Colruyt Group start met zelfscankassa’s in tien winkels: “Geen poortjes uit vertrouwen in onze klanten”

Bij verschillende Okay en Spar-supermarkten van de Colruyt Group zullen dit jaar zelfscankassa’s geïnstalleerd worden. De eerste werd vandaag in de Okay van Hoegaarden in gebruik genomen, zoals CEO Stefan Goethaert dit weekend aankondigde in ‘De Tijd’. 

Meer krantenkoppen in België

Schepencollege keurt omgevingsvergunning goed voor herontwikkeling dorpskern Beselare: Beselareplaats wordt Residentie Becelaere

Het schepencollege van Zonnebeke heeft een omgevingsvergunning goedgekeurd voor de herontwikkeling van de dorpskern Beselare. In juni van dit jaar keurde de gemeenteraad de verkoop goed van het oude gemeentehuis en de oude pastorie op Beselareplaats, evenals de woningen op Beselareplaats 1 en Wervikstraat 2.
The post Schepencollege keurt omgevingsvergunning goed voor herontwikkeling dorpskern Beselare: Beselareplaats wordt Residentie Becelaere

Lees meer »

Youtuber Acid betaalt tienduizenden euro’s aan ouders van ex-Reuzegommer om nieuw proces te ontlopen

Youtuber Nathan Vandergunst, beter bekend als Acid, heeft een financiële regeling getroffen met de ouders van de ex-Reuzegommer die hem voor de rechter hadden gedaagd. De ouders eisten een schadevergoeding omdat Acid in een filmpje de voormalige Reuzegommer, die niet bij de fatale doop van Sanda Dia betrokken was, én het restaurant van zijn ouders bij naam noemde. Hij vroeg

Lees meer »

Meer dan 200 doden na orkaan Helene in VS

De doortocht van storm Helene heeft in de Verenigde Staten intussen aan minstens 201 mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse persagentschap AFP berekend op basis van verklaringen van lokale autoriteiten.

Lees meer »

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »

Volkstoeloop voor Allo Allo-acteurs in Proxy Delhaize in Bredene: “Mensen staan tot ver buiten onze winkel te wachten”

Op zondagvoormiddag kreeg de Proxy Delhaize in Bredene Duinen bekend volk over de vloer. De drie acteurs die Helga, Herr Flick en Lieutenant Grüber spelen in de ook in Vlaanderen razend populaire reeks ‘Allo Allo’ kwamen in het warenhuis handtekeningen uitdelen in het kader van een promotiecampagne voor de Picon de Nouvion.
The post Volkstoeloop voor Allo Allo-acteurs in

Lees meer »

Oudste brandweerman van ons land gaat met pensioen, collega’s verrassen hem met loeiende sirenes: “Ik had knikkende knieën”

Hij werd de oudste brandweerman van ons land, maar legt zijn helm nu officieel neer. Johan Maene (70) werd maandagavond verrast door zijn collega’s en met loeiende sirenes naar de kazerne in Blankenberge gebracht, de plaats waar hij liefst 48 jaar thuis was. En nu met pensioen gaat. “Ik had knikkende knieën, maar verborg mijn emoties”, aldus Johan.

Lees meer »

Gerd (33) en Daan (28) sterven na zware klap in Dilsen-Stokkem: “Ik ben mijn zoon kwijt, maar ik denk nu ook aan het kindje van Daan”

Bij het tragisch ongeval in Dilsen-Stokkem zaterdagavond lieten Gerd Swinnen (33) en Daan Driessen (28) het leven. De twee kenden elkaar al jaren en kwamen elkaar op een verjaardagsfeestje in Dilsen tegen, waarna ze samen een testritje besloten te maken met Gerds getunede Audi RS3. “Hij ging eigenlijk met de fiets naar dat feestje gaan”, vertelt vader Johnny, die al

Lees meer »

Partner van vrouw uit Meerhout die van rots viel in Houffalize vrijgelaten uit gevangenis: “Frustratie en ongeloof bij haar ouders”

De man die ervan verdacht wordt dat hij zijn vriendin (33) uit Meerhout van een rots heeft geduwd in Houffalize, is vrijgelaten uit de gevangenis. Dat bevestigen het parket en de advocate van de nabestaanden. Hij blijft wel nog verdachte in de zaak. "Er is veel ongeloof en frustratie bij de ouders van het slachtoffer, want ze hebben hem geen

Lees meer »

Zelfs enkelband houdt onverbeterlijke dief uit Beernem niet tegen: achttien maanden effectieve celstraf

Ondanks elektronisch toezicht ging Björn K. tot vier keer toe met materiaal aan de haal bij bedrijven in Beernem. Dat levert hem achttien maanden effectieve celstraf op. Bij een van de feiten werd hij vergezeld door zijn vriendin.
The post Zelfs enkelband houdt onverbeterlijke dief uit Beernem niet tegen: achttien maanden effectieve celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meisjes roken en vapen voor het eerst evenveel als jongens

Roken was lange tijd eerder iets voor jongens dan voor meisjes. Maar die verschillen zijn grotendeels verdwenen: beide geslachten vertonen tegenwoordig een gelijklopend rook- en vapegedrag. Dat blijkt uit een bevraging bij ruim 7.500 jongeren van 12 tot 18 jaar door het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) en het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Lees meer »

“Belgisch leger klaar om Belgen te evacueren uit Libanon” – Israël verklaart VN-topman Antonio Guterres “persona non grata”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »