Coöperatieve Cera zamelt opnieuw walnoten in ten voordele van mensen met een beperking

Van 7 oktober tot 11 november zamelt de coöperatieve Cera in het hele land opnieuw walnoten in, in het kader van de campagne ‘Notenkrakken’. De opbrengst van de campagne komt mensen met een beperking ten goede.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie mensen opgepakt in onderzoek naar gesjoemel bij vleeshandel in Mol

De politie heeft 3 mensen opgepakt in een onderzoek naar gesjoemel bij een vleeshandel in Mol. De vleeshandel zou onder andere runderen in het zwart verkopen en controles van het voedselagentschap omzeilen. De politie hield op verschillende plekken huiszoekingen en liet ook een hoevewinkel verzegelen die niet voldeed aan de voedselveiligheid.

Lees meer »

Werken de technieken van Tom Waes echt? Onze reporter doet de test: “Ik voel mijn hartslag pijlsnel de hoogte in schieten”

Knuffelen met wildvreemden, een duik in een ijskoude Noordzee, negen dagen isolement,… Tom Waes (55) testte de afgelopen weken uit wat hem zou helpen zijn stressniveau te verlagen in ‘Kalm Waes’. Voor hem een geslaagd experiment. Maar word je écht zo zen van de methodes die hij aanreikt? ‘Dag Allemaal’-reporter Isaura neemt voor u de proef op de som. “Van

Lees meer »

Viktor Bout, de Russische ‘handelaar des doods’ die vrijkwam na gevangenenruil, “verkoopt nu wapens aan Houthi’s in Jemen”

De Russische wapenhandelaar Viktor Bout (57), die twee jaar geleden vrijkwam na een gevangenenruil met de Amerikaanse basketspeelster Brittney Griner (33), heeft zijn comeback in de wapenhandel gemaakt. Dat schrijft ‘The Wall Street Journal’. Volgens de Amerikaanse krant zou Bout nu wapens aan de Houthi-rebellen in Jemen verkopen.

Lees meer »

“Soudal Quick-Step is een optie. UAE ook, maar dat ligt moeilijker”: afscheidne­mend bondscoach Vanthouren­hout over toekomst­plan­nen

Waar ligt de toekomst van Sven Vanthourenhout (43)? Nu hij afscheid genomen heeft van de nationale ploeg, wil de ex-bondscoach de komende dagen en weken verder gesprekken voeren met geïnteresseerde teams. Een nieuwe samenwerking met Remco Evenepoel of een overstap naar de ploeg van kersvers wereldkampioen Tadej Pogacar zijn alvast opties, zo zegt hij aan VTM NIEUWS.

Lees meer »

Ardooise reuzenfamilie in Deurnse stoet

Het Sint-Maartenscomité nam met de Ardooise reuzenfamilie Pier, Griet, Tiste en Mantje deel aan de reuzenstoet in Deurne.
The post Ardooise reuzenfamilie in Deurnse stoet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inbraak met geweld, losse handjes en gedwongen groepsseks: hoe is het andere leden van Jackson-clan vergaan?

Hij stond bekend als the King of Pop, zij schitterde donderdagavond in het Sportpaleis in Antwerpen. Michael en Janet Jackson waren altijd al de meest prominente figuren uit de familie, maar hoe gaat het met hun andere broers en zussen? Van een gigantische schuldenberg over huiselijk geweld tot tal van mislukte huwelijken: de overige Jacksons moeten zeker niet onderdoen voor

Lees meer »

Tim Verheyden over Alva Ishii, AI-huisartiest NTGent: “We weten niet wat AI op creatief vlak gaat brengen, dus we kunnen het beter omarmen”

Alva Ishii is gestart als huisartiest van NTGent. Maar Alva bestaat niet echt, het is een figuur gecreëerd via artificiële intelligentie. NTGent wil zo het debat rond AI uit de theoretische hoek halen en bekijken wat in de praktijk mogelijk is. Een prikkelend idee, vindt Tim Verheyden, expert digitale media bij VRT NWS. "We weten niet wat AI gaat brengen

Lees meer »

Hubert, die “niet bezig is met zichzelf”, voor Europese clash met Sociedad: “Zal pas heel tevreden zijn als we goed spelen én winnen”

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »