Belg (57) opgepakt voor poging tot moord in Spanje: hij zat op bankje te wachten tot zijn partner zou sterven

Een 57-jarige Belg is in Valencia opgepakt op verdenking van het neersteken van een 52-jarige Argentijn. De Belg zou na het neersteken van de man nog rustig een sigaret gerookt hebben op een bankje en werd even later opgepakt, melden Spaanse media.

 

Meer krantenkoppen in België

Blankenberge scoort hoogste activeringscijfer: “Jobkracht 10 zet leefloners massaal aan het werk”

Jobkracht 10 scoort hoge toppen binnen het lokaal activeringspact: Blankenberge blijkt in de regio Brugge een voorbeeldstad op het vlak van activering van leefloongerechtigden. “Werk is de sleutel tot sociale inclusie, én een van de belangrijkste hefbomen om uit armoede te geraken”, meent schepen Annie De Pauw.
The post Blankenberge scoort hoogste activeringscijfer: “Jobkracht 10 zet leefloners massaal aan

Lees meer »

Tweede editie bierfestival ‘Atelier Fermenté’: “We trekken het open naar alle vormen van fermentaties”

Voor de tweede editie van het bierfestival ‘Atelier Fermenté’ strijken zaterdag 7 december vijf West-Vlaamse microbrouwerijen neer in Atelier Nooitgedacht. “Als uitbreiding van de fermentaties voegen we nu ook wijn, mede en cider toe aan de line-up”, zegt Arn Simoens (39) van de Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist.
The post Tweede editie bierfestival ‘Atelier Fermenté’: “We trekken het open naar alle

Lees meer »

Op de kappersstoel bij Stefan Mitrovic, bikkelharde verdediger met klein hartje: “Jonge spelers denken nogal snel dat ze ‘big boys’ zijn”

“Probeer mij te dribbelen en I kill you.” Als er één iemand de boel op scherp kan zetten voor dé clash tegen Chelsea, dan wel AA Gent-verdediger Stefan Mitrovic (34). Zelfs vanop een kappersstoel. “Jonge spelers zijn tegenwoordig snel véél geld waard. Als ze iets kleins bereiken, blijven ze zich niet genoeg pushen.”

Lees meer »

Vier ultra’s Anderlecht vandaag voor rechtbank in Spanje, onbegrip bij Sociedad voor Fredberg en co

Ophef in de tribunes tijdens Real Sociedad-Anderlecht. Supporters van paars-wit gooiden enkele stoeltjes richting Spaanse fans in het vak onder hen. De match lag even stil. In totaal zijn vijf supporters van paars-wit opgepakt en de club kwam ook met excuses. “Dit gedrag heeft absoluut geen plaats in het voetbal.” Tot onbegrip van Sociedad gingen CEO Sports Jesper Fredberg, coach

Lees meer »

IN KAART Bijna 100 kinderopvangen sloten de deuren: hoeveel plaatsen zijn er nog in jouw gemeente?

Bijna honderd kinderopvanglocaties in West-Vlaanderen sloten in 2023 de deuren. Ondertussen kwamen er slechts 56 nieuwe initiatieven bij. Vooral het aantal onthaalouders slinkt zienderogen. “Voor een kleinschalige gezinsopvang zijn de uitdagingen groot.”
The post IN KAART Bijna 100 kinderopvangen sloten de deuren: hoeveel plaatsen zijn er nog in jouw gemeente? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Iconische Sportpaleis plant grote verbeterwerken én krijgt een nieuwe naam: “Op deze manier vermijden we dat tickets duurder zullen worden”

Als Dua Lipa er volgend jaar de pannen van het dak speelt, zal dat nog in het ‘vertrouwde Sportpaleis’ zijn. Maar dat verdwijnt, of althans toch de naam. Samen met de nieuwe aanblik die de iconische Antwerpse concerttempel de komende jaren krijgt, wordt ‘het Paleis’ na 91 jaar ook herdoopt. “Het is logisch dat onze achterdeur de nieuwe voordeur wordt”,

Lees meer »

Bijzonder duel voor Chris Van Den Broucke van KDC (2A)

Na drie goals tegen Heist en vijf in Loppem viel de scoringsmachine van KDC Ruddervoorde (2A) precies stil. Zowel uit bij Ingelmunster als thuis tegen Jabbeke vond het team van trainer Chris Van Den Broucke de weg naar doel niet. Daar moet zaterdagavond thuis tegen Pittem verandering in komen.
The post Bijzonder duel voor Chris Van Den Broucke van

Lees meer »

Grasplein voor bandencentrale van Jean-Luc is Wilde Westen van verkiezingsborden: “Iedereen die wil, mag erbij”

Er staan tientallen verkiezingsborden op het grasveldje voor de Premio Coppens bandencentrale aan de Albrechtlaan in Aalst, voor, rond en naast elkaar. Van zaakvoerder Jean-Luc Coppens mag elke partij borden plaatsen voor zijn bedrijf. Er is maar één voorwaarde: “Eens de verkiezingen voorbij zijn, moeten ze de borden wel komen weghalen”, zegt hij.

Lees meer »