Belg (57) opgepakt voor poging tot moord in Spanje: zat op bankje te wachten tot slachtoffer zou sterven

In Spanje heeft de politie een 57-jarige Belg opgepakt voor poging tot doodslag. Buren verwittigden de politie omdat ze getuige waren van een bizar tafereel. Een man lag bloedend op de grond te sterven, terwijl zijn aanvaller rustig een sigaretje zat te roken. “Ik was aan het wachten tot hij zou sterven”, klonk de uitleg. 

Meer krantenkoppen in België

Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurige passant vragen allen werkstraffen, openbaar ministerie is niet akkoord

Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurig slachtoffer vragen in beroep allen een werkstraf. Maar het openbaar ministerie is daar niet mee akkoord. “Wie het broekje past, trekke het aan!”
The post Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurige passant vragen allen werkstraffen, openbaar ministerie is niet akkoord appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anja Piepers kroont zich tot koningin vuurvogelschieting bij brandweerpost Kuurne

Maandagmiddag klonken er knallen op de parking van de brandweerpost in Kuurne, waar naar jaarlijkse traditie de vuurvogelschieting plaatsvond. Deze unieke sport, die steeds zeldzamer wordt, staat open voor zowel actieve brandweerlieden als erebrandweerlui. In totaal namen 46 brandweermannen en -vrouwen deel aan deze eeuwenoude traditie, waarbij ze met een geweer probeerden een doel te raken.
The post Anja

Lees meer »

Is het kiezersbedrog wanneer een kandidaat-burgemeester toch kiest voor ministerpost? Theo Francken vindt van niet “als je het de kiezer vooraf uitlegt”

Kandidaat-burgemeester zijn, maar tegelijk weten dat je misschien minister wordt: valt dit met elkaar te verzoenen? Theo Francken, opnieuw kandidaat-burgemeester in Lubbeek voor N-VA Plus maar ook genoemd als mogelijke minister in de volgende federale regering, ziet er alvast geen graten in, "als je het de kiezer op voorhand uitlegt". Hij heeft de inwoners van Lubbeek daarom een brief gestuurd.

Lees meer »

Pogacar rijdt op eerste beklimming van de San Luca meteen een gaatje bijeen, Evenepoel is niet mee

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Zoo Antwerpen neemt afscheid van icoon: nijlpaard Hermien (43) is ingeslapen

Droevig nieuws uit de Antwerpse zoo. Nijlpaard Hermien is vandaag ingeslapen in het bijzijn van haar dierenverzorgers. Het dier was hoogbejaard en sukkelde al enkele jaren met haar gezondheid. Ze werd 43 jaar oud. Haar stoffelijke resten worden onderzocht. “Zo blijft ze na haar dood een verschil maken voor haar soortgenoten”, schrijft de zoo in een bericht.

Lees meer »

Kiss en Ride-zone aan het KSA-lokaal

Op het Rumbeekse Kerkplein is er voortaan elke zaterdag van 13 tot 14 uur een ‘Kiss en Ride-zone’ in de buurt van het KSA-lokaal. De kersverse voorzitter van de KSA ouderraad, Dimitri Degryse, heeft samen met zijn ploeg de vraag voor een dergelijke zone aan het stadsbestuur voorgelegd. “We hebben vlot de goedkeuring gekregen en
The post Kiss en

Lees meer »

Wie volgt Myriem El-Kaddouri op als West-Vlaams Poetry Slam-kampioen?

Op zaterdag 5 oktober gaat de 9de editie van het West-Vlaams Kampioenschap Poetry Slam door in jeugdcentrum De Stroate. Poetry Slam is een wedstrijd waar verschillende vormen van woordkunst op het podium het tegen elkaar opnemen. De winnaar gaat naar het Belgisch Kampioenschap, de top 3 gaat op tour langs de woordkunstfestivals in Zuid-West-Vlaanderen.
The post Wie volgt Myriem

Lees meer »