgens hen het meeste talent in de creatieve sector te vinden is. Howest scoort opnieuw internationaal goud voor Productontwerpen en Mobile Game Design.
The post Howest bekroond met beste design- en gameopleiding ter wereld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jong Jabbeke organiseert Italiaans culinair evenement: “Ondernemers dichter bij elkaar brengen”

Op 5 oktober plant het netwerkplatform voor ondernemers ‘Jong Jabbeke’ een event voor de Jabbeekse ondernemers. Een culinair treffen, net voor de lokale verkiezingen, moet de ondernemers dichter bij elkaar brengen. Jong Jabbeke organiseert ‘Il Gusto della Vita’ – culinair netwerken met Italiaanse flair.
The post Jong Jabbeke organiseert Italiaans culinair evenement: “Ondernemers dichter bij elkaar brengen” appeared first

Lees meer »

Elf IVIO-gemeenten krijgen nieuwe, geluiddempende glasbollen: na 30 jaar dienst mogen de oude ‘met pensioen’

Vanaf oktober, en met het oog op de ‘week van de handhaving’, krijgen de 11 IVIO-gemeenten een frisse nieuwe aanwinst in het straatbeeld: moderne glasbollen in opvallende, levendige kleuren. De vertrouwde donkergroene en witte bollen maken geleidelijk plaats voor nieuwe felgroene en witte exemplaren met een eigentijdse uitstraling met een extra focus op het net houden van de omgeving.

Lees meer »

Zware frontale botsing in de Wervikstraat in Geluwe

In de Wervikstraat in Geluwe vond vrijdagavond een zware frontale botsing tussen twee personenauto’s plaats. S.B. (43) uit Geluwe kwam met zijn zware Ford Ranger uit de richting Geluwe en kwam ter hoogte van het GC Gilwe in botsing met een Mercedes A-klasse die uit de richting Wervik kwam.
The post Zware frontale botsing in de Wervikstraat in Geluwe

Lees meer »

Steeds meer zwaargewonde fietsers en steppers

In 2022 zijn 7.300 fietsers na een ongeval in het ziekenhuis beland. Dat zijn er 10 procent meer dan in 2016. Dat meldt het verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van Belgische ziekenhuizen. Zestig procent van alle ernstig gewonde e-steppers die in het ziekenhuis belanden na een ongeval, lopen een hoofdletsel op. Traumachirurgen riepen al eerder samen met Vias op

Lees meer »

Jaarlijkse autocross in de Kruiskesstraat biedt rijkgevuld programma

Op zondag 6 oktober vindt in de Kruiskesstraat de jaarlijkse autocross plaats. Het rijkgevulde programma bevat naast de traditionele reeks, ook een aparte damesklasse en een wedstrijd voor verlaagde kevers en sprinter. De organisatie werkt niet met registratie vooraf. Op de dag zelf kan vanaf 7 uur worden ingeschreven in de feesttent. Er wordt gestreden
The post Jaarlijkse autocross

Lees meer »

Scoort Heymans ook op het veld van Dender?

Dender krijgt Charleroi over de vloer. Trekt de promovendus aan het langste eind? Met een gelijkspel tegen Anderlecht tankten de manschappen van Vincent Euvrard alvast heel wat vertrouwen. Charleroi-middenvelder Daan Heymans hoopt dan weer een doelpuntje te mogen bijschrijven.

Lees meer »

Huisgenoten veroordeeld voor brandstichting bromfiets na ruzie: “Samen uit, samen thuis”

“Samen uit, samen thuis toch?” Een 22-jarige jongeman uit Roeselare was er niet over te spreken dat zijn 23-jarige ex-huisgenoot hem alleen wil laten opdraaien voor de brandstichting van een bromfiets in Roeselare. Beiden waren samen op pad en Snapberichten lijken voldoende te zeggen. Geen nood: beiden werden samen veroordeeld.
The post Huisgenoten veroordeeld voor brandstichting bromfiets na ruzie:

Lees meer »