Doodrijder van Veerle (57) veroordeeld tot vijf jaar cel: “Hij draagt verpletterende verantwoordelijkheid”

Eklen H. (44) is in de rechtbank van Sint-Niklaas veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar nadat hij vorig jaar in juni fietsster Veerle Van Bellingen (57) had doodgereden. De man met dubbele Belgisch-Albanese nationaliteit moet ook een geldboete van 2.000 euro betalen. Aan de burgerlijke partijen moet H. een schadevergoeding van 176.421,54 euro betalen.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. De speech van de Bayern-CEO voor Kompany: “We zijn blij dat je hier bent en ons weer vreugde bezorgt”

Het gebeurt zelden dat een absolute topclub na een pijnlijke nederlaag de trainer zó opvallend in bescherming neemt. Het gebeurde woensdagavond niettemin bij het traditionele diner van Bayern München. CEO Jan-Christian Dreesen stond op en gooide bloemetjes naar Vincent Kompany. Wat zeggen we? Een ganse ruiker. Alles samen duurde de toespraak — met veel euh’s en veel herhalingen van hetzelfde

Lees meer »

Wingense Wijnbeurs is al toe aan 17de editie: “Formule is een succes en we zijn pioniers in het genre”

Een oudercomité dat jaarlijks een wijnbeurs organiseert, het blijft een zeldzaam fenomeen. Het oudercomité van de Wingense Centrumschool doet dat zelfs voor de zeventiende maal. “De formule is een succes en we zijn pioniers in het genre”, lacht voorzitter Tonny Wullaert. “We hebben maar weet van één ander initiatief in de provincie en die organisatoren gaven ruiterlijk toe dat ze

Lees meer »

Collega’s leiden als scheiderstrio derby en schenken vergoeding aan Warmste Week: “Geen vetpot, maar we doen nog acties”

Florian Stove, Nick Delporte en Rune Ghijselincks zijn niet enkel collega’s bij IT-bedrijf ‘9altitudes’ in Kortrijk, ze zijn ook gebeten door het arbitreren. Zaterdag 5 oktober leiden ze samen de derby tussen KM Torhout en KSV Oostkamp en de vergoeding die ze daarvoor zouden ontvangen, gaat naar de Warmste Week. “En onze collega’s komen supporteren.”
The post Collega’s leiden

Lees meer »

Nathan Verheule wil met SV Moorsele promoveren naar derde provinciale

SV Moorsele B speelde vorige speeldag 0-0 op FC Marke B en krijgt komende zaterdag buur FC Dadizele B over de vloer. Moorsele doet het met een gedeelde zesde plaats niet onaardig en is op eigen veld favoriet tegen de Dadizeelse buren. “Of die derby leeft? Tegen Menen stonden de zenuwen meer gespannen”, weet speler Nathan Verheule (21).
The

Lees meer »

‘De Kampioenen’-actrice An Swarten­broekx koestert droom waar ze VRT of VTM voor nodig heeft: “Heb een nieuw voorstel”

‘F.C. De Kampioenen’-actrice An Swartenbroekx (55) is voor heel even terug in België. Tegenwoordig is ze dolgelukkig op haar berg in Spanje, maar om haar nieuwste kinderboek ‘Duupje 4′ voor te stellen, ruilde ze met plezier de Spaanse zon in voor onze Belgische regenwolken. In een gezellige boekenwinkel in Mechelen was het alvast over de koppen lopen om een gesigneerd

Lees meer »

Brunch & Talks: Een inspirerend evenement over circulariteit in (interieur)architectuur

Op vrijdagochtend 18 oktober nodigen Designregio Kortrijk, Allaert Aluminium, Joli, Modular Lighting Instruments, Vincent Sheppard en Wever & Ducré je van harte uit voor ‘Brunch & Talks’, een inspirerend evenement over circulariteit in (interieur)architectuur. Het brunchevent start vanaf 8.30 uur in de Budafabriek aan Dam. Gratis registratie, maar beperkt aantal plaatsen.
The post Brunch & Talks: Een inspirerend evenement

Lees meer »