Blankenbergse auteur Eva-Maria Biss schenkt romans aan goed doel

De schenking van een doos met vijftien ‘Ierlandogen’ aan Leyla Yüksel, gynaecologe in het AZ Sint-Lucas in Gent, vond plaats in de zeer toepasselijke locatie Boekjes en Koekjes in de Gentse Serpentstraat.

“Mentale gezondheid is een van de hoofdthema’s in mijn roman, en speelt ook een rol bij een aantal van Leyla’s projecten. Leyla zet zich samen met haar team van vzw Burgerplicht onder andere in voor de Rabotwijk, waardoor de roman ook ten goede van de vierde wereld komt. Voor deze mensen is het immers zowat onmogelijk om gloednieuwe boeken aan te schaffen”, aldus auteur Eva-Maria Biss.

Het hoofdpersonage uit haar roman heeft het zwaar te verduren gehad. “Toch komt ze er doorheen, met de steun van een aantal mensen die op haar pad komen. Ik zag meteen dat Leyla voor deze mensen die steun is”, aldus de Blankenbergse auteur.

Hulp aan meest kwetsbaren

Eerder dit jaar kwam Leyla als spreekster aan bod bij Artemis Noord-West-Vlaanderen, een netwerk van ondernemende vrouwen. Leyla’s inspirerende levensverhaal zette Eva-Maria Biss toen aan tot de schenking. “De vzw Burgerplicht, die Leyla in de coronaperiode oprichtte samen met haar man, biedt hulp aan de meest kwetsbare mensen in de gezondheidszorg, maar ook de meest kwetsbaren in de stad. Op de website van Burgerplicht.be is te lezen welke prachtige projecten ze op poten gezet hebben en nog steeds zetten. Met Leyla’s geëngageerde projecten en haar welgemeende oprechtheid zullen mijn geschonken boeken op de juiste plaatsen bij de juiste lezers belanden, mensen die er anders nooit mee in aanraking zouden komen”, besluit Eva-Maria.

The post Blankenbergse auteur Eva-Maria Biss schenkt romans aan goed doel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man (20) gewond bij slijpwerken in Loppem

Maandagmiddag even na 15 uur gebeurde in Bessendreef in Loppem bij Zedelgem een incident waarbij een 20-jarige arbeider uit Wingene gewond raakte.
The post Man (20) gewond bij slijpwerken in Loppem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruzie om mogelijke bushalte, procedure sleept al 4 jaar aan: “Ze wisten toch dat ik een loods ging bouwen?”

Boomkweker Karel Bontinck (44) uit Schellebelle, bij Wichelen, is niet te spreken over de geplande bushalte die straks voor zijn loods en woning zal opduiken. De gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) willen een veilige plek voor kinderen om op de bus te stappen langs de Dendermondsesteenweg, maar volgens de man gaat het om een “politieke afrekening”.

Lees meer »

Anne-Marie (63) schrijft en tekent boekje dat bezoek aan oogarts makkelijker moet maken: “Voor kinderen én ouders”

Oogarts Anne-Marie Heirbaut uit Roeselare had tot vorig jaar haar praktijk in Izegem en merkte dat veel kinderen bij een bezoek niet goed waren voorbereid. “Kinderen denken altijd dat ze met een bril zullen buiten wandelen, terwijl dat vaak niet zo is.”
The post Anne-Marie (63) schrijft en tekent boekje dat bezoek aan oogarts makkelijker moet maken: “Voor kinderen

Lees meer »

Kandidaten Vlaams Belang Houthulst in de clinch met elkaar: “Kleine kindjes van Vlaams Blok zijn weer bezig”

Dieter Bintein, beroepshalve een ondernemer en nieuwkomer in de lokale politiek, staat op nummer 11 op de lijst Vlaams Belang in Houthulst. Hij omschrijft een aantal leden van zijn partij als ‘de kleine kindjes van het Vlaams Blok’ en wijst met een beschuldigende vinger naar lijsttrekker Jackie Vercamer omdat die zijn affiches zou hebben afgetrokken. “Ik heb helemaal niets gedaan”,

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet onderweg naar huis na aanval in Beiroet

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet zijn onderweg naar huis vanuit Beiroet nadat ze werden aangevallen in Beiroet in de nacht van woensdag op donderdag. Robin en Stijn zitten aan boord van het militaire vliegtuig dat vanmorgen vanaf Vliegbasis Eindhoven richting Libanon vertrok om onder meer Belgen en Nederlanders te repatriëren. Het vliegtuig is rond 13.05 uur geland

Lees meer »

Traktaat voor bewoners van de Nijverheidsstraat

In de loods van de familie Delmotte in de Nijverheidsstraat kwamen talrijke bewoners uit deze straat bijeen. Niet voor een buurtfeest, wél voor een dankjewel namens de gemeente. De inwoners ondervonden immers een tijdlang problemen door de werkzaamheden in de straat, die door de weersomstandigheden langer duurden dan voorzien. Er waren zo’n 65 bewoners aanwezig.
The post Traktaat voor

Lees meer »

Daniel redde tientallen levens, Yftah werd afgeslacht in afvalcontainer: hoe leven en dood op 7 oktober heel dicht bij elkaar lagen

Daniel Sharabi vocht op het Nova-terrein vanuit een achtergelaten tank urenlang met Hamas-terroristen en redde zo het leven van tientallen mensen. Maar niet dat van Yftah Twig, die vastzat in een vuilcontainer omringd door terroristen. Hij werd uiteindelijk met acht anderen afgeslacht. Leven en dood lagen op 7 oktober heel dicht bij elkaar.

Lees meer »