Bloemiste Sarah (35) krijgt tijdens Weekend van de Klant radiopresentator Xavier Taveirne op bezoek: “Hij kon goed overweg met mijn klanten”

Verrassend bezoek zaterdagmorgen bij bloemenwinkel Boekee: radiopresentator Xavier Taveirne kwam zaakvoerster Sarah Cappelle een hart onder de riem steken naar aanleiding van het Weekend van de Klant. De Jabbeekse was zelf ook kort even op de radio te horen.

In het voorjaar van ’21 opende Sarah Cappelle (35), HR-mentor bij Daikin, met wat hulp van vader Geert een bloemenwinkeltje bij haar thuis in de garage. Een dikke drie jaar later floreert haar zaak in de Kastanjebosstraat als nooit tevoren. “Ik doe nog altijd maar twee dagen per week open, maar werk daarnaast ook veel op afspraak: ’s avonds na het werk nog snel even een boeketje komen oppikken is hier dus nooit een probleem. Klanten appreciëren die losse aanpak”, vertelt de gepassioneerde bloemiste.

Live op de radio

Ook welkom, was het bezoek van Xavier Taveirne afgelopen zaterdag. De nieuwe ‘consumentenman’ van Radio2 kwam de Jabbeekse een hart onder de riem steken naar aanleiding van het Weekend van de Klant, en dat ging live op antenne. “Veel van mijn klanten waren op de hoogte van Xaviers komst: hij had het de week ervoor zelf aangekondigd in zijn programma ‘WinWin’. Ze waren allemaal super enthousiast… En er waren er ook een paar die het niet geloofden”, grijnst Sarah, die zaterdag speciaal een uurtje vroeger opendeed om haar hoogbezoek te ontvangen.

Dat viel uiteindelijk goed mee volgens de Jabbeekse. “Het kriebelde vooraf wel wat om hem in levenden lijve te mogen ontmoeten, moet ik eerlijk zeggen. Zeker toen ik live op antenne moest. Maar Xavier is een vlotte mens. Hij kon ook prima overweg met mijn klanten”, aldus Sarah.

De Radio2-presentator stak immers zelf mee de handen uit de mouwen in haar zaak. “Bloemen helpen uitkiezen, plantjes inpakken, … Hij kon zelfs al wat advies verlenen nadat hij de uitleg super snel van mij had opgepikt. Uiteindelijk is hij tot kort na de middag gebleven, en als extraatje voor onze klanten, kwamen hun selfies met Xavier nadien op onze Facebookpagina”, glimlacht Sarah, die ondanks de zenuwen haar spontane zelf bleef. “Ik ben trouwens ook fan van Xaviers programma op Radio2. Het is leerzaam én onderhoudend.”

Respect

Taveirne komt overigens zelf uit een gezin van zelfstandigen. “Mijn ouders hebben dertig jaar lang de brasserie in Bulskampveld opengehouden. Ik heb dus gezien wat hard werken is, en een eigen zaak runnen is ook niet zonder risico. De klant is koning, zeker in tijden waarin alles meer en meer online gebeurt en als zelfstandige ben je ook maar zo goed als je laatste klant je wil laten geloven. Maar goed dus dat er jonge mensen zijn zoals Sarah, die nog het hart hebben om te wíllen ondernemen. Zoals zij van haar passie haar bijberoep heeft gemaakt en haar garage omtoverde tot een leuke bloemenwinkel die ook nog eens goed draait, daar heb ik veel respect voor. Tot slot hebben we onze lokale handelaars ook nog altijd nódig. Dergelijk ondernemerschap verdient het dus om in de kijker gezet te worden”, aldus Taveirne, die maandagavond ook het lijsttrekkersdebat van Unizo Jabbeke kwam presenteren.

Zijn passage bij Boekee was een uitgelezen kans om eens aan het groen te mogen zitten. “Thuis, op ons appartement in Oostende, hebben we óók veel groen staan. Maar ik mag er nooit aankomen van mijn man”, lacht hij. “Hoe dan ook: planten zijn altijd fijn om te hebben. Ze brengen leven in huis.”

Een eer

Sarah, zelf bestuurslid bij Unizo Jabbeke, deed ooit haar eerste ervaring op als jobstudente bij een kruidenierszaak. “Dat was net als hier een klein gezellig winkeltje, en ik genoot van alles wat erbij hoorde. Zoals dat babbeltje met de klanten. Toen al voelde ik het kriebelen om op een dag zelf een eigen zaak op te starten. Als Unizo-bestuurslid ligt het ondernemerschap in de regio me nauw aan het hart en dus vond ik het een hele eer dat ik tijdens het Weekend van de Klant een van de gezichten mocht zijn”, klinkt het.

The post Bloemiste Sarah (35) krijgt tijdens Weekend van de Klant radiopresentator Xavier Taveirne op bezoek: “Hij kon goed overweg met mijn klanten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Telecomoperator Orange laat Voo uitdoven

Telecombedrijf Orange is van plan om het merk Voo geleidelijk te laten verdwijnen. Het is de bedoeling om de verkoop van Voo-producten in september volgend jaar stop te zetten. Ook de winkels van Voo zullen de deuren sluiten.

Lees meer »

Brugge pakt op verkiezingszondag uit met 115 toegankelijke stembureaus

Brugge zet in een inclusieve en vlot toegankelijke stemlocaties op voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Brugge telt 34 kieswijken met in totaal 115 stembureaus. Volgens schepen van Klantgerichte Dienstverlening Pieter Marechal zullen er zondag stewards aanwezig zijn om hulpvragen te beantwoorden en mensen te begeleiden naar het juiste stembureau.
The post Brugge pakt op verkiezingszondag uit met 115

Lees meer »

Damesvoetbalploeg uit Alveringem moet onverwacht stoppen met spelen: “Gevochten tot de laatste snik”

In mei was er van onheil nog geen sprake en poseerden vijftien jonge dames van VVGA nog zeer enthousiast voor onze foto. Niettemin heeft de damesploeg haar laatste wedstrijd gespeeld. “Ik heb gevochten voor het voortbestaan, maar na veel trekken en sleuren heb ik de handdoek in de ring gegooid”, zegt Joyce Ooghe (21). Er zijn niet meer genoeg meisjes

Lees meer »

Cornelis viert honderdste verjaardag in Brugge

In de Residentie Ten Eeckhoute op de Garenmarkt in Brugge werd zaterdag de 100ste verjaardag gevierd van Cornelis Labeur. Hij werd op 28 september 1924 geboren in Sint-Agatha Berchem. Hij is van Nederlandse afkomst. Zijn hele familie Labeur woont in de provincies Zeeland en Noord-Brabant.
The post Cornelis viert honderdste verjaardag in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Proces over illegale kap van bomen in Hoeselt en Kortessem uitgesteld

De rechtszaak tegen de beruchte kotbaas Manu Appeltans over het illegaal kappen van bos aan zijn kastelen in Hoeselt en Kortessem is uitgesteld naar mei volgend jaar. Op de zitting vandaag haalde Appeltans plots zelf een uitgebreide bundel boven die moest bewijzen dat hij de illegaal gekapte bomen grotendeels heeft vervangen. Het openbaar ministerie en de advocaten van de gemeenten

Lees meer »

Moeilijk seizoensdebuut voor Volley De Haan: “Het is knokken voor elk punt”

Ook in de derde wedstrijd van het seizoen zijn de dames van Volley De Haan er niet in geslaagd om punten te rapen. Vorig weekend was zelfs het puntenloze Divo Ingelmunster B een maatje te groot voor de kustdames. Secretaris en ploegverantwoordelijke Koen Desendere (59) beseft ten volle dat het een heel moeilijk seizoen wordt.
The post Moeilijk seizoensdebuut

Lees meer »

Raf Crabbe en Monique De Rudder zijn gouden paar

Raf Crabbe en Monique De Rudder, woonachtig op de Marktplaats in Moorslede, werden in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur. Het koppel viert op 5 oktober hun vijftigste huwelijksverjaardag.
The post Raf Crabbe en Monique De Rudder zijn gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw duel tussen Evenepoel en Pogacar lijkt er gewoon te komen: Tre Valli Varesine gaat door, ondanks voorspelde hevige regenval

Nieuwe dag, nieuwe Italiaanse najaarsklassieker. Vandaag kruist Remco Evenepoel opnieuw de degens met wereldkampioen Tadej Pogacar in de Tre Valli Varesine. Ook Primoz Roglic is van de partij. De hevige regenval in de regio leek even roet in het eten te gooien, maar volgens plaatselijke media gaat de koers gewoon door. Het startschot volgt – zonder nieuwe wendingen – om

Lees meer »