Brandweerposten hebben handen vol met wegen vol modder in regio: “Pas je rijstijl aan of maak een omweg”

Verschillende brandweerposten van Brandweer Westhoek hebben sinds zondagavond de handen vol met het opruimen van wegen vol modder in de regio. Ook maandagochtend waren er nog verschillende interventies gaande. Sommige wegen liggen er zo beslijkt en glad bij dat fietsers uitglijden over de weg en auto’s maar moeizaam voorbij kunnen. “Pas de rijstijl dus aan op de weg of maak een omweg”, klinkt het.

Verschillende brandweerposten van Brandweer Westhoek hebben sinds zondagavond de handen vol met het opruimen van wegen vol modder in de regio. Ook maandagochtend waren er nog verschillende interventies gaande. Sommige wegen liggen er zo beslijkt en glad bij dat fietsers uitglijden over de weg en auto’s maar moeizaam voorbij kunnen. “Pas de rijstijl dus aan op de weg of maak een omweg”, klinkt het.

Oogst binnen halen

Dit weekend waren heel wat landbouwers actief in de regio rond Veurne, Diksmuide en Houthulst om oogsten binnen te halen. Vooral aardappelen werden van de velden gehaald. Dat leidt altijd wel tot modder op de weg maar vooral de combinatie met de regenval van zondagavond en ‘s nachts leidde dat ertoe dat de wegen niet tijdig door de landbouwers zelf proper gemaakt konden worden.

Vooral maandagochtend was het daardoor opletten geblazen op de weg. Verschillende brandweerposten moesten uitrukken om grote moddersporen op te ruimen.

Zo was de brandweer van Veurne enkele uren bezig met een stevige interventie in de Steengracht-Oost in Steenkerke bij Veurne. Daar lag een spoor van meer dan 300 meter van modder en aardekluiten. Dat kwam nadat een landbouwer er van middernacht tot 3 uur bezig was geweest op een veld.

De brandweer had er zoveel werk dat toen een gelijkaardige melding binnenkwam in deelgemeente Booitshoeke brandweerpost Oostduinkerke daar ging helpen.

Rijstijl aanpassen

Zondagavond al lag er een groot modderspoor in de Beverenstraat in Leisele (Alveringem) en ook daar waren brandweerposten Veurne en Zuid-Ijzer een tijdlang mee bezig. In de Langemarkstraat in Merkem bij Houthulst werd maandag rond 7 uur een modderspoor van meer dan 100 meter ontdekt, tot aan de Knollestraat.

Ook een kruispunt lag vol modder. Het verkeer moest daar zelfs omrijden.

Even later kwam eenzelfde melding binnen in de Burgweg in Pollinkhove en bleek de weg te glad te zijn om fietsers te laten passeren.

Rond 8 uur vroeg de politie Westkust dan weer de brandweer van De Panne om naar de Debarkestraat in De Moeren te gaan omdat ook daar de straat gevaarlijk glad lag door de modder. “We vragen bestuurders aan de ene kant begrip en aan de andere kant hun rijstijl aan te passen”, klinkt het bij de hulpdiensten.

“Neem indien mogelijk een omweg zodat ongevallen vermeden kunnen worden en de brandweer tijd heeft alles te reinigen.”

(JH)

The post Brandweerposten hebben handen vol met wegen vol modder in regio: “Pas je rijstijl aan of maak een omweg” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Daar is de aftrap: wie zorgt het eerst voor dreiging?

Dender krijgt Charleroi over de vloer. Trekt de promovendus aan het langste eind? Met een gelijkspel tegen Anderlecht tankten de manschappen van Vincent Euvrard alvast heel wat vertrouwen. Charleroi-middenvelder Daan Heymans hoopt dan weer een doelpuntje te mogen bijschrijven.

Lees meer »

Nederlands voetbalicoon Johan Neeskens (73) overleden

Op 73-jarige leeftijd is maandag Johan Neeskens overleden. Dat heeft de KNVB gemeld. De oud-speler van onder meer Ajax, FC Barcelona en New York Cosmos werd vooral bekend door zijn doelpunt in de WK-finale van 1974. Hij scoorde toen uit een strafschop tegen het toenmalige West-Duitsland.

Lees meer »

Beer doodt Slovaak die paddenstoelen plukt in het bos

Een boswandeling om paddenstoelen te plukken werd zaterdag een 55-jarige Slovaakse man zaterdag fataal. “Je kan zeggen dat we de situatie kunnen oplossen door in het hele gebied te schieten, dat we honderden jagers de bossen in moeten sturen”, reageert de premier. “Maar we zijn in de EU.”

Lees meer »

Provincie zet officieel de schouders onder realisatie Tielts stadsrandbos

De grondverwervingen zijn inmiddels wat opgeschoten en de eerste boompjes werden in april 2024 alvast aangeplant. Nu zet de stad een nieuwe stap richting de realisatie van het langverwachte Tieltse stadsrandbos. Dinsdag zette de Provincie West-Vlaanderen officieel mee de schouders onder het project.
The post Provincie zet officieel de schouders onder realisatie Tielts stadsrandbos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oekraïne claimt Russische mijnenveger op Oostzee te hebben uitgeschakeld – “Russische troepen gebruikten hypersonische ‘Kinjal’-raketten bij aanval op Kiev”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky gaat in een overleg met bondgenoten toelichten hoe hij denkt de oorlog met Rusland te winnen. De inhoud van zijn “overwinningsplan” is nog niet openbaar gemaakt. Zelensky heeft het plan al wel besproken met de Amerikaanse president Joe Biden en de NAVO. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Ruzie om mogelijke bushalte, procedure sleept al 4 jaar aan: “Ze wisten toch dat ik een loods ging bouwen?”

Boomkweker Karel Bontinck (44) uit Schellebelle, bij Wichelen, is niet te spreken over de geplande bushalte die straks voor zijn loods en woning zal opduiken. De gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) willen een veilige plek voor kinderen om op de bus te stappen langs de Dendermondsesteenweg, maar volgens de man gaat het om een “politieke afrekening”.

Lees meer »

Duizenden euro’s voor deelname aan Miss Exclusive: 10 ex-kandidates van missverkiezing klagen “wurgcontract” aan

10 ex-kandidates, onder wie 3 voormalige winnaressen, van de missverkiezing Miss Exclusive getuigen over financiële en mentale druk tijdens hun deelname. Ze spreken onder meer over een "wurgcontract" dat hen verplichtte tegen strikte deadlines grote hoeveelheden snoepzakken te verkopen. Uit de wedstrijd stappen, kan alleen als je een schadevergoeding betaalt van minstens 3.500 euro. Intussen blijkt dat de organisatoren van

Lees meer »

Emirates verbiedt biepers en walkietalkies uit angst voor explosies

Passagiers van Emirates, de grootste vliegmaatschappij van het Midden-Oosten, mogen geen biepers of walkietalkies meer meenemen als ze van of naar Dubai vliegen. De beslissing komt er nadat recent duizenden piepers en walkietalkies van Hezbollah-leden in Libanon ontploft zijn. Emirates vliegt onder meer vanuit Brussels Airport naar thuisbasis Dubai.

Lees meer »

KLAAR: Eenzaamheid

Wat is eenzaamheid? Hoe gaan jongeren om met gevoelens van eenzaamheid? En hoe kan je je ertegen wapenen? In deze KLAAR gaat Anaïs Dockx in gesprek met experten en jongeren over eenzaamheid en verbondenheid. Het resultaat? 5 heldere video’s op maat van leerlingen, onmiddellijk inzetbaar in de klas.

Lees meer »