De AI-pin | Waarom je (g)een virtuele assistent op je kleding wil spelden

07:00 Een gadget verlicht de zwaarte van het bestaan. In deze aflevering: de AI-pin. Of waarom je (g)een virtuele assistent op je kleding wil spelden. 

Meer krantenkoppen in België

Ernstige vragen over dubieuze therapie voor kankerpatiënten, die ook Goedele Liekens gebruikte

Tal van kankerpatiënten uit België en andere Europese landen hebben de voorbije jaren elk tienduizenden euro’s betaald voor een immuun­therapie van het buitenlandse privébedrijf Immucura. Maandenlang ­onderzoek van De Tijd, de Duitse tv-zender ZDF, de Oostenrijkse krant Der Standard en het Spaanse El País doet nu ernstige vragen rijzen over die populaire behandeling, schrijft De Tijd dinsdag.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet gewond in Beiroet: De Smet in been geschoten, Ramaekers breuken in gezicht opgelopen

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht in Beiroet gewond geraakt terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »

De echo van 1994: de Antwerpse burgemeester tussen uitersten

Een week voor de verkiezingen lijken de resultaten van de radicale partijen de toekomst in Antwerpen te bepalen. Krijgen de Antwerpenaren een verderzetting van het huidige bestuur of een brede coalitie met de partijen die tussen de uitersten zitten? Of waagt iemand toch zijn kans om te besturen met een radicale partij? Hoe dan ook zal huidig burgemeester Bart De

Lees meer »

“Doet hij het voetbal een dienst, of vooral de machtige elite?” Wie is Jean-Lous Dupont, de Belgische advocaat die de transfermarkt weer aanvalt?

Het Hof van Justitie beslist vandaag over de zaak-Diarra. Een potentiële bom onder de transfermarkt, met een mysterieuze Belg die het lont aanstak: Jean-Louis Dupont (59). Hij was ook al de advocaat achter het Bosman-arrest. Verdedigde Tom Boonen, Alberto Contador en David Beckham. Onderhoudt nauwe banden met Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez en de Russische oligarch Roman Abramovich. Is Dupont echt

Lees meer »

Ondanks meesterplan haalt geen van de vluchtende duo’s de eindmeet in ‘Celebrity Klopjacht’: “Hysterische boel”

“Shit. Zijn we nu echt te laat?” Na zeven dagen ondergedoken leven eindigt ‘Celebrity Klopjacht’ niet zoals de finalisten hadden gehoopt. Zussen Stephanie en Annelien Coorevits en koppel Conrad Janssens en Cesar Casier halen het net niet. Zij gaan tot het uiterste om te ontsnappen, maar het zijn de speurders die met de overwinning aan de haal gaan.

Lees meer »

1 op de 5 leerlingen mag geen smartphone gebruiken op middelbare school

1 op de 5 leerlingen uit het secundair onderwijs mag geen smartphone gebruiken op school. Dat blijkt uit een bevraging van de Vlaamse Scholierenkoepel bij 11.439 leerlingen uit Vlaanderen en Brussel. In veel middelbare scholen mogen leerlingen enkel hun smartphone gebruiken tijdens de pauze. De nieuwe Vlaamse regering moedigt een strikt smartphonebeleid in het secundair onderwijs aan. De scholierenkoepel is

Lees meer »

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

KLAAR: Eenzaamheid

Wat is eenzaamheid? Hoe gaan jongeren om met gevoelens van eenzaamheid? En hoe kan je je ertegen wapenen? In deze KLAAR gaat Anaïs Dockx in gesprek met experten en jongeren over eenzaamheid en verbondenheid. Het resultaat? 5 heldere video’s op maat van leerlingen, onmiddellijk inzetbaar in de klas.

Lees meer »