Eén jaar na bloedbad Hamas zitten nog altijd 101 Israëlische gijzelaars vast: “Ze komen terug in doodskisten”

Een jaar na de tragedie van 7 oktober zitten nog steeds 101 Israëlische gijzelaars vast in Gaza. Hun families leven al bijna twaalf maanden tussen leven en dood. De onderhandelingen met Hamas zitten muurvast, en elke dag slinkt de hoop op een deal: “We wachten op hun terugkeer, maar ze komen terug in doodskisten.”

 

Meer krantenkoppen in België

Twee gruwelijke moorden in drie dagen in Marseille: 15-jarige gedood met 50 messteken en levend verbrand, taxichauffeur (36) in hoofd geschoten

De Franse stad Marseille is vorige week opgeschrikt door twee gruwelijke moorden. Afgelopen woensdag brachten bendeleden een 15-jarige jongen met maar liefst vijftig messteken om het leven, waarna ze hem levend verbrandden. Twee dagen later schoot een 14-jarige gangster een taxichauffeur (36) in het hoofd. Beide incidenten vonden plaats in het 3de arrondissement van Marseille, een wijk die zwaar geteisterd

Lees meer »

Honderden doden en startte om 6.29 uur ’s ochtends: zo verliep de ongeziene Hamas-aanval op Israël exact 1 jaar geleden

Vandaag is het precies een jaar geleden dat strijders van Hamas en verwante organisaties de ongeziene verrassingsaanval op Israël uitvoerden die de Gaza-oorlog in gang heeft gezet. Op 7 oktober 2023 drongen ze Israël binnen en slachtten ze genadeloos honderden mensen in het zuiden van het land af. Vervolgens richtten ze ook op een festival een bloedbad aan en namen

Lees meer »

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

Twee jaar cel met uitstel voor man (42) die met één welgemikte trap droomjob van ambulancier Michaël (46) ontnam: “Ik mis het nog elke dag”

De 42-jarige B.V. uit Sint-Niklaas werd dinsdag door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van twee jaar met uitstel. Die veroordeling komt er na een resem tenlasteleggingen, waaronder slagen en verwondingen aan ambulancier Michaël Dalschaert (46). “Ik kan mijn droomjob nooit meer uitoefenen”, zegt hij. “Ik mis het nog elke dag. Met deze uitspraak wordt nu wel een hoofdstuk

Lees meer »

Konijn sterft nadat het twee dagen in de vlakke zon moet zitten: parket vordert celstraf voor baasjes na dierenverwaarlozing

Een vrouw die haar konijn in de brandende zon doet zitten, waardoor het sterft. Een man die zijn Mechelse herder uithongert, een andere die vogels de nek omwringt. Deze ‘baasjes’ stonden dinsdag voor de rechter en riskeren effectieve celstraffen. Het openbaar ministerie geeft daarmee een streng signaal in de strijd tegen dierenmishandeling.

Lees meer »

Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets”

Hij is al jaren een beloftevolle motorcrosser en ook dit jaar maakt hij het helemaal waar: Tallon Dekeyser (12) werd in het Vlaams-Brabantse Pamel Belgisch kampioen bij de Nieuwelingen ’85.
The post Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets” appeared first on KW.be.

Lees meer »

JCI Menen-Wevelgem is kweekvijver van jonge ondernemers: “Kom ook eens langs, je zal niet teleurgesteld zijn”

Ondernemersbloed stroomt daar waar het stromen moet. Maar in de aderen van de jonge ondernemers bij JCI Menen-Wevelgem borrelt het dagelijks stroomopwaarts met in het kielzog telkens weer leuke en straffe projecten.
The post JCI Menen-Wevelgem is kweekvijver van jonge ondernemers: “Kom ook eens langs, je zal niet teleurgesteld zijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »